Lowepro BP350AW II Protactic fotóstáska teszt

Nagy Anita | 2020. Február 28., Péntek 14:00

A jó fotóstáska megválasztása soha nem könnyű feladat. Számos elvárásnak meg kell felelnie, hiszen az, hogy felszerelésünk biztonságban beleférjen, csak egy szempont a sok közül.

Ezúttal a  Lowepro BP350AW II Protactic fotós hátizsákját teszteltük le.

 

Szerző: Nagy Anita

 

Ha igazán alaposan megvizsgálva és hosszú távra tervezzük az új fotóstáska beszerzését, érdemes átgondolnunk, hogy hátizsákba vagy válltáskába fektetünk be. Értelemszerűen egy hátizsákba több eszköz belefér és jó esetben kényelmesebb a szállítása, ugyanakkor hosszú nyári napokon, például egy esküvő fotózásán nem éppen a legkényelmesebb viselet.  Mai tesztalanyunkat a Lowepro márka kínálata közül választottuk ki, olyan szempontok figyelembe vételével, hogy elsősorban egész napos fotós munkákra használná, női fotós. Számos remek elosztású táskát azért vetettem el, mert bizony üres állapotban is nehéznek bizonyultak. Egy olyan táskát szerettem volna kipróbálni, amibe belefér egy profi felszerelés, ugyanakkor a lehetőségekhez képest kicsi, kompakt és könnyű. A Lowepro régi márka, a neve már garanciát jelent a minőségre, így a válogatás hosszúra sikeredett a széles kínálatból, végül a választás a Lowepro BP350AW II Protactic típusú hátizsákra esett.

 

350.jpg

 

Külső jellemzők, megjelenés

 

A táska kézbe vételével, amit először megállapíthatunk, hogy a kis súly mellé igazán divatos, letisztult dizájn társul. A teljesen fekete táska bal alsó sarkában diszkrét hímzés jelzi a márkát, de ránézésre nem feltűnő, hogy ebben fotós felszerelés lapul, lehetne akár egy hétköznapi trendi sport táska is. Jobban megvizsgálva azt látjuk, hogy valóban törődtek a tervezők a legapróbb részletekkel is. A keményített külsőt széltében varrott textilcsíkok erősítik, a legapróbb részlet is aprólékosan ki van dolgozva.  A cipzárok végén kis pánt segít abban, hogy ha sietve kell előkapnunk a fényképezőgépünk, ne keresgéléssel teljen az idő. A hátizsák vállpántjai kicsit vékonyabbak, mint amit a Lowepro nagyobb zsákjainál használnak, nekünk azonban pont ez az előnyös. Felvéve könnyen és kényelmesen simul a vállra, nem érezzük úgy, mintha hátra akarna rántani. A két fő pánton kívül kaptunk egy derékpántot is, rajtuk cipzáras kis zsebekkel, elemeknek, vagy bármi olyan dolognak, aminél jól jön, ha kéznél van. Ha nem vagyunk oda a keresztpántért, levehető. A táska hátulján érdemes megnézni az ActivZone ergonomikus párnázott kialakítást. Ennek funkciója a kényelmen felül a hőelvezetés és megfelelő szellőzés. Ettől a típustól nem fog fájni a hátunk. A táska füléről is érdemes ejtenünk egy mondatot, hiszen recézett gumiborítást kapott, ami nem csúszik, nem fogjuk véletlenül elejteni a felszerelésünk.

 

394x310_cropped_pro-350-2.jpg

 

Belső kialakítás, használat

 

A külső oldalakon találunk még két cipzáras zsebet, kettőt felül és két nagyobbat alul, amiken keresztül már a táska belsejébe nyúlhatunk a gépünkért. Ügyesen elrejtve, a Lowepro BP350AW II Protactic legalján találunk még egy cipzárt, amiből egy esővédő fóliát húzunk ki. Ejtsünk néhány szót a pontos méretekről is, ami 26 x 12,5 x40 cm, súlya pedig 2,22 kg.

Kinyitva a táskát, szürke színű, a fotós táskáknál már megszokott tépőzáras rekeszes kialakítással találkozunk. Szabadon alakíthatjuk felszerelésünk típusa és mérete szerint, a választási lehetőségek sokasága már-már zavarbaejtő. A táska lapján vízálló anyagú, szürke zsebekbe rejthetjük memóriakártyánkat, szűrőinket. Ez félig átlátszó, így kinyitás nélkül is látjuk, mit hoztunk magunkkal. Mögötte notebook tartó rekesz kapott helyet, ami sajnos nem túl nagy, kisebb tablet vagy notebook számára azonban alkalmas. Kényelmesen elfér benne a fő vázunk, 5 objektív, rendszervaku, led lámpa. A variálhatóság szinte végtelen. A táska szétnyitása nélkül négy külső zseben keresztül is hozzáférünk a felszerelésünkhöz. A gyártó a hátizsákot hagyományos DSLR, valamint MILC kamerákhoz és kiegészítőikhez ajánlja. A táskában helyet kapott egy külön kis kiegészítő tok, pántokkal. Ha levesszük a táska csípő övjét, a kiegészítő tokot ráerősítve fotós övtáskaként használhatjuk. A SlipLock csatoknak köszönhetően tartozékokat is rögzíthetünk a táskához. A táska az All Weather AW Cover megjelölést kapta, ami a kreatív védelem az eső, hó, por és homok ellen.

 

maxresdefault.jpg

 

Összegzés

 

Egy igazán magas kategóriás táskát próbálhattunk ki, ami kétkamrás kialakítással rendelkezik de egykamrássá is alakítható, variálhatóságának pedig csak a fantáziánk szab határt. A nagyon igényes, minőségi kialakítás és a négy oldalról nyithatóság tökéletes társává teszi olyan profi fotósoknak, akiknek fontos  a modernség, a kifogástalan kivitel és legfőképpen az, hogy nem egy robosztus, nehezen kezelhető táskát hordozzanak magukkal, hanem egy könnyed, ergonomikus kivitelt.

A hátizsák jelenleg legolcsóbban 70 eft-os áron kapható.

 

www.olympusmintabolt.hu

 

Technikai adatok:

 

Külső magasság: 47 cm

Szín: fekete

Űrtartalom: 15,89 l

Kapacitás: 1-2 DSLR + 3-6 objektív mérettől függően

Súly: 2,20 kg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.195595 másodperc.