Teszt: Caden L5 Basic fotós hátizsák

Uzseka Norbert | 2018. November 19., Hétfő 10:00

Teszt: Caden L5 Basic fotós hátizsák
A Caden egy kínai fotóstáska márka, mely megfelel annak a két kitételnek, amit sok vásárló a legfontosabbnak tart: legyen olcsó, de jó.

Aki nézegeti néha a különféle kínai rendelős oldalakat, s azokon is a fotós táskákat, az alighanem találkozott már a Caden névvel. Máskülönben nem egy ismert márka, és magam is az óvatosok közé tartozom, akik nehezen szavaznak bizalmat olyasminek, amit csak a neten láttak. Egy dolog, hogy valami hogy tetszik a neten látott fényképek alapján, meg hogy a világ különféle részén élő vásárlók milyen értékelést írnak róla, és egészen más dolog, ha kézbe is vehetjük az adott holmit. Ezért is örülök, hogy a Stúdió Eszközök nevű új, nyíregyházi cég elkezdte forgalmazni ezeket a táskákat Magyarországon, és hogy tesztelhettem az L5 nevű hátizsák-sorozat Basic darabját.

 

Ebből a szériából az L5 nevű számít a legkomolyabbnak, lévén nagyobb és a fotós holmik elhelyezésére több megoldást is ajánló verzió – de ez is a legdrágább. A Caden L5 II és a Caden L5 Basic egy tizessel olcsóbb, csaknem teljesen meg is egyezik, csak a II-esből háromféle méretet kapni. De most koncentráljunk a Basic-re.

Ebből fekete, szürke, magenta és türkizkék verziót kapni. Az előbbi kettő olyan elegáns, hogy akár üzleti tárgyalásra sem ciki magunkkal vinni, az utóbbi kettő meg legalább némi változatosságot jelent. Nekem nagyon tetszik ez a letisztult, minden fölösleges díszítést kerülő dizájn, s az is, hogy nem ordít a hátizsákról, hogy fotós cuccokat hordunk benne.

31 x 19 x 17cm méretével a kisebb hátitatyók közé tartozik, 1,25 kg-os súlyával viszont nem nevezhető könnyűnek. Ez a súly a kamera-betétnek köszönhető, ami a hátizsák alsó részében helyezkedik el, de akár ki is vehetjük, ha épp nincs rá szükségünk. Három, kedvünkre állítható rekesze van, és a hátizsák mindkét oldalán lévő lecipzárazható „ajtót” kinyitva tudjuk kihúzni. Ez, hogy ki kell húzni ahhoz, hogy kivehessük a fényképezőnket (legalábbis a nagyobb testű masinákhoz), némileg meghosszabbítja az előrántás idejét, amit városi fotósok nem fognak szeretni, de valójában nem akkora mutatvány. Ami a lényeg: az alaposan párnázott tok remekül védi