Canon Eos 7D

Fotó Magazin | 2010. Március 10., Szerda 13:00

Canon Eos 7D
example_group example_group example_group example_group

Elônyök:    

  • 1x-es nagyítású világos keresô
  • Szigetelt, ergonómikus váz
  • 8 kép/sec sorozatfelvétel 
  • FullHD (1920X1080) videók
  • Gyors, pontos élességállítás 19 ponton
Tesztelhettük a Canon legújabb középsúlyú alkotását, melyet 5000 fotós véleményére alapozva fejlesztettek ki. A 7D technikai ínyencségei által az APS-C mezőny legjobb kamerájának címére esélyes, egy olyan fényképezőgép, amelyről mindig is álmodtunk.

Már az elején feltűnt, hogy a 7D más, mint az eddigi EOS gépek. Bár hasonlóan robosztus, de mintha egy-két korábbi teszt észrevételünk meghallgatásra került volna. Megváltoztatták például a bekapcsoló-gomb helyét, ami felkerült a vezérlőtárcsa mögé, így jobban kiáll a váz síkjából és könnyebb bekapcsolni, akár kesztyűben is. Örömömre szolgáltak a dedikált gombok: RAW/JPEG, video START/STOP, Q (gyors funkció). Meghagyták a már bevált kontrol gombokat, mint a joystick navigáció, forgótárcsa, SET gomb, Képstílusok, MENU, INFO, AF-On, ezért a legfontosabb funkciók közvetlenül a vázról elérhetők. A 7D a nagy felbontású (920 000) Clear View II LCD képernyőt kapta meg 3”-os méretben és rendelkezik csillogás-mentesítő réteggel, amit
a monitor külső burkolata és a folyadékkristály közé építettek, megszüntetve a levegőrést, ami a becsillanást
okozná. Egy fénymérő érzékeli a fényviszonyokat és az LCD-t ehhez igazítja, hogy napsütésben is látható maradjon. Ezt a funkciót egyébként az 5D Mark II-estől örökölte, mint sok egyebet. Élőkép módban egy elektronikus horizont segíti a függőleges és a vízszintes kivágás megtalálását, amely zölden villan fel, ha sikerült
a mutat­vány. Épület fotózásnál a falaknak függőlegeseknek kell lenniük, amit a Kéttengelyes szintmértékkel egyszerűen megvalósíthatunk.   A váz tetején a narancssárga háttérvilágítású státusz LCD és a gyors-gombjai a hagyományt folytatják, különösen a gyors reagálást igénylő témák esetén van hasznunkra, vagy ha sötétben kell dolgozni. A 100%-os kereső nem akármi! 1x-es nagyítású – ez újdonság az EOS rendszerben- a sarkokban azonos világosságú és torzítás mentes, státusz-sorral és feketén villanó fókuszpontokkal, szpot-mérés körrel és négyzethálóval. A váz magnézium ötvözetből készült, időjárásálló kivitelben, hasonlóan az egykori EOS 1N legendás kisfilmes kamerájához. Az EOS Integrált Tisztítási Rendszer minden be- és kikapcsoláskor elvégzi a CMOS szenzor portalanítását, de a fotós maga is végezhet pormentesítést a menüből.

A zár élettartamát 150 000 expozícióra hitelesítette a Canon, tehát efelől nyugodtak lehetünk, a 7D sokáig bírni fogja a gyűrődést.

 

 

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.117291 másodperc.