Fotó MagazinVerseny a világ legjobb mobilfotósa címért

Fotó Magazin | 2020. Július 29., Szerda 20:00

Több mint ötezren neveztek már Magyarországról a világ legnagyobb mobilfotós megmérettetésére, Huawei által szervezett Next Image-re.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett versenyre július 31-ig hat kategóriában lehet pályázni, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt versenyzők pedig nemcsak értékes nyereményekkel gazdagodnak, hanem fotóikat a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo (WPP) kiállítás kísérő kiállításaként is bemutatják majd a Magyar Nemzeti Múzeumban. Emellett esélyük van megnyerni a Next Image 10 ezer dolláros globális fődíját is.

 

A Huawei Next Image 2020 mobilfotós verseny fókuszában az idei év különleges nyara áll – a kiíró a világ minden tájáról, így Magyarországról is várja a fotókat és videókat. Idén összesen hat kategóriában lehet nevezni: Near Far (Közel s Távol – a képek készülhetnek normál, szuperszéles-látószögű, vagy makró lencsével); Good Night (Jó Éjszakát – gyenge fényviszonyok közötti fotók a Huawei Éjszakai Módjával); Hello, Life (Hello Élet – mindennapi helyzetekről különleges fényképek); Faces (Arcok – különleges portrék); Storyteller (Történetmesélő – 3-9 fotóból álló sorozatok) és a videós tartalmak számára meghirdetett Live Moments (Élő Pillanatok) kategóriában.

 

A nemzetközi verseny, amelyen első alkalommal, 2018-ban egy magyar lány, Pávó Réka diadalmaskodott „Art&Leukémia” című szuggesztív portréjával, idén is rendkívül népszerű a mobilfotózás magyar szerelmeseinek körében. A megmérettetésre június közepétől lehet nevezni, mostanáig már több mint 5000 nevezés érkezett Magyarországról, globálisan pedig már mintegy 70 ezer pályázó szállt ringbe 2020 legjobb mobilfotósa címért.

 

Huawei-Next-image-awards-2020.jpg

 

Belépő a világ legjobb fotósai közé

 

Az idei verseny a magyar nevezők számára azért is különleges, mert az értékes nyeremények mellett a kategóriák legjobb fotóit bemutatják a budapesti World Press Photo 2020 kiállítás kísérő kiállításán a Magyar nemzeti Múzeumban a díjnyertes nemzetközi és magyar fotográfusok fényképeinek társaságában. A kategóriagyőztesek emellett egy-egy Huawei P40 Pro csúcskészülékkel is gazdagabbak lesznek.

 

A versenyen való részvételhez a felhasználóknak a Next Image honlapján kell létrehozniuk saját galériájukat, amelybe kizárólag Huawei és Honor márkájú okostelefonnal készített fotókat tölthetnek fel. A verseny több fordulóból áll – a nemzeti és a nemzetközi megmérettetésből.  Ahogy minden országból, a magyar okostelefon-fotósok is 2020. július 31-ig adhatják le nevezéseiket az esemény honlapján.

 

10 ezer dollár jár a három legjobb fotósnak

 

A magyarországi eredményhirdetésre augusztus 10-én kerül sor, a legjobb magyar fotók kiválasztásáért felelős zsűriben a Huawei képviselői mellett részt vesz Révész Tamás, a budapesti World Press Photo kiállítás szervezője, valamint Kiscsatári Marianna, fotótörténész, a Magyar Nemzeti Múzeum főmuzeológusa is.

 

A Next Image nemzetközi győzteseit az augusztus 23-i zsűrizést követően szeptember közepén jelenti be a Huawei. A kategóriák globális nyertesei a Huawei legújabb csúcskészülékei – P40 Pro okostelefonok – mellett ezer dolláros pénzjutalomban is részesülnek. A verseny abszolút legjobbjait Grand Prix díjjal jutalmazzák – a három szerencsés győztes tízezer dollárral és egy P40 Pro készülékkel lesz gazdagabb.

 

https://gallery.consumer.huawei.com/2020/index.html

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.073669 másodperc.