Nagy AnitaBudapest a szemünk előtt: Bódis Krisztián

Nagy Anita | 2014. Augusztus 28., Csütörtök 09:00

Budapest a szemünk előtt: Bódis Krisztián
A "Budapest a szemünk előtt" elnevezésű városkommunikációs kampány kapcsán beszélgettünk Bódis Krisztiánnal, akinek fotói óriásplakátokon csodálhatóak meg szerte a városban.

Mesélj nekünk a kezdetekről....

 

Eredetileg építőmérnök a szakmám és még az egyetemi évek alatt vásároltam meg első fényképezőgépem, ami egy kompakt kamera volt. Ezzel készítettem a korai épületfotóim, amikre idővel egyre több dícséretet kaptam barátoktól, ismerősöktől. Indítottam egy fotóblogot és rendszeresen töltöttem fel képeket fotóértékelő oldalakra.  Egy idő után megvásároltam első DSLR gépemet és beiratkoztam egy fotótanfolyamra, ahol olyan tanáraim voltak mint Szandelszky Béla, akiknek hatására megtetszett a riportfotózás műfaja. Felfigyelt rám a Szeretlek Magyarország és hamarosan az ő weboldaluknak fotóztam.

 

Hol tartasz most a karrieredben?

 

Néhány évig mérnökként, nagyjából két éve viszont már csak szabadúszó fotósként dolgozom, olyan nagy cégeknek, mint  a Heineken, Ikea, Tesco, a Sokszínű Hungarikum magazinnak, de az Efott fesztivál és a Budapest Park hivatalos fotósa is én vagyok.

 

_DSC1744.jpg

 

Milyen felszerelést használsz?

 

Két Nikon vázam van, egy D700 és egy D800-as, mindehez pedig a nagyon kényelmes 24-70 mm (f2,8),  70-200 mm (f2,8) és egy halszem objektívet használok. Szeretnék hamarosan beruházni egy 14-24mm-es objektívre is, illetve van még egy fix 50-esem, de azt szinte soha nem használtam.

 

Trabant 01.jpg

 

Milyen hatással volt a pályafutásodra az óriásplakát kampány?

 

Sok elismerést és pozitív viszajelzést kaptam, illetve érkezett megkeresés is egy cégtől.

 

Milyennek találod Budapestet?

 

Budapest állandóan pezseg, nyüzsög, folyamatos a változás és mindig más arcát mutatja.  Az utóbbi pár évben rengeteg felújítás történt, folyamatosan új helyek nyílnak és számomra a legszebb város  a világon.

 

 

web:          www.krisztianbodis.com
facebook:   krisztian.bodis.photography

 

(Nagy Anita)

 

 

www.facebook.com/budapestaszemunkelott

www.budapestinfo.hu

 

_DSC8908.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.417374 másodperc.