Fotó MagazinÚj makróobjektívet mutat be a Canon: EF-S 35mm f/2.8

Fotó Magazin | 2017. Április 09., Vasárnap 10:00

A Canon bemutatja az EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM objektívjét, amelyet kifejezetten makrófotók készítéséhez terveztek.

Ennek megfelelően az objektíven megtalálható a Canon saját fejlesztésű Macro Lite nevű ledes fényforrása is, ami az első ilyen az EF-S sorozatban. 
Az új makróobjektív részletgazdasága lehetővé teszi, hogy a felhasználó a hagyományos mobilfotóknál látványosabb felvételeket készítsen az Instagram-fiókjára, vagy egy vállalkozás portfólióját bemutató galériába.
Az új Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS objektív kompatibilis a Canon összes APS-C méretű képérzékelővel szerelt digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépével. Annak köszönhetően, hogy a Macro Lite világítás körbeveszi az objektív frontlencséjét, nagyon egyszerű látványos, zavaró árnyékoktól mentes makrófotókat készíteni, ami külső fényforrás használatával sokkal nehézkesebb feladat. 

 

ef-s-35mm-f2.8-macro-is-stm-3q-angled-d.png


A Macro Lite használata során a fotós maga választhatja ki, hogy az objektív melyik felére eső fény világítson, de dönthet arról is, hogy mindkét fényforrás egyszerre világítson, vagy teljesen ki legyen kapcsolva. Egyszerű gombnyomással szabályozható a világítás fényereje is.
Az objektív 1:1 arányú nagyítást biztosít, vagyis a tárgyakat valós méretüknek megfelelően mutató  56 mm-es fókusztávolságú makróobjektívvel igen közeli makrófelvételek készíthetők, akár egy csupán 30 milliméter távolságban lévő témára is képes élességet állítani. E képessége miatt remekül használható apró tárgyak, például ékszerek, iparművészeti alkotások vagy ételek fotózásához, de tulajdonságai akár portréfotók készítésekor vagy a mindennapi fotózás során is hasznosíthatók.
A képek bemozdulásának megakadályozása érdekében az új objektívben Hybrid IS-sel ellátott képstabilizátor is segíti a fotózást, amely egyaránt képes ellensúlyozni a lineáris és cirkuláris irányú elmozdulást is. Ennek köszönhetően az éles felvételek készítéséhez nincs feltétlenül szükség állványra, a tárgyakat a legkülönböző szögből le lehet fotózni kézben tartott fényképezőgéppel is.

A csupán 190 gramm tömegű EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM objektív f/2.8-as fényerejű, 7 lamellás kör alakú blendekialakítása kiválóan alkalmas a népszerű bokeh-effektus, vagyis a háttér látványos elmosására, amellyel a fotózott téma és a háttér látványosan elkülöníthető egymással. A lencsetagok Super Spectra bevonata jelentősen csökkenti a szellemképet és a fényszórást, míg valósághű színvisszaadást és remek kontrasztot biztosít.

Filmesek számára is kínál hasznos funkciókat az új makróobjektív: az autofókuszt vezérlő belső elektronikus motorja rendkívül csendesen működik, hogy zaja ne hallatszódjon be a felvételbe. 

A Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM makróobjektív legfontosabb tulajdonságai:

 

beépített Macro Lite fényforrás 

akár 30 milliméteres távolságból éles fotót készít

rendkívül csendes és egyenletes autofókusza van 

az optikai képstabilizátora Hybrid IS technológiát használ

7 lamellás, kör alakú blendekialakítás a bokeh-effektusokért

Super Spectra bevonat a jobb képminőségért

 

www.canon.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Fontosnak tartod-e az épületről készített fotókat?

Impresszum
Betöltés: 0.102152 másodperc.