Sony: két új A7C váz és egy új objektív

Fotó Magazin | 2023. Augusztus 29., Kedd 15:00

Sony: két új A7C váz és egy új objektív
A Sony két új A7C vázat mutatott be, továbbá a közkedvelt nagylátószögű zoom G-Master FE 16-35mm F2.8 GM objektív új, II-es verzióját.

hirdetés

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

 

Az Alpha 7C R 61MPi nagy felbontású érzékelővel, az Alpha 7C II pedig a legmodernebb kép- és videórögzítéssel érkezik

 

 

2023. augusztus 29. – A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

 

Az Alpha 7C II kamera körülbelül 33.0-s effektív megapixeles full-frame képszenzorral rendelkezik, emellett felruházták a legmodernebb kép- és videóalkotó funciókkal és teljesítménnyel, mindezt kompakt és könnyű külsőben (kb. 12 cm szélesség, 7 cm magasság, 6 cm mélység, kb. 513 grammos súly). A termék az α7C széria második generációs változata, amely a teljesítmény és a funkciók kompakt méretű kombinációjáról híres, és tökéletes a legkülönfélébb fotózási helyzetekben, például utazás vagy utcai képrögzítés esetén.

 

Az Alpha 7C R egy új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kamera nagy felbontású és gazdag gradációs teljesítményű, kb. 61,0 effektív megapixeles képérzékelővel – amely az Alpha 7R V-ben is megtalálható –, egy kompakt és könnyű vázban (a méret és súly hasonló, mint az „Alpha 7C II”ii esetében, kicsivel több mint 513 gramm). A mindennapi pillanatképek mellett a felhasználó könnyedén megvalósíthatja a kiváló minőségű képfelvételt a legkülönfélébb beállítások, például portré-, vadvilág- és tájképfotózás során. Az eszköz kihasználja az extrém nagy felbontású képfelvétel, a mobilitás és a könnyű súly kombinációját.

Mindkét modellt ugyanazzal az MI-feldolgozó egységgel és BIONZ XR® processzorokkal szerelték fel, amelyek a Sony legújabb cserélhető objektíves kameráiban, például az Alpha 7R V-ben és az Alpha 6700-ban is megtalálhatóak. A Real-time Recognition AF nagy pontossággal ismeri fel a legkülönbözőbb témákat, a vázba épített 5 tengelyes képstabilizátor pedig hétfokozatú fényképezést biztosít állóképek készítésekor. Ami a videóteljesítményt illeti, mindkét modell támogatja a kiváló minőségű 4:2:2 10 bites videofelvételt (4K60p felbontásigiii), valamint a Sony elismert S-Cinetone színtudományát a gazdag, filmszerű videók készítéséhez. A termékek ezen túl rendelkeznek Active Mode vázba épített képstabilizátorral, MI-alapú automatikus képkeretezéssel, digitális hanginterfész támogatással és egyéb, a kiváló minőségű videókészítést támogató funkciókkal.

„A Sony-nál folyamatosan emeljük a szintet a tartalomkészítők számára. Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R bevezetésével biztosítjuk, hogy a fényképek és videók készítői egy új eszközt kapjanak a készletükbe, amely lehetővé teszi számukra a kiváló minőségű képteljesítményt a tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerákban” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony Europe termék-marketing és digitális képalkotásért felelős igazgatója.

Tekintettel arra, hogy a közösségi médiában megnőtt az igény a rögzített tartalmak továbbküldésére és megosztására, egyre több alkotó keresi a kompakt méret és a nagy képalkotási teljesítmény kombinációját a tükör nélküli, cserélhető objektíves kamerákban. Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R termékekkel – amelyek kompakt méretben egyaránt nagy mobilitást és kiváló minőségű képalkotást nyújtanak – a Sony az alkotók által keresett tartalomkifejezések széles skálájára reagál.


 

web_Alpha-7C-II_1.jpg

 

Az Alpha 7C II főbb funkciói

  • Full-frame, hátulról megvilágított Exmor R® CMOS érzékelővel, körülbelül 33,0 effektív megapixeles felbontással és a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral rendelkezik a nagy képalkotási teljesítmény elérése érdekében. Az állóképek vagy filmek rögzítésénél a felhasználó könnyedén élvezheti a kiváló minőségű képfelvételt a legkülönfélébb helyzetekben, például utazás és mindennapi pillanatképek készítése esetén.
  • A kb. 13 cm x 9,6 cm x 8,1 cm méretű és kb. 698 gramm súlyú Alpha 7 IV-hez képest az Alpha 7C II akár 22%-kal könnyebb és 45%-kal kisebb térfogatú.
  • ·         Szabványos ISO-érzékenység 100 és 51200 között mozifelvételek és filmek esetén is (kibővített ISO 50 és 204800 között mozifelvételek esetén), ami nagy érzékenységű, zajmentes képrögzítést tesz lehetővé.

