EISA General Meeting 2017 SPLIT

Ha arra gondolna a kedves olvasó, hogy az élményeket nem lehet fokozni, akkor nagyon téved. Firenze és Hamburg után (nem is beszélve a korábbi évek helyszíneiről) idén a horvátoszági Slpitben adott találkozót Európa mintegy 50 újságíró szerkesztője, hogy eldöntsék az idei díjak sorsát. Dragan Petrics horvátk kollégánk a BUG magazin főszerkesztője mindent bedobott amit csak lehetett, hogy méltó körülményeket biztosítson a koferencia lebonyolításához, és hogy színvonalas esti programokat szervezzen levezetésként a résztvevők számára.

 

Le-Meridien-Split-650x500.jpg

 

A 35. EISA General Meeting, melynek a Split mellett található üdülő paradicsom a Hotel Le Meridien Split adott otthont, korszakos jelentőségűvé vált az EISA életében. Ettől az időponttól kezdve a szervezet túllépett Európa határain, amerikai és ausztrál szórakoztató elektronikai lapok csatlakozásával hiszen az eddig csak európai lapok alkotta szervezet, a hamarosan hozzánk csatlakozó Japán, Dél-Korea-i, Kinai és Hong Kong-i szaklapokkal világméretűvé válik. De ne szaladjuk túlságosan előre.

 

UTBAN-SPLIT-FELÉ-650x500.jpg

 

Reggeli indulásunk a ferihegyi Liszt Ferenc reptéren nem volt éppen zökkenőmentes, mert az Austrian Airlines bécsi járata jelentősen késett, ami már veszélyeztette a split-i csatlakozásunkat. Irány München, ahonnan csak késő este repültünk tovább, míg véhük megérkeztünk a szállodába.

 

Másnap, azaz kedden reggel fergeteges tempóban vette kezdetét az idei Eisa díjak odaítélése. A szakértői csoportok külön-külön tartották értekezleteiket, és a teszteredmények alapján összesen 66 kategóriában osztották ki az EISA díjakat, amit olykor heves viták követtek.

 

A döntések után megkezdődődött a szakmai indoklások megírása, ami termésetesen angolul történt. Tekintettel az Eisa soknemzetiségű összetételére a szövegek ellenőrzését londoni korrektorok végezték és javítottták, hogy 100% -osan hibanélküli legyen.

 

Austral-főszerkesztő.-02---650x500.jpg  2. Austral-főszerkesztő.-650x500.jpg

 

Az EISA General Meeting 3. ik napján ausztrál és amerikai laptársak Skype bejelentkezését hallgatta meg a közgyűlés. A video konferencia kapcsán az EISA tagsága felvette sorai közé, az amerikai Stereophile és a Home Theater Review című lapokat az HiFi Audio és a Home Theater Audio szakmai csoportba, ugyanígy asztrál laptársunk is felvételt nyert az Eisa nemzetközi szervezetébe.

 

EISA-SPILT-GROUP-FOTO-2017-corrected-650X350.jpg

 

Az este folyamán, sor került az immmár hagyományosnak számító EISA csoportkép felvételére, amit a Split-i vitorláskikötő melletti magaslaton található étterem bejáratánál készítettünk, és aminek elkészülte után másnap, Paul Miller elnök úr személy szerint engem morcos megjegyzésben részesített, mivel nem vettem le a napszemüvegemet. Viszont így legalább azonnal látni lehet a fotón hogy hol vgyok. Egy kis exhibicionizmus sohasem árt. ( majd jövőre )

 

Paul-smile-650-x-500.jpg

 

Csütörtökön a konferencia utolsó napján kora délután a horvátországban most megalakult UBER vizitaxi társaság vendégei lehettünk, akik több hajójukkal kivittek bennünket a tengerre. A gyönyörű napsütésben legalább fél órán át élvezhetük a horváth tenger felejthetetlen sós illatát, és a száguldó hajókról gyönyörködhettünk a változatos Dalmát partvidékben.

 

Mutatom-az-uta-arra-van-az-előre.jpg

 

Az esti városnéző kirándulás igaz élmény volt, hiszen rengeteg információt kaptunk a régi Split életéről, pazar épületeinek sorsáról, melyek hangulata a nagy meleg ellenére is lenyűgöző volt. A záróvacsora minden elképzelést felülmúlt, bevallom életemben nem ettem még ilyen jóízű roston sült polipot. Az íze még most is a számban van...

 

 

 

Zárszó:

 

Sok tanulság szűrhető le - a saját élményeken túl - az idei Eisa díjak sorsáról, amit a testület a legjobb tudása alapján ítélt oda a szórakoztató elektronikai termékeket gyártó cégeknek. A televíziós készülékek technikai fejlődése, a képminőség javulása egyértelműen az OLED technológia győzelmét hírdeti, noha az LCD panalekkel felszerelt, nano cellás tévék jó minősége és egyre alacsonyabb árszínvonala, még jó sokáig az átlegember által leginkább elérhető kategória lesz, nagyon élvezhető képminőséggel.

 

Az audio termékek sorában a Bluetooth azaz kábelnélküli kapcsolat látszik átvenni a vezető szerepet, ami már a legtöbb  gyártó termékpalettáján megtalálható. A házimozi szektorban a soundbar jellegű termékek mellett, a falba beépített megoldás látszik egyre népszerűbbnek.

 

2572_kempinski_hotel_bristol_berlin_650x500.jpg

 

Nem sorolom tovább, mert az Eisa díjak litájából ki-ki tud majd kedére válogatni a közeljövőben, arról nem si beszélve, hogy hamarsan jön a karácsony, de még ezt megeleőzőőz a falunapok, és vásárok kora, arról nem is beszélve, hogy napok kérdése, és kezdődik az IFA Berlinben, aminek kapcsán 2017-2018 Eisa díjai is átadásra kerülnek majd a Berlini Kempinsky Bristol szállodában. Mi is ott leszünk.

 

 

Irta Soltész Rezső

Impresszum
Betöltés: 2.874046 másodperc.