Fotó MagazinXXI. Esztergomi Fotográfiai Biennálé

Fotó Magazin | 2018. Március 31., Szombat 17:00

Az idén 41. éve megrendezésre kerülő, 2018-as, XXI. Esztergomi Fotográfiai Biennálé – melynek alapítója az Art Fotográfiai Stúdió és az Esztergomi Művelődési Ház, a Pars pro toto* Elbeszélés – narratíva témában várja a pályázatokat.

"A narratíva vagy elbeszélés -régi magyar nevén beszély– egy élmény, megfigyelés vagy képzelt dolog szemléletes módon történő közlése. Mint sajátos kifejezésmód az emberek egymás közötti gondolatcseréjének alapja is lehet.

Az elbeszélések képi világuk, megfogalmazásuk szerint többfélék lehetnek, rendszerint egy olyan ábrázolás, amely az elbeszélő számára valami okból értékes.

Szólhat a való világról vagy játszódhat kitalált környezetben, illetve lehet teljes egészében konstruált világ, természetes vagy épített környezet.

A felépített környezet, a tér, a modell-alkotás egy új világot teremthet, létrehozva az elképzelt, mégis valóságos valóságot.
Az ábrázolás aspektusából kérdésként merülhet fel a megjelenítés, a lényegre irányulás.

 

Egy kép el tud mesélni egy történetet?
Minden képnek van egy narratívája?

Miként, miképpen, mi módon, mit beszélünk, mit gondolunk, hogyan alkotunk képet a részről és az egészről? A rész ábrázolja az egészet?

A valóságról, az igazról.
Ebben a témában várunk pályamunkákat határon innen és túl.

Ez alkalommal sem határoz meg a pályázati kiírás technikai eljárást, sem műfaji besorolást.
Nem kötjük meg a képalkotási megoldásokat, csupán az a kérésünk, hogy a benyújtott pályaműnek legyen köze a fotográfiához. Várunk minden fotó-technikából kiinduló, vagy fotóalapú kép-módosító eljárással készített alkotást. Örömmel fogadjuk a még analóg technikával készült képeket is.

 

esztergomi-5945-300x200.jpg

 

A Zsűri tagjai:

  • Balla András Balogh Rudolf-díjas fotóművész, az MMA rendes tagja
  • Csontó Lajos Munkácsy-díjas képzőművész
  • Dárday István Balázs Béla-díjas filmrendező, az MMA rendes tagja
  • Haris László Balogh Rudolf-díjas fotóművész, az MMA rendes tagja
  • Jász Attila József Attila-díjas költő
  • Kovács Melinda Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Biennálé művészeti vezetője

Díjazás:
Hagyományainkhoz hűen a fődíjat (500.000 Ft) a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, további díjakat művészeti szervezetek és alapítványok ajánlanak fel.

Zsűrizés időpontja: 2018. május 7.

További információ:
A zsűri elé csak kiállításra kész, akasztóval ellátott, keretezett képek kerülnek, pontos adatokkal kitöltött és kinyomtatott nevezési lappal együtt. Kérjük a képek hátoldalán feltüntetni az alkotó nevét, a kép címét. A legnagyobb kép 100×100 cm lehet, méretében ezt megközelítő alkotásoknál üveg helyett kérjük, hogy plexit rakjanak a keretbe, a képek biztonságos szállíthatósága érdekében.

Reprodukciók átadása:

Kedves Pályázó!
Kérünk továbbá a pályázatra beadott munkákról elektronikus adathordozón mellékelve reprodukciókat (RGB színtér, 300 DPI felbontás, JPG, vagy TIF formátum, a képek rövidebbik oldala maximum 20 cm legyen. Minden fájl tartalmazza a képek címét, szerzőjét.
A katalógushoz így tudjuk egyértelműen beazonosítani a szerzőt és a képet. Kiegészítésül szeretnénk kérni, hogy minden leadott adathordozón szerepeljen az alkotó neve. A pályázati kiírás innen, a nevezési lap innen tölthető le. A nevezési lapot számítógépen legyen kedves kitölteni- az olvashatóság érdekében-majd azt követően kinyomtatni és aláírni! A képek száma nevezésenként maximum 10 darab lehet (sorozat esetében is minden keretezett kép 1 darabnak számít). A pályázat nevezési díjas, amiért majd minden résztvevő egy katalógus átvételére lesz jogosult. A nevezési díj befizetésének igazolását kérjük a kitöltött nevezési lap mellé csatolni.

Nevezési Díj:
4500 Ft, amelyet „EFB 2018” jeligével a Raiffeisen Bank, Esztergom 12025000-00146202-00100000 számlaszámra kérjük átutalni. Kérjük, hogy a nevezési díj befizetésekor tüntessék fel nevüket, lakcímüket és adószámukat, mert a pénzt fogadó intézmény számlát köteles küldeni a befizetésékről.

A képek beadásának a helye, ideje:
A zavartalan parkolás és a képek szállításának, illetve kipakolásának megkönnyítése érdekében esztergomi helyszínt választottunk. Ezért a gyűjtés helyszíne:
Művelődési Ház – 2500 Esztergom, Imaház utca 2/a.
2018. május 3-án, 4-én, 5-én, 10-19 óra között (csütörtöktől szombatig)."

 

Bővebben: www.efb.hu/palyazat

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.108776 másodperc.