 

Az Alpha 7C R főbb funkciói

  • Full-frame, hátulról megvilágított Exmor R® CMOS érzékelővel felszerelt, körülbelül 61,0 megapixeles effektív felbontással és a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral a nagy felbontású képalkotási teljesítmény elérése érdekében.
  • A kb. 13 cm x 9,9 cm x 8 cm méretű és kb. 725 gramm súlyú Alpha 7R V-hez képest az Alpha 7C R körülbelül 29%-kal könnyebb és nagyjából 53%-kal kisebb térfogatú.
  • A szabványos ISO-érzékenység 100 és 32000 között változik mind az állóképek, mind a filmek esetében (kiterjesztett ISO 50 és 102400 között állóképek esetében).
  • A 7,0 fokozatúiv optikai, 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátor mellett az eszköz még az 1 pixeles szintű elmosódást is érzékeli és korrigálja.
  • Pixel Shift Multi Shooting funkcióval felszerelt, amely több képet készít és szintetizál a számítógépen a nagy felbontású képek érdekében.
  • Az Alpha 7C R-hezv mellékelt GP-X2 markolathosszabbítóval kombinálva kényelmesen, stabil tartással lehet fényképezni, még hosszú ideig tartó felvételek készítésekor vagy teleobjektív használata esetén is.

 

web_Alpha-7C-R.jpg

 


Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R közös funkciói
 

1. Kompakt méret és magas szintű mobilitás

 

Mindkét modell egyszerűen kezelhető és könnyen hordozható. Mérete kompakt (mindkét modell kb. 12,4 cm széles x 7 cm magas x 6,4 cm mély) és súlya kb. 513 gramm az Alpha 7C II és kb. 515 gramm az Alpha 7C R esetében. Az új FE 16-35mm F2.8 GM II széles látószögű zoomobjektívvel kombinálva a G Master™-re jellemző kiváló képkifejezést és nagy sebességű AF-et a teljes zoomtartományban elérhető F2,8 fényerővel éri el. A felhasználó kiválaszthatja kedvenc objektívjét a Sony több mint 70 objektívből álló, kiterjedt E-bajonettes sorozatából, és élvezheti a teljes méretben egyedülálló képkifejezés sokféleségét mind az állóképeken, mind a filmeken.

 

2. AF teljesítmény a beépített MI feldolgozó egységnek köszönhetően javított témafelismerési teljesítménnyel

 

Mivel ugyanazzal az MI-feldolgozó egységgel szerelték fel a termékeket, mint az α7R V kamerát, nagy pontossággal ismeri fel az alanyokat, tárgyakat a Real-time Recognition AF segítségével. Személy fényképezése esetén akkor is beazonosítja, ha az alany bonyolult pózt vesz fel vagy arcát elrejti. A pózbecslési technológia segítségével nagy pontossággal rögzítheti a felhasználó az arcokat és követheti az alanyt. Az α7C sorozatban emberek és állatok mellett mostantól a madarak, rovarok, autók, vonatok és repülőgépek is ugyanolyan nagy pontossággal felismerhető alanyok.

 

3. Fejlett videóteljesítmény

 

Az Alpha 7C II és az Alpha 7C R nagy felbontású és részletes, 7K-nak, illetve 6K-nak megfelelő videóadatokat sűrít, és kiváló minőségű 4K videót képes előállítani. Az S-Log3-mal felszerelve, amely széles, 14+ stopvi szélességet támogat, gazdag gradációt ad vissza, kevés túl- és alulexponáltsággal, még a kontrasztos jelenetekben is. Log felvételkészítési módban a felhasználó által importált LUT is megjeleníthető a kamera monitorképén, így a felhasználó fényképezhet, miközben az utómunka során ellenőrizheti a kész képet. Ezen túl rendelkeznek az eszközök a Sony egyedülálló S-Cinetone™ funkciójával, amely utófeldolgozás nélkül, közvetlenül a kamerából hoz létre filmszerű megjelenést. A Sony Cinema Line technológiáján alapuló S-Cinetone természetes középtónusokat biztosít a filmes minőség érdekében, így biztosítható az egészségesnek tűnő bőrszín is a felvételeken. Emellett a termékek Creative Look funkcióval is rendelkeznek, amely lehetővé teszi a videó- és állóképek megjelenésének egyszerű megváltoztatását.

