Fotó MagazinBARCELONA - LUMIX S1 és LUMIX S1R

Fotó Magazin | 2019. Február 05., Kedd 08:00

A Digital Imaging Seminar, mindig fontos szerepet tölt be a Panasonic és a Lumix márka életében. Az idén január végén Barcelonában megrendezésre került találkozón, szerkesztőségünk is részt vett, ahol szakmailag fontos bejelentésekre került sor.

 

DIGITAL IMAGING SEMINAR

 

2019 - BARCELONA / SPANYOLORSZÁG

 

 

651x400 seminar.jpg

 

A Digital Imaging Seminar, mindig fontos szerepet tölt be a Panasonic és a Lumix márka életében. Az idén január végén Barcelonában megrendezésre került találkozón, szerkesztőségünk is részt vett, ahol szakmailag fontos bejelentésekre került sor. Megjelent a Lumix régen várt full frame szenzoros kamera sorozata a Lumix S1 és a Lumix S1R amihez a gyártó 3 új objektívet is bevezetett a piacra... A február 1. -én hivatalosan is bejelentett kamerák ( melyről korábbi cikkünkben részletesen is olvashattok ) egy nappal ezt megelőzően kerültek a nemzetközi fotós újságírók kezébe, amiről cikkünkben itt olvashattok...

 

 

a fohos kozelrol.jpg

 

"A főhős közelről" - ezt a találó címert adjuk ennek a képnek. Ime a kamera

ami már első pillanatban izgalomba hozta a résztvevőket -  engem mindenesetre nagyon...

 

A tavaly őszi kölni Photokinán már kaptunk némi előzetes tájékoztatást az új jövevények érkezéséről, de amíg akkor csak üvegvitrin mögött csodálhattuk meg az új gépeket, most Barcelonában már igazi, működőképes darabokat vehettünk kézbe.

 

workshop KLARA.jpg

 

Kezdődik az ismerkedés: Klara Ufnalewska ( Panasonic Poland ) közép-kelet európai regionális PR és marketing vezető magyarázza a kamera kezelését az egyik cseh újságíró kollégának...

 

Becslések szerint közel 200 európai fotós újságíró és marketing szakember kapott meghívást az eseményre, amely nagyon jó hangulatban, kiváló környezetben és főleg száraz időben került megrendezésre. A január 31. én déli órákban kezdődő konferencián jelen voltak az üzleti partnerként szövetségbe tömörült L MOUNT rendszer megalkotói a PANASONIC, a SIGMA és a LEICA cégek vezetői is.

 

workshop Kezben a Lumix S1R.jpg

 

Igazi kihívás ami, egyben egy nagy kaland kezdetét is jelenti.

Megszületnek az első képek az új Lumix S1 illetve a Lumix S1R kamerákkal...

 

A sajtótájékoztató bonyolítását, majd később a technikai prezentációt a Lumix nagykövetei segítették, néhány szavas szakmai bemutatójuk mellett, miközben szebbnél szebb, fotókkal támasztották alá mondanivalójukat, ezekkel is igazolva az új kamerák kiválóságát.

 

A Panasonic Lumix Barcelonába érkezett vezetői egymás után sorra kerülő megszólalásaikban fejtették ki az új Full Frame kamerák és a velük együtt piacra dobott új objektívek előnyeit, beszéltek a professzionális kamerafelhasználók számára létrehozott Lumix Pro hálózatba történő regisztrálási lehetőségről, annak előnyeiről és sikeréről.

 

Különleges figyelmet érdemelt a szemináriumot követő technikai prezentáció, ahol valamennyi résztvevő kézbe vehetett egy-egy Lumix S1R, vagy a kisebb testvér Lumix S1 kamerát, amit ahelyszínen ki is lehetett próbálni és szakértői irányítás mellett megismerkedni a működésével. Igazi kaland volt ez a kb. egy óra, mely idő alatt kiderült, hogy milyen nagytudásúak az a készülékek. Daimon Daimon Xanthopoulos görög fotográfus Lumix nagykövet személyesen is segédkezett a résztvevőknek az eligazításban...

 

workshop total.jpg

 

A bemutató régiókra osztott résztvevői külön asztaloknál kaptak helyet.

Képünkön a népes lengyel delegáció tagjai láthatók kezükben a legújabb kamerákkal..

 

A legnagyobb kihívás az volt, amikor a résztvevők egy-egy kamerával a kezükben egy különleges fotótúrára indultak, hogy kipróbálják az új profi Lumix gépeket. Itt egyértelművé vált, hogy a nagytudású S sorozat kamerái nagy tudást és odafigyelést követelnek a fotóstól. A túra több helyszínt is érintett. Műteremi körülmények között, egy ezer színben pompázó drinkbárban és egy fantasztikus ásatás helyszínén fotózhattunk. Szerencsére, a műtermi fotózáshoz megfelelő világítás, profi modellek és plusz objektívcsere lehetőség is párosult. A gépemen lévő 70-200-as zoomot egyfix 50-es obira cseréltem a portrézáshoz, ami nagyon bevált.

 

Bevallom, sohasem tartottam magam profi fotósnak, de kimondottan élveztem a Lumix új gépének sokoldalúságát, a menürendszerben rejlő támogatást, például a fókuszáláshoz felkínált többmezős vagy középre fokuszált élességpontot, ami mögött soha nem látott szép bokeh hatás körvonalazódott.

 

Általánosan pozitív volt a vélemény a kamerákról, minden köröttünk lévő fotós, vagy fotós újságíró nagy elismeréssel szólt a kameráról, hozzátéve hogy a benne lévő tudás bizony súllyal is jár, amit azáltalam használt 70-200-as zoom-objektív még jócskán megdobott. Egészen megkönnyebbültem amikor az 50-es fixobira váltottam portréfotózásnál...

 

A Lumix S1 családdal töltött egésznapos találkozást egy exkluzív vacsora zárta Barcelona hegyei között, ahonnan még egy utolsó pillanatot vethettünk a hangulatos fényárban úszó városra, és magunkkal vihettünk egy fototechnikai szempontból korszakos élményt amit a Lumix S1R FullFrame kamera okozott a számunkra.

 

Soltész Rezső

 

 

https://www.panasonic.com/hu/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.113234 másodperc.