Most vagy Soha – Olympus fotópályázat és fotókiállítás

Fotó Magazin | 2020. Április 14., Kedd 14:00

Most vagy Soha – Olympus fotópályázat és fotókiállítás
„Most vagy Soha”, avagy a pillanat varázsa címmel indít fotópályázatot és fotókiállítást az Olympus.

A fotográfia képes azon pillanat érzését felerősíteni, amit akkor éltem meg, amikor exponáltam. A fényképnek nincs is más választása. A fotográfia nem lát a jövőbe. Meg persze a múltba sem. Egy kép mindössze az a pont, ahol a jövő összeér a múlttal."

 

Bartis Attila erdélyi író és fotóművész fogalmazta meg talán legjobban, mi is olyan csodálatos a fényképezésben. Egyetlen pillanatot mutat csak meg, de az igazán jó képek mégis elgondolkodtatnak. Időnként azért, mert abban az egyetlen képkockában benne van az idő múlása, a képen szereplő emberek vagy tájak egész története. Máskor azért, mert amit a fotón látunk, egyből felcsigáz minket, vajon mi történhet a következő pillanatban.

 

Ugyanígy sokféle értelmezése lehet annak a kifejezésnek is, hogy „most vagy soha”. Leggyakrabban akkor használjuk, amikor válaszút elé kerülünk és megragadunk egy újfajta lehetőséget: legyen az egy új munkahely vagy párkapcsolat. Ugyanakkor leírhatja ez a pár szó azt a helyzetet is, amikor megvalósítunk egy régi álmot a bakancslistánkról: nekivágunk a világnak vagy épp összeszedjük a bátorságunkat egy ejtőernyős ugráshoz. Ha így értelmezzük, akkor benne van egyfajta merészség, bátorság az új, kicsit kockázatos helyzet bevállalására. De nem feltétlenül jelenti ezt, mert további rétegei is vannak a „most”-nak, a múló időből kiragadott egyetlen másodpercnek. Akár úgy is érthetjük, hogy teljes szívünkből megélünk egy csodálatos naplementét, átadjuk magunkat a tánc örömének vagy épp jókat nevetünk az unokákkal. Nem rágódunk a múlton, nem aggódunk a jövő miatt, hanem annak örülünk, amivel épp akkor megajándékozott minket az élet.

 

Mi most az Olympusnál arra vagyunk kíváncsiak, Neked mit jelent a „most vagy soha”. Olyan fényképeket várunk, melyek a pillanat varázsát ragadják meg. Nincs semmilyen más feltételünk. Nincsenek kategóriák, azaz jelentkezhetnek profik és amatőrök, fiatalok és idősek. Készülhetett a kép Olympussal, de bármilyen más kamerával, sőt, akár mobiltelefonnal is. Lehet egy elkattintott fotó a maga egyszerűségében, de szabad képszerkesztő programokat, instagram filtereket is használni.

A szabály nagyon egyszerű: 

Nézd végig a fotóidat, és ha találsz egy olyat, amelyre tökéletesen illik a "most vagy soha" akkor máris nyert ügyed van. Oszd meg a képet Instagramon, írj hozzá egy gondolatot, ami szerinted segít jobban megérteni a képet, tedd hozzá a #olympusfotopalyazat2020 hashtaget, plusz ha még nem tetted, kövesd az @olympus_hu profilt az Instagramon.
A pályázatra a fotókat 2020. április 10. és 2020. május 31. között várjuk.Aki még nincs jelen az Instagramon, itt a legjobb alkalom, hogy belépjen. Most vagy soha. ☺️

A 10 legtöbb szavazatot (lájkot) kapó alkotásból, valamint a zsűri által kiválasztott legjobb 20 képből Tihanyban, a gyönyörű balatoni panorámával rendelkező Apátsági Rege Cukrászdában egy kiállítást rendezünk. 

A tárlat fotós workshoppal egybekötött megnyitója 2020. július 24-én lesz. 

 

A nyertesek névsorát 2020. június 22-én a MILC CLUB oldalán tesszük közzé: https://www.milcclub.com/mostvagysoha

 

Sajtóközlemény: Kisgyörgy Éva, travellina.hu

 

További információk: 

​• Milc Club facebook csoport •

• Olympus mintabolt facebook oldal •

• milcclub@olympusmintabolt.hu •

 

mostvagysoha_kiallitas.jpg

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.166473 másodperc.