 

4. Üzemképesség és csatlakoztathatóság

 

Az érintéssel vezérelhető, változtatható látószögű LCD-monitorral felszerelt, intuitív működés a legújabb érintésvezérlésű menüvel a kényelmes képrögzítést támogatja. Könnyen kezelhetők az olyan beállítások miatt, mint az elülső tárcsa, amellyel a felhasználó hozzárendelheti kedvenc funkcióit, az állókép/film/S&Q kapcsolótárcsa, valamint a nagy felbontású XGA kereső. Az eszközöket egy 7,0 fokozatúiv optikai 5 tengelyes, testbe épített képstabilizátorral szerelték fel, amely támogatja a stabil fényképezést.

 

Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a fényképezőgép újonnan kompatibilis a Creators' Appvii okostelefon-alkalmazással, amely könnyedén feltölti a fényképezőgéppel készített videókat és állóképeket egy felhőszolgáltatásba, lehetővé téve a fényképezőgép távoli működtetését és a képek átvitelét mobileszközökre.

 

5. Környezetbarát tervezés

 

A Sony az elmúlt 11 év során a digitális fényképezőgépekben és digitális videokamerákban körülbelül 395 tonnaviii „szűz” műanyagot cserélt újrahasznosítottra. A fényképezőgép vázához újrahasznosított anyagokat, köztük SORPLAS™-tix használnak, ami a funkcionalitás feláldozása nélkül csökkenti a környezeti terhelést. Amellett, hogy az eszközöket Sony Screen Readerx funkcióval szerelték fel, amely a műveletek segítése érdekében hangosan felolvassa a menüket és a videólejátszás képernyőjét, a menü egy új Magnify Display (Nagyító) kijelző funkcióval is kiegészült a kreatív tevékenységét támogatása érdekében.

 

Árazás és elérhetőség

 

Az új Alpha 7C II 2023 szeptemberétől, az Alpha 7C R pedig 2023 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

 

Alpha 7C II további információ: https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek/ilce-7cm2

 

Alpha 7C R további információ: https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek/ilce-7cr

 

Alpha 7C II termékvideó: https://youtu.be/wEq0K1X1jzg

 

Alpha 7C R termékvideó: https://youtu.be/LbtE-2i7Sms

 

Termékbemutató videó: https://youtu.be/YXgFb3VI7JY

 

 

 

web_FE-16-35mm-F2.jpg

 

A Sony bemutatja a világ legkisebb és legkönnyebb[i] nagylátószögű zoomobjektívét, a G-Master FE 16-35mm F2.8 GM II-t, amely az elismert G Master™ képminőséggel és a fejlett nagysebességű AF-fel rendelkezik

 

Ennek a második generációs nagylátószögű zoomobjektívnek a bevezetésével, valamint az F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkező standard és teleobjektívek második generációjával a Sony továbbfejleszti a teljes Alpha rendszert.

 

2023. augusztus 29. A Sony bejelenti a G Master™ FE 16-35mm F2.8 GM II nagylátószögű zoomobjektívet, amely egy 35 mm-es, full-frame α™ (Alpha™) E-bajonettes objektív, és amely 16 mm-től 35 mm-ig terjedő gyújtótávolságokat fed le, a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel.

Az FE 16-35mm F2.8 GM II kielégíti a nagy teljesítményű objektíveket kereső fotósok és videósok igényeit, és a G Master egyedülálló ábrázoló erejével és nagy sebességű AF (autofókusz) segítségével teljes mértékben kihasználható a fejlett Sony fényképezőgép vázak nagy teljesítménye. Emellett a világ legkisebb és legkönnyebb súlyávali optimális a gyors és rugalmas fényképezéshez.

A nagylátószögű zoomobjektív bővítésével F2,8 maximális rekesznyílású második generációs[ii] zoomobjektív, valamint standard (24-70 mm) és teleobjektív (70-200 mm) válik elérhetővé. Ezek az objektívek, amelyek a világ legkönnyebb objektívjei[iii], kiváló felbontási teljesítménnyel rendelkeznek, tovább erősítve az Alpha rendszert, gazdag és változatos fényképezési környezetet teremtve.

