Sony: új váz, puskamikrofon és telezoom

Fotó Magazin | 2023. Július 14., Péntek 09:00

Sony: új váz, puskamikrofon és telezoom
A Sony bemutatta a legfejlettebb APS-C α6700 fényképezőgépet, a sokoldalú kompakt ECM-M1 puskamikrofont és a az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II objektívet.

hirdetés

Sony α6700

 

A nagy pontosságú AI tárgyfelismerés, valamint a legújabb állókép- és videóteljesítmény először tömörül egy kompakt APS-C vázba.


A Sony 2023 július 12-én bejelentette a legújabb APS-C tükör nélküli fényképezőgépének, az α6700-nak a megjelenését. Ez az új termék ötvözi a legújabb full-frame Alpha™ és Cinema Line fényképezőgépek élvonalbeli állókép- és videofunkciós képességeit az α6000 sorozat kompakt és könnyű kialakításával, így a Sony eddigi legfejlettebb APS-C tükör nélküli fényképezőgépét kapjuk.

Az α6700 a 26,0 effektív megapixeles APS-C hátsó megvilágítású Exmor R® CMOS képérzékelőt a Sony fejlett BIONZ XR® feldolgozómotorjának sebességével és teljesítményével kombinálva kivételes képalkotási teljesítményt nyújt, miközben kompakt és könnyű kialakítású.

A kamera támogatja a nagy felbontású 4K videofelvételt akár 120fpsi-el, széles, 14+ stopsii szélességgel a részletek megörökítéséhez zord vagy alulvilágított körülmények között, és rendelkezik a Sony professzionális Cinema Line modelljeiben megtalálható S-Cinetone™ képprofillal a kifinomult filmes képekhez, amelyek nem igényelnek színosztályozást, és lenyűgözően ábrázolják az emberi bőrtónusokat.

A videósok és vloggerek számára a Sony bejelentette a ECM-M1 puskamikrofont is, amely nyolc hangfelvételi móddal, köztük sztereóval képes kiváló minőségű hangrögzítésre.

"Az α6700 megjelenésével a Sony folytatja elkötelezettségét az alkotók képességeinek minden szinten történő fejlesztése iránt, és olyan korszerű eszközökkel ruházza fel őket, amelyek lehetővé teszik, hogy kreativitásuk töretlenül haladjon előre. Elképzeléseink nem statikusak; a Sony tovább bővíti APS-C termékcsaládját, hogy az alkotók széles csoportjának képkészítési tevékenységét kiszolgálja és támogassa" - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe képalkotási megoldásokért felelős termékmarketing igazgatója.

 

Sony_a6700_szembol.jpg

Nagy pontosságú tárgyfelismerés mesterséges intelligenciával

A legújabb APS-C méretű, hátsó megvilágítású Exmor R CMOS képérzékelő körülbelül 26,0 effektív megapixellel büszkélkedhet, a fejlett BIONZ XR motorral párosítva a kivételes képalkotási teljesítmény érdekében. A szabványos ISO-érzékenység 100 és 32000 között mozifelvételek és filmek esetén egyaránt lehetővé teszi a nagy érzékenységű, alacsony zajszintű felvételkészítést. A továbbfejlesztett színvisszaadás biztosítja, hogy az az emberek és a növények természetes árnyalatokkal legyenek megörökítve, míg a Creative Look funkciók egyedi vizuális kifejezéseket tesznek lehetővé.

Az AI feldolgozó egységet az α7R V-től örökölte, amely lehetővé teszi a nagy pontosságú Real-Time Recognition AF (autofókusz) funkciót. Az α6000-es sorozat ember- és állatfelismerésén túlmenően mostantól többféle témát, például embereket, állatokat, madarakat, rovarokat, autókat/vonatokat és repülőgépeket is pontosan azonosítja, ami a különféle kreatív kifejezési formáknak is megfelel. A ma újonnan bevezetett FE 70-200MM F4 Macro G OSS II ii fényképezőgéppel párosítva 105 mm-től 300 mm-ig terjedő gyújtótávolságot kínál 35 mm-es teljes képkockaegyenértékben, kihasználva a teleobjektív zoom erejét a kiváló minőségű felvételek készítéséhez. Emellett kompatibilis az E-bajonettes objektívek széles választékával.


Kiváló videóteljesítmény, kompatibilis a 4K120pi-vel

A 6K-nak megfelelő adatokat hasznosító α6700 kiváló 4K videót bocsát ki, beleértve a 4K 120fps sebességű, nagy képkockasebességű felvételek támogatását. Az S-Log3 funkcióval rendelkezik, amely 14+ stopsii-t kínál a csillagszerű gradáció érdekében. Az S-Cinetone funkcióval is felszerelt α6700 lenyűgöző bőrtónusábrázolást és a téma kiemelését nyújtja, a Cinema Line fejlesztés során tökéletesített technológiákat, míg az AI által vezérelt Auto-Framingiv könnyedén követi a témákat, kiküszöbölve a kézi kameramozgatás szükségességét. A vázban egy digitális audiointerfészekkel kompatibilis Multi-Interface (MI) talp található. Az új ECM-M1 puskamikrofonnal együtt használva lehetővé teszi a közvetlen digitális hangátvitelt, kiváló minőségű, romlatlan hang rögzítését.

