Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm bejelentés

Fotó Magazin | 2022. December 14., Szerda 16:00

Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm bejelentés
Bemutatkozott a Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. nagy rekesznyílású MFT zoomobjektívje, kivételes, mindenhol bevethető fotó és videó teljesítménnyel. Sajtóbejelentés.

hirdetés

Wiesbaden, Németország – 2022. december 14.

A Panasonic örömmel mutatja be LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S., sokoldalú, nagy rekesznyílású Micro Four Thirds objektívjét, amely 12-35 mm-es zoomtartományú (35 mm-es fényképezőgépen 24-70 mm-nek megfelelő) és 58 mm-es szűrőátmérővel rendelkezik.


Kompakt és könnyen hordozható kialakításának, állandó F2,8 rekeszértékének és beépített O.I.S. optikai képstabilizátorának köszönhetően az objektív gyakorlatilag minden felvételkészítési helyzetet lefed. A kifutó LUMIX G X VARIO 12-35 mm / F2.8 II ASPH. helyébe lépő objektív a Panasonic egyik legkiválóbb minőségű LUMIX G Micro Four Thirds objektívje, amely a LEICA szigorú optikai szabványai szerint készült, és robusztus, csepp- és porálló1 kialakítással rendelkezik, amely akár -10 fok Celsius fokos hőmérsékleten is képes teljesíteni, és ehhez mindössze 306 g súlyú.

 

web_H-ES12035_side1.jpg


A LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. objektívben tizennégy lencsetag található, amelyek kilenc csoportba rendezve kivételes optikai teljesítményt nyújtanak. A lencsetagok között négy aszférikus lencse, egy UED (ultra extra alacsony szórású) lencse és egy UHR (ultra magas törésmutatójú) lencse található, ez utóbbi korszerűsített kialakítású, nagyobb fényáteresztő képességgel a természetes színvisszaadás érdekében. Az objektív a Panasonic egyedülálló Nano Surface Coating bevonatával is rendelkezik, amely a teljes látható fénytartományban csökkenti a visszaverődést, és egy új fényvédő komponenssel együttműködve minimalizálja a szellemképeket és a tükröződést. A 7 lamellás rekeszmembrán körkörös kialakítású, hogy a kép fókuszon kívüli területein sima, vonzó bokeh hatást biztosítson.

A LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. sokoldalúbb a LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 II ASPH. objektívnél, hiszen mindössze 0,15 m-es rövidebb fókusztávolsággal (széles látószögben) és nagyobb, 0,21x-es nagyítási aránnyal (17 mm-es gyújtótávolságnál) rendelkezik.


Az objektív egy új mechanizmust is alkalmaz, amely videofelvételnél elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, valamint mikrofokozatú rekeszszabályozást biztosít a felvétel közbeni zökkenőmentes expozícióváltásokhoz. Ezek a funkciók, továbbá az autofókusz csendes, nagy pontosságú működése és a rendkívül hatékony O.I.S. rázkódásgátló technológiája révén az objektív a professzionális videófelvételek és az állóképek készítéséhez egyaránt ideális.

 

Az MFT objektívekre jellemző, lenyűgözően könnyű hordozhatósággal, a masszív kialakítással és a teljes fókusztartományban elérhető fantasztikus optikai teljesítménnyel a LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. új szintet képvisel a LUMIX G zoomobjektívek között. Az objektív várhatóan 2023 februárjártól lesz elérhető Magyarországon, a terveztett fogyasztói ára áfával együtt 420 000 Ft körül alakul.

 

web_GH6_H-ES12035_top_K.jpg

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.103337 másodperc.