Nagy AnitaOnline fotós közösségek: Egy Pihe az ezer szösz között

Nagy Anita | 2013. November 07., Csütörtök 13:00

Online fotós közösségek: Egy Pihe az ezer szösz között

Fotó: Csörge Szabolcs

Folytatódik online fotóklubokról indított sorozatunk, melynek második részében Pihe fotós facebook csoportját ismerhetitek meg.

hirdetés

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül bemutatunk néhányat a legnagyobb online csoportok közül, ahol szívesen fogadják a lelkes új tagokat. 

Mai főszereplőnk két legfontosabb jellemzője, hogy tagjainak többsége elkötelezett Pentax hívő, valamint a beszélgetések, kommentek barátságos, segítőkész hangvétele. Sokatmondó, hogy a csoport szabályzata úgy kezdődik, hogy "nincsenek szabályok", ami az esetenként túlszigorított hasonló közösségekhez képest mindenképpen előny és talán bátrabbá is teszi a felhasználókat. Jelenleg 226, meglehetősen aktív fotóst számlál a közösség, akik örömmel fogadják az újabb jelentkezőket.

 

A csoportot Csörge Szabolcs József hozta létre, aki mesélt Magazinunknak az alakulásról, célokról.

 

"Az "Egy Pihe az ezer szösz között" picit rendhagyó fotós csoport, hiszen az ugyanilyen néven futó személyes blogom Facebook-os kiegészítéseként hoztam létre még 2010-ben. Az elmúlt három évben a csoport egy baráti hangvételű közösséggé fejlődött - sőt, a csoport segítségével számos jó barátság is kialakult a való életben.

 

lila.jpgFotó: Udvari Gábor

 

A blog témája miatt elsősorban Pentax felhasználók adják a kemény magot, de sokan teljesen más rendszerekkel fotóznak, így örömmel látunk Mindenkit és nagyon szívesen segítünk bármilyen kérdésben, vagy közlünk közérdekű híreket (eladó felszerelés, fotós túrák, stb) különböző témákban. A csoport több közösségépítő játékot is szervez, ilyen az egymás munkáinak ajánlása a blogon és a Facebookon keresztül, illetve - kilépve a virtualitásból - a karácsonyi húzós játék, ahol egymás nevének és postacímének kihúzásával nyomtatott formában, postán küldjük el egymásnak képeinket ajándék gyanánt."

 

kicsi_IGP5506.jpgFotó: Tóth Gábor

 

 

Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket a csoport és szívesen tartoznátok Ti is egy remek online közösséghez, az alábbi linken tudtok csatlakozni:

 

www.facebook.com/groups/pihe.blog/

 

Szerintünk érdemes! Sorozatunk hamarosan folytatódik....

 

(Nagy Anita)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.075676 másodperc.