 

Sony_a6700.jpg


Mobilitás, kezelhetőség és csatlakoztathatóság egyedülállóan kompakt és könnyű eszközben

Kompakt kialakításával (kb. 12 cm × 7 cm × 8 cm, súlya kb. 493 g v) a α6700 rendkívül jól hordozható. Felhasználóbarát, érintésvezérelhető, változtatható látószögű LCD-monitorral rendelkezik, amelyhez modern érintésvezérlésű menü társul a könnyed kezelhetőség érdekében. Egy testreszabható elülső tárcsa és az állóképek, filmek és S&Q üzemmódok kapcsolótárcsája is megtalálható. A fényképezőgép optikai, 5 tengelyes, testbe épített képstabilizáló rendszerrel van felszerelve, amely 5,0 stopvi zársebesség-előnnyel rendelkezik az állóképeknél, az Active Modevii pedig stabil felvételeket biztosít.

Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a kamera mostantól támogatja a Creators' Appviii alkalmazást a videók és állóképek zökkenőmentes feltöltéséhez a felhőszolgáltatásokba. A Sony emellett 2023 júliusában tervezi a "Camera Remote SDK" új verziójának bevezetését, amely lehetővé teszi a távoli működtetést és a beállítások módosítását.

 

Környezettudatosság és hozzáférhetőség

Az elmúlt 10 év során a Sony a digitális fényképezőgépekben és digitális videokamerákban körülbelül 379 tonnaix új műanyagot cserélt újrahasznosított műanyagra. A kameravázhoz aktívan újrahasznosított anyagokat használnak, köztük a SORPLASTMx-et, ami csökkenti a környezeti terhelést anélkül, hogy a funkcionalitás csökkenne. Ezenfelül a készülék képernyőolvasó funkcióvalxi van felszerelve, amely a műveletek könnyítése érdekében hangosan felolvassa a menüket és a videolejátszás képernyőit, támogatva ezzel a legkülönfélébb alkotók kreatív tevékenységét.

 

 

 

ECM-M1 puskamikrofon

 

ecmm1mikrofon.jpg

A ECM-M1 a világ első olyan puskamikrofonja, amely nyolc tárcsával választható hangrögzítési móddal rendelkezikxii. A 4 mikrofonkapszulával, valamint az egyedülálló sugárformálással és fejlett digitális feldolgozási technológiával változatos üzemmódokat kínál, beleértve a sztereót is. Ultradirekcionális üzemmódja célzott hangrögzítést biztosít szemközti irányból (30 fokos szélességen belül), ugyanakkor hatékonyan elnyomja a zajt, dinamikusan alkalmazkodva a környezetében lévő környezeti hangokhoz. Ez az üzemmód ideális interjúkhoz és szelfi videózáshoz, ahol az alany mindig a mikrofon előtt van.


Az újonnan hozzáadott, reteszelő mechanizmussal ellátott üzemmód tárcsa biztosítja a hangfelvételi üzemmódok egyszerű és biztonságos váltását. A ECM-M1 olyan zajcsökkentő segédprogramokkal rendelkezik, mint a háttérzajok csökkentésére szolgáló zajcsökkentő szűrő, valamint a rezgés és az alacsony frekvenciájú zajok minimalizálására szolgáló low-cut szűrő. Ezek a szűrők digitális jelfeldolgozással valósulnak meg, így már a rögzítési szakaszban maximalizálják a hangminőséget, és ezáltal csökkentik a bonyolult utólagos feldolgozás szükségességét. Támogatja a 4 csatornás felvételt is (csak kompatibilis kamerák esetén), lehetővé téve a biztonsági felvételek rögzítését mindenirányú üzemmódban a 3. és 4. csatornán, míg az 1. és 2. csatorna a kiválasztott irányíthatóságra fókuszál. A kompakt és könnyű ECM-M1 fokozza a mobilitást, lehetővé téve az alkotók számára, hogy kiváló minőségű hangfelvételt rögzítsenek változatos helyzetekben. Egyszerűen csíptesse a mikrofont a kompatibilis fényképezőgép multi Interfész Sarujába a közvetlen áram- és hangcsatlakozáshoz, extra kábelek vagy elemek nélkül. Ha egy beépített digitális audiointerfésszel rendelkező kompatibilis fényképezőgép Multi Interface Shoe-ján keresztül csatlakozik, a hangjel közvetlenül digitális formában kerül át a fényképezőgépre, így nem következhet be romlás. Egy egyszerű kapcsoló az analóg interfészt használó kamerák széles körével való kompatibilitást is biztosítja.

