Fotó MagazinÚj Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS zoomobjektív

Fotó Magazin | 2017. Április 28., Péntek 12:00

A Sony bemutatta eddigi legnagyobb gyújtótávolságú E-bajonettes objektívjét, az FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS szuper-telezoom objektívet, az SEL100400GM-et.

hirdetés


A pehelykönnyű, új full-frame objektív a Sony G Master™ sorozatba tartozik, amelyet a csúcsminőségű élesség és felbontás mellett az ultra gyors, precíz élesség állítás, széleskörű professzionális funkciók és testreszabhatóság jellemez. Ez egy kivételesen nagy teljesítményű objektív, amely azoknak készült, akik a sport- és természetfotózás iránt elkötelezettek. 


Kompromisszumok nélküli G Master design és teljesítmény

 

Egy szuper-telezoom, amely megfelel a Sony népszerű G Master™ széria szigorú követelményeinek, az új FE 100-400mm GM modell kiemelkedő, élességet biztosít a lencse minden egyes zoom- és fókusztartományában gyönyörű bokeh és háttérelmosás mellett, garantálva a legszebb részleteket minden egyes témában és helyzetben.   A komplex kialakítás 22 lencsetagot tartalmaz 16 különböző csoportba rendezve, köztük egy Super ED (szuper extra alacsony szórású) és két ED (extra alacsony szórású) üveg elemet, amelyek mindegyike együtt dolgozik a kromatikus aberráció minimalizálása és a végső felbontás kiváló minőségének biztosítása érdekében. A lencséket a Sony Nano AR bevonatával látták el, amely különösen hasznos sport- és természetfotózáskor, mivel csökkenti a nemkívánatos becsillanásokat. 

 

sel100400_a9_right_image.jpg


Pontos, gyors AF teljesítmény

 

A gyors mozgáskövetés érdekében az új FE 100-400 mm GM szuper teleobjektív dupla lineáris és Direct Drive SSM fókuszmotorok kombinációjával rendelkezik, amelyek biztosítják a precíz és csendes működést. 
A dupla motoros rendszer lehetővé teszi a gyors élességváltást a hirtelen mozgások megörökítésénél, amely jellemzi mind a sport-, mind a természetfotózást, míg a nagy pontosságú pozícionáló vezérlés és az újonnan optimalizált AF algoritmus biztosítja, hogy a témát gyorsan megtaláljuk és ráfókuszáljunk. Ez garantálja, hogy a kamera, például az új α9 maximális AF teljesítménye megvalósuljon. 

 

Pehelykönnyű kivitel, széleskörű testreszabhatóság

 

A könnyebb, kisebb és egyszerűen hordozható teleobjektívekre vágyó felhasználók széles körű igényeinek kielégítése érdekében az új FE 100-400mm GM csupán 1395 gramm súlyú, amely így kategóriájának egyik legkönnyebb tagja, és ideális a Sony kompakt fényképezőgépeinek széles skálájához. 
Az új objektíven az élesség és a zoomgyűrű mellett helyet kapott egy tárcsa, amellyel a zoomgyűrű könnyebb vagy nagyobb erővel történő mozgását állíthatjuk. Használata továbbá megakadályozza a zoomgyűrű véletlenszerű eltekeződését, valamint engedi a zoom gyors, könnyű mozgását. Emellett találunk rajta egy fókuszmegtartó gombot is, amely különféle funkciókhoz rendelhető, beleértve a fókuszmód kiválasztását, a fókusz terület kiválasztását vagy a népszerű Eye AF lock funkciót.
A teleobjektív por- és cseppálló, az első lencsén fluor-bevonat található, amely megkönnyíti a különböző szennyeződések eltávolítását. Egy cserélhető állványcsatlakozó is van rajta.

 

sel100400_b.jpg


Professzionális működés és megbízhatóság

 

Az új FE 100-400mm-es GM objektív beépített optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely biztosítja, hogy kézi felvétel közben is éles képeket készíthessünk. Mindössze 0,98 méteres minimális élességállítási tartományt kínál, amely maximalizálja a sokoldalúságát használat közben, és egy 9 kerekített lamellából álló blendét, amely lágy, gyönyörű bokeh-t eredményez.
Az FE 100-400mm GM kompatibilis mind az 1.4x (SEL14TC modell), mind a 2.0x (modell SEL20TC) telekonverterrel, lehetővé téve a fotósok és a videósok számára, hogy akár 800mm-en fotózzanak full-frame fényképezőgépeken és kb. 1200mm-en (35 mm-es full-frame-nek megfelelő) APS-C eszközökön.
Az új objektívhez cserélhető napellenző (ALC-SH151 modell) is elérhető lesz.

 

Elérhetőség

 

Az új FE 100-400mm GM telezoom objektív 2017 júliusától lesz elérhető Európában.
Az új objektívvel és más Sony α termékekkel készített exkluzív és izgalmas tartalmak megtalálhatók a http://www.alphauniverse.com oldalon, amely azért jött létre, hogy hasznos tanácsokkal lássa el és inspirálja a Sony α márka minden rajongóját és vásárlóját. Az újdonságok közvetlenül a Sony Photo Gallery-n, a YouTube-on, valamint a Sony Camera Channel-en is elérhetők lesznek.

 

www.sony.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Fontosnak tartod-e az épületről készített fotókat?

Impresszum
Betöltés: 0.101422 másodperc.