Nagy AnitaÚj 135 mm-es, F1.8 full-frame Sony G Master objektív

Nagy Anita | 2019. Március 06., Szerda 07:00

A Sony bemutatta a G Master™ cserélhető objektív termékcsalád legújabb tagját, az E-bajonettes, 135mm F1.8 full-frame, széles blendenyílású SEL135F18GM telefotó objektívet.

A Sony legfejlettebb optikai technológiáival ellátott objektívjét a vállalat mérnökei úgy tervezték, hogy megfeleljen a Sony G Master sorozatra jellemző magas elvárásoknak. A Sony csúcsminőségű G Master márkának ismertetőjegyei közé tartozik a kivételesen magas felbontás és a lenyűgöző bokeh effekt is. A pehelykönnyű objektív nemcsak gyors autofókusz (AF) követésre képes, hanem számos professzionális funkciót is tartalmaz, ezáltal válik egy sokoldalú, nagy teljesítményű, professzionális portré-, esküvő-, sport- és amatőr fotósok elengedhetetlen kiegészítőjévé.   

 

sel135f18gm_f.jpg

   
„A Sony továbbra is kiemelten kezeli a folyamatosan bővülő FE és E-bajonettes objektív termékcsaládot. A régóta várt 135 mm-es prímlencse sorozatban a 31. natív full-frame tükör nélküli objektívünk, amely egy fotósok körében elterjedt fókusztávolságú lencsével biztosítja a G Master minőséget professzionális és amatőr fotósoknak egyaránt. Ezzel együtt immáron összesen 49 Sony natív Alpha™ E-bajonettes objektív található kínálatunkban. Célunk, hogy piacvezetőhöz méltóan olyan új és sikeres termékeket alkossunk a képalkotó üzletágban, amelyek segítik a felhasználókat olyan képminőségű témák megörökítésében, amelyekről eddig csak álmodhattak” – mondta Yann Salmon-Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotás részlegének marketing igazgatója.
Az FE 135mm F1.8 GM F1.8 beállítások mellett is egyenletesen magas felbontást biztosít a középpontól a szélekig.  Fejlett optikai kialakításában található egy XA (extrém aszférikus) lencse és egy Super ED (extraalacsony szórású) üvegtag, így hatékonyan javítja az általános telefotó objektívekkel készült felvételeken megjelenő képtorzulásokat. Továbbá a Super ED és egy ED üvegtagok mérnöki pontosságú elhelyezése nemcsak kiegyenlíti a tengelyirányú kromatikus aberrációt, de a lenyűgöző képminőség érdekében minimalizálja a színeltolódást és maximalizálja a felbontást is. Az objektívet a Sony egyedi tükröződésmentes nanokristály bevonatával látták el a jellemzően hátsó megvilágítású portréfotózáskor keletkező becsillanás és szellemkép kiküszöbölésére.

 

a7riii with sel135f18gm_front_top.jpg


Az új telefotó prímobjektívbe építettek egy XA lencsetagot, amelyet a Sony legújabb bokeh szimulációs technológiáival finomították a tervezési és gyártási szakaszban. A lencsetag célja, hogy vezérelje a szférikus aberrációt és lenyűgöző bokeh hatást állítson elő. A 11 lamellából álló körkörös blende mechanizmus segít a rendkívül természetes és gyönyörű defókuszált háttér létrejöttében. Az objektív mindemellett dual-autofocus csoportokat és egy lebegőfókusz mechanizmust is tartalmaz a még szebb közelikért, amelyek alatt a minimális fókusztávolság csupán 0,7 méter, a maximális nagyítás pedig 0,25x.  
Az FE 135mm F1.8 GM objektívet felszerelték négy (dupla elülső és hátsó), Sony által szabadalmaztatott XD (extrém dinamikus) lineáris motorral is, amelyek együttesen meggyőző sebességű és precizitású AF vezérlést nyújtanak. A vezéralgoritmus segíti a gyors válaszidejű működést, ráadásul csendes és gyakorlatilag vibrációmentes AF vezérlést biztosít. Mindezen technológiákat és funkciókat az objektív egy pehelykönnyű, csupán 950 gramm tömegű, hordozható vázban nyújtja a felhasználóknak.
Az FE 135mm F1.8 GM objektív részletes beállítási lehetőségeket kínál, amellyel megfelel a professzionális vezérlési és megbízhatósági kívánalmaknak fotózáskor és videózáskor egyaránt. A lehetőségek között található az íriszgyűrű, amely intuitív és folyamatos blendevezérlést tesz lehetővé, valamint a fókuszgyűrűben található lineárisan reagáló MF, amely precízen szabályozza a kézi fókuszálást. A fókusztartomány-limiter kapcsoló, a két testreszabható fókuszrögzítő gomb és a fókuszváltó gomb, amellyel gyorsan váltogathat az auto vagy manuális fókuszt, lehetővé teszik, hogy gyorsan és problémamentesen alkalmazkodhasson a változó fotózási körülményekhez.


Új cirkuláris polárszűrők

 

Az FE 135mm F1.8 GM objektív mellett a Sony bejelentette a legújabb cirkuláris polárszűrőket is. A 49 mm, 55 mm, 62 mm, 67 mm, 72 mm, 77 mm és 82 mm-es átmérőjű objektívekhez készült új polárszűrők közel kétszer hatékonyabban járulnak hozzá a kiemelkedő képminőséghez és felbontáshoz, mint a már piacon lévő Sony körkörös polárfilterek, így kiváló kiegészítőivé válnak a Sony csúcsminőségű G Master termékeknek. A vékony kialakítású ZEISS® T* bevonat nemcsak elnyomja a becsillanó fényeket, de megelőzi a kép sarkainál előforduló besötétedéseket és maximalizálja a teljesítményt is.    


Elérhetőség

 

Az új FE 135mm F1.8 GM objektív és az alábbi cirkuláris polárszűrők 2019 áprilisától érhetők el Európában.49mm (VF-49CPAM2) 55mm (VF-55CPAM2) 62mm (VF-62CPAM2) 67mm (VF-67CPAM2) 72mm (VF-72CPAM2) 77mm (VF-77CPAM2) 82mm (VF-82CPAM2) 
Exkluzív történetek, videók és a Sony legújabb fényképezőgépeivel és Alpha™ termékeivel készült izgalmas tartalmak várják az érdeklődőket a https://www.sony.hu/alphauniverse weboldalon. 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.072580 másodperc.