 

ecmm1vazon.jpg

 

Árazás és elérhetőség

Az α6700 és ECM-M1 készülékekkel kapcsolatos további információ: https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek/ilce-6700?cpint=interchangeable-lens-cameras_golden_area-Golden%20Area-en_GL-goldenarea_productsdetails_1 és https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek-mikrofonok/ecm-m1

 

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között az alábbi linken: https://www.sony.co.uk/locale-selector

 

Az α6700-ról és a ECM-M1 -ről szóló termékvideó megtekinthető a következő linkeken: https://youtu.be/YICkGeBhD78 és https://youtu.be/HiW-T4tbyyY

 

 

Megjegyzések:

i QFHD (3840×2160). A látószög körülbelül 38%-a van levágva.

ii S-Log3 felvételek készítésekor. Sony belső felmérés.

iii Az FE 70-200mm F4 Macro G OSS Ⅱ objektívvel kapcsolatos részleteket lásd a 2023. július 12-én bejelentett sajtóközleményben.

iv Csak videó üzemmódban érvényes. A látószög szűkült, mivel egy 4K felbontású képből lett kivágva.

v A súly tartalmazza az akkumulátort és a memóriakártyát.

vi CIPA szabványnak megfelelő, Pitch/Yaw irány, FE 50 mm F1.2 GM csatlakoztatásával, hosszú expozíciós zajcsökkentés kikapcsolva.

vii Aktív módban a felvételi látószög kissé szűkebb.

viii Ellenőrizze a szolgáltatások és alkalmazások regionális elérhetőségét az alábbi URL-címen: Creators' App: https://www.sony.net/cca , Creators' Cloud: https://www.sony.net/cc/ Alkalmazás letöltése a Google Play és az App Store áruházból. A hálózati szolgáltatások, a tartalom, valamint az operációs rendszer és a szoftverek a feltételekhez kötöttek, és bármikor megváltoztathatók, megszakíthatók vagy megszüntethetők, valamint díjakat, regisztrációt és hitelkártyaadatokat igényelhetnek.

ix A Sony kutatása szerint. A terméktesthez és tartozékokhoz felhasznált újrahasznosított anyagok 2012 áprilisától 2022 márciusáig.

x A gyártási időszaktól függően előfordulhat, hogy a SORPLAS™ nem használható a felhasznált alkatrészekhez.

xi A támogatott nyelvek az értékesítési régiótól függően eltérőek.

xii A 2023. júliusi sajtóközlemény szerint. Sony kutatás. Kameramikrofonként.

 

 

 

Sony70_200mmf4II.jpg

 

Sony FE 70-200MM F4 Macro G OSS II objektív

 

 

A Sony bővíti a fényképezési lehetőségeket az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II objektívvel™, amely kiemelkedő képminőséget és AF teljesítményt kínál.

 

„FE 70-200MM F4 Macro G OSS II” teleobjektív kompakt és könnyű kialakítással.

A világ első[1] félmakró felvétele 0,5-szeres maximális nagyítással a teljes zoomtartományban.

 

A Sony bemutatja az „FE 70-200MM F4 Macro G OSS II” (terméknév SEL70200G2) teleobjektívet, amely 70 mm és 200 mm közötti gyújtótávolságot fed le F4 maximális rekeszértékkel, és kompatibilis a 35 mm-es full-frame α™ (Alpha™) E-mount sorozatú objektívekkel.

 

Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II egy kompakt, könnyű teleobjektív, amely a legkülönbözőbb szituációkban használható. Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II nemcsak a G objektíveknél egyedülálló, kiemelkedően nagy sebességű és nagy teljesítményű AF-t tartalmaz, hanem ez a világ első1 olyan zoomobjektívje, amely a teljes zoomtartományban fél makró képességet kínál, a maximális nagyítás pedig végig 0,5-szörös[2]. Ezen felül egy telekonverterrel (mely külön megvásárolható[3]) akár 400 mm-es szuper-telefotó felvételek és életnagyságú, 1:1 nagyítású makrófelvételek is készíthetők a teljes zoomtartományban[4].

 

Ez a bevezetés a Sony 50. full-frame E-bajonettes objektívje[5]. Az első objektív megjelenése óta a Sony folyamatosan elkötelezett a fotósok és videósok kreatív tevékenységének támogatása mellett. Ezt a legújabb technológiák egyesítésével és a full-frame és az APS-C méretű formátumokat egyaránt lefedő E-bajonettes termékcsalád bővítésével igyekszik elérni.

