Újdonságok a Fujifilmtől

Fotó Magazin | 2017. Szeptember 07., Csütörtök 08:00

Bejelentették az új Fujifilm vázat és egy új makróobjektívet

hirdetés

A Fujifilm új vázat jelentett be. A régivágású távmérős fényképezők stílusában készült X-E sorozat új darabja, az X-E3 meghozza azokat az újdonságokat, amelyeket a korábbi X-E2S-ből sokan hiányoltak.

 

xe3front.jpg

 

Az X-E3-ban APS-C méretű, 24,3 megapixeles X-Trans III szenzor található, ugyanaz, mint a csúcsmodell X-T2-ben. A gép képes 4K videót is felvenni, 30 kép/másodperc sebességgel, Full HD-ben pedig 60p-ben rögzít.

 

Az X-T20-ból átvett 325-pontos autófókusz rendszer a frissített követő algoritmust használja, mellyel könnyebben és jobban lehet követő fókuszt alkalmazni a kisebb és mozgó témákon is.

 

A korábbi modellben még a gépbe volt építve a vaku, itt azt külön felszerelhető tartozékként találjuk meg a dobozban (EF-X8 a vaku jelzése).

 

xe3flash.jpg

 

A wifi mellett kevés energiát használó Bluetooth kapcsolatot is találunk, mely még kevésbé meríti a fényképező ill. az okostelefon akkumulátorát.

 

Az X-E3 leheletnyivel kisebb és egy kicsit könnyebb is, mint az elődje. Elölre, a markolat föl     é is került rá egy kis tárcsa, amellyel a rekeszt lehet állítani, hátulról viszont eltűntek a négy irányban elhelyezett irányító gombok. Ezek feladatát részben a korábbi Fuji modellekhez mérten sokkal több mindenre használható érintőképernyő ill. az egyre többi Fuji gépben feltűnő joystick vette át. Utóbbi elsősorban a fókuszterület kijelölésére szolgál.

A hátsó érintőkijelző továbbra sem kifordítható, maradt a fix megoldás.

xe3back.jpg

Az X-E3 elektronikus zár mellett másodpercenként 14 képet, mechanikus zárral pedig 8-at tud lőni (illetve 5-öt, ha a liveview-t is használjuk közben).

 

Az új gép a NP-W126S jelzésű akkumulátort használja, melynek egy töltése, hivatalos mérések szerint 350 képre elegendő.

xe3above.jpgAz X-E3 hamarosan a magyar üzletekben is elérhető lesz, de egyelőre csak az EU-s árai ismertek. A váz önmagában 900 euróba fog kerülni, a Fujinon XF 18-55 mm F2.8-4 R LM OIS nevű alapzoommal kiszerelt kitet pedig 1300 euróért árusítják majd tőlünk nyugatabbra.

 

fuji80mm.jpgAz X-E3-mal egyszerre bejelentett Fujifilm XF 80mm F2.8 R LM OIS WR Macro optika 1:1-es leképezést és szuperéles képet ígér. A nevében szereplő WR az időjárásra utal, az OIS pedig arra, hogy 5 fényértéket is megfogó stabilizátort építettek az objektívbe. A novemberben boltokba kerülő optika ára 1300 euro lesz.

 

 

Ide kattintva megnézhet egy rövid reklámfilmet az X-E3-ról.

 

A Fujifilm Magyarország honlapja

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Fontosnak tartod-e az épületről készített fotókat?

Impresszum
Betöltés: 0.112836 másodperc.