Fotó MagazinLudovika Campus fotópályázat

Fotó Magazin | 2018. Március 25., Vasárnap 20:00

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság építészeti fotópályázatot hirdet „Ludovika Campus fotópályázat” címmel.

Néhány évvel ezelőtt még nehezünkre esett derűsen végig sétálni Józsefváros utcáin, mára azonban – a Ludovika Campus és az Orczy park teljes felújításának köszönhetően – a környéknek ez a része az egyik legmodernebb, ha úgy tetszik, trendi városrésze lett Budapestnek. Most itt az alkalom, hogy mindezt az amatőr és profi fotósok lencséjén keresztül is megcsodáljuk!

Kétségtelenül igaz, hogy a trendi és a modern szavak hallatán Budapesttel kapcsolatban a nagy többség eddig a Gozsdu udvarra vagy valamelyik gyógyfürdőre gondolt, ám nyugodtan kijelenthető: a helyi lakosok összefogásának is köszönhetően, az elmúlt évek átgondolt és precízen végigvitt munkájának eredményeként immár Józsefvárost is érdemes útba ejteni, akár csak egy séta erejéig.

Az elvégzett munka során megújult a nagy múltú, 70 év alatt méltatlan állapotba került Ludovika főépülete és lovardája. Felépült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) korszerű, 10 ezer négyzetméteres oktatási épülete, sőt, új, a nagyközönség számára is nyitott egyetemi sportközpont és uszoda létesült. Mindezeket kiegészítik a szintén újonnan épült, összesen 1200 férőhelyes kollégiumok.

 

ludovika-campus-latvanyterv.original.jpg

 

Az Orczy park az évtizedeken keresztül pusztulásra kárhoztatott „zöld” felületből mostanra újjászületett, s egy olyan közparkká vált, amelyben játszótérre vihetjük a gyermekeket, ahol új streetball pályákon kosárlabdázhatunk a barátokkal, családtagokkal, ahol a futókörön átmozgathatjuk magunkat két vizsgatétel között, vagy akár romantikusan ringatózhatunk párunkkal a Csinibaba című filmből ismert csónakázó tavon. Itt valósult meg Budapest első, ingyenesen, a nagyközönség által használható görhoki pályája.

A pályázat célja, hogy a megszülető fotók a korábbi évek építészeti fotópályázataihoz – Duna Aréna, Groupama Aréna vagy Műemlékeink Friss Szemmel – hasonlóan újszerű látásmóddal, kreatívan mutassák be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újjászületett campusának épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet. Ez a pályázat azoknak szól, akik az épületfotózás mellett az értékmentést, egy városrész újjászületését, életteli egyetemi atmoszférát, a városszövetben élő zöldfelületek csodáját is szeretnék megörökíteni.

A fotópályázatra már most lehet regisztrálni a http://www.ludovikafotopalyazat.huhonlapon, ahonnan a teljes pályázati kiírás is letölthető. A pályaművek beadásának határideje 2018. május 6., a négy kategória legjobb pályázói 250 ezer, a második helyezettek 150 ezer, a harmadik helyen díjazottak 100 ezer forinttal gazdagodnak. A fotózáshoz természetesen különleges épületsétákon is részt lehet venni, melyek során a pályázó fotósok betekintést nyerhetnek a nagyközönség előtt zárva lévő kulisszák mögé is. A pontos időpontokról a pályázók a weboldalon és személyesen is értesülnek e-mail útján.

A nyílt pályázaton négy kategóriában lehet indulni:

  1. Hat képből álló sorozat
  2. Építészeti fotók
  3. Genius Loci, a hely szelleme
  4. Élet a Campuson/Életteli Campus/Élet az Orczy kertben

A pályázat során egy fotós legfeljebb 5 pályaművel indulhat, melyből 1 lehet sorozat.

Egy izgalmas, összetett, Budapesten korábban nem látott egyetem- és városfejlesztés várja, hogy megörökítsék.
Regisztráljanak a honlapon, találkozzunk a fotósétán, és fotózzák le Józsefváros legszebb arcát abból a szögből, ahonnan senki más!

 

Bővebben: www.ludovikafotopalyazat.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.104896 másodperc.