 

Kompakt és könnyű, teleobjektívvel kompatibilis modell, amely kiválóan alkalmas távoli és közeli felvételek készítésére

Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II zoomobjektív 149 mm-es teljes hosszával és körülbelül 794 g-os súlyával (állványrögzítés nélkül) sokféle célra használható, beleértve a sportjeleneteket, tájképeket, vadmadarakat és még a makrófotózást is.

A 70 mm-től 200 mm-es tartományban való felvételkészítés mellett az objektív lehetővé teszi a világ első1 félmakrofelvételét2 is, amely a teljes zoomtartományban 0,5-szörös maximális nagyítással rendelkezik. A fejlett aszférikus lencsék hozzájárulnak az egyenletesen kiváló saroktól sarokig tartó felbontáshoz és kontraszthoz. Emellett az ED (Extra-low Dispersion, vagyis extra alacsony szórású) üveg elnyomja a kromatikus aberrációt.

 

A termék a nagy teljesítményű telekonvertert[6] is támogatja (külön megvásárolható3). Az akár 400 mm-es (APS-C fényképezőgéppel használva 600 mm-nek megfelelő) 4 szuper-telefotónak köszönhetően a távoli objektumokat nagyobb méretben, gyönyörű bokeh-vel együtt lehet megörökíteni. A SEL20TC csatlakoztatásával a teljes zoomtartományban akár 1:1 arányú makrófelvételek is készíthetők.

 

Gyors autofókusz és kiváló videofelvételi teljesítmény

A Sony egyedülálló XD (extrém dinamikus) lineáris motorja akár 20%-kal képes növelni az autofókusz sebességét. A mozgó tárgyak követési teljesítménye is körülbelül kétszeresére javult az előző modellhez7 képest, így továbbra is nagy pontossággal követhető a céltárgy. A zoomolás közbeni fókuszkövetési teljesítmény szintén jelentősen javult[7]. A zászlóshajó α1 vázzal párosítva nagy sebességű sorozatfelvételek készíthetők akár 30 képkocka/másodperc sebességgel.

Ezenkívül elérhető a SteadyShot új MODE3[8] beállítása, amely optimalizálja a fényképezőgép rázkódáskorrekciós algoritmusát, hangsúlyt fektetve a képkocka stabilitására mozgó alanyok fényképezése esetén. Kompatibilis fényképezőgépvázzal kombinálva hatékonyabban kompenzálható a fényképezőgép rázkódása, és stabilabb filmek készíthetők.

 

Intuitív kezelhetőség és nagyfokú megbízhatóság a biztonságos használathoz kihívásokkal teli felvételi környezetben is

 

Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II intuitív és biztonságos kezelhetőséget biztosít, amely támogatja a fotósokat és videósokat. A fókusztartomány-határoló és a teljes idejű DMF kapcsoló mellett, amely azonnal átvált AF-ről MF-re (kézi fókusz), a dobozban található levehető állványrögzítő biztosítja a stabilitás érzetét szuper-telefotózás és makrófelvételek készítése közben.

 

Ezenkívül az elülső lencsetag fluorbevonattal van ellátva, amely megkönnyíti az ujjlenyomatok, por, olaj és egyéb szennyeződések eltávolítását a lencse felületéről. A por- és nedvességálló kialakítás extra megbízhatóságot biztosít a kihívást jelentő kültéri használathoz[9], és bővíti a fényképezés szabadságát.

 

Árazás és elérhetőség

 

További információ az új FE 70-200MM F4 Macro G OSS II-ről: https://www.sony.hu/electronics/e-bajonettes-objektivek/sel70200g2

 

Az új FE 70-200MM F4 Macro G OSS II termékvideója megtekinthető a következő linken: https://youtu.be/hmnR7C0Cvj0

 

Sony70_200mmf4IIvazon.jpg

 [1] A 2023 júliusi termékbejelentés idején. Sony kutatás.

[2] 35 mm-es Full-frame érzékelős fényképezőgép használata esetén. APS-C érzékelős fényképezőgép használata esetén 0,75-szörös egyenértékű nagyítás a teljes zoomtartományban 35 mm-es formátumban.

[3] 1,4x telekonverteres objektív "SEL14TC" és 2,0x telekonverteres objektív "SEL20TC"

[4] "SEL20TC"-vel

[5] A 2023 júliusi termékbejelentés idején.

[6] A maximális rekeszérték az 1,4x és 2,0x telekonverterrel F5,6, illetve F8.

[7] Összehasonlítva a SEL70200G-vel, állóképek készítésekor, Sony tesztkörülmények.

[8] Szoftverfrissítésre lehet szükség. A fényképezőgép kompatibilitásával kapcsolatos információkért tekintse meg a Sony támogatási weboldalát.

[9] Nem garantált, hogy 100%-ban por- és nedvességálló.

 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.074930 másodperc.