 

A világ legkisebb és legkönnyebb nagy felbontású F2.8 nagylátószögű zoomobjektíve 

A rendkívül nagy felületi pontosságú XA (extrém aszférikus) lencsét hatékonyan elrendező új optikai kialakításnak köszönhetően az FE 16-35mm F2.8 GM II a teljes zoomtartományban nagy felbontást ér el F2,8 maximális rekeszértékkel. Ezt a korábbinál nagyobb szabadságfokkal rendelkező aszférikus forma kialakítása teszi lehetővé. A lenyűgöző G Master bokeh mellett a nagylátószögű objektív a teljes zoomtartományban kiemelkedő közelkép-teljesítményt, 0,22 m-es minimális felvételi távolságot és 0,32x-es maximális nagyítást kínál. Továbbá a Sony eredeti Nano AR Coating II bevonata elnyomja a szellemképeket és a becsillanásokat, hogy tiszta képek készülhessenek még akkor is, ha erős fényforrás kerül a képbe. Ez a világ legkisebb és legkönnyebb nagylátószögű zoomobjektívje, amelynek teljes hossza 111,5 mm, tömege pedig körülbelül 547 g, ami körülbelül 20%-kal könnyebb[iv], mint az előző modellé.

 

Kiemelkedően gyors és pontos AF, amely a fejlett vázakból is kihozza a lehető legtöbbet

Az FE 16-35mm F2.8 GM II a legújabb XD (extrém dinamikus) linear motorokkal rendelkezik, csendes, állóképekhez és filmekhez egyaránt alkalmas AF-et ér el, és akár kétszer olyan gyors, mint a hagyományos modellekiv. Még az olyan nagy képkockasebességű videóknál is, ahol a fókusz eltolódása észrevehető, az alany nagy pontossággal követhető. Az α1 fényképezőgépvázzal kombinálva nagy sebességű[v], akár 30 kép/mp-es sorozatfelvételek készíthetők gyors, pontos és csendes fókuszálással.

 

Működőképesség és megbízhatóság mind az állóképek, mind a filmek kényelmes felvételéhez

Az FE 16-35mm F2.8 GM II kényelmes kezelhetőséget, valamint kiváló állókép- és filmfelvételi teljesítményt kínál, amely megfelel a professzionális és haladó amatőr felhasználók igényeinek. Azáltal, hogy a korábbi modellekhez képest csökkentett a fókuszlégzés videofelvétel közben, kiváló minőségű képkifejezés érhető el a látószög ingadozása nélkül. Ezenkívül elnyomja a súlypont mozgását a zoomolás során, és stabil felvételkészítést tesz lehetővé, így kényelmesen készíthetők felvételek gimbal segítségével. A kezelhetőséget olyan funkciókkal is javították, mint a be- és kikapcsolható rekeszgyűrű, valamint a két fókusztartó gomb, amelyekhez a fényképezőgép vázáról rendelhető a kívánt funkció.

Az elülső objektívre fluorbevonatot helyeztek, így az annak felületére tapadó szennyeződések könnyen eltávolíthatók. A por- és fröccsenésálló kialakítás lehetővé teszi, hogy a kamera biztonságosan használható legyen akár a szabadban is[vi], így nagyobb szabadságot biztosítva a fényképezéshez.

 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 16-35mm F2.8 GM II szeptembertől lesz elérhető nagyjából 2700 eurós áron. A készüléket a Sony számos hivatalos márkakereskedőjénél lehet majd megvásárolni Európában.

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között. A Sony európai fotográfiai központja 22 nyelven érhető el, és részletesen ismerteti a termékhíreket, a versenyeket és az egyes országok Sony eseményeinek naprakész listáját.

 

Az új FE 16-35mm F2.8 GM II termékvideója: https://youtu.be/Qxwt_e_xZLY

További információ az FE 16-35mm F2.8 GM II-ről: https://www.sony.hu/electronics/fenykepezogep-objektivek/sel1635gm[i] A 2023. augusztusi termékbejelentésnél. Az autofókuszt támogató, teljes full-frame F2,8 16-35 mm-es zoomobjektívekhez képest. Sony felmérés.

[ii] Standard zoomobjektív “FE 24-70mm F2.8 GM II” / Telephoto zoomobjektív “FE 70-200mm F2.8 GM OSS II”

[iii] A 2023. augusztusi termékbejelentésnél. Sony felmérés.

[iv] Az ”FE 16-35mm F2.8 GM”-hez viszonyítva

[v] Az α1-gyel: “Hi+” sorozatfelvételi mód. Hatékony 1/125 mp vagy nagyobb zársebességnél.

[vi] Nem garantáltan 100%-ig por- és nedvességálló.

 

 

 

 

topstory_Alpha-7C-II_7C-R_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.074571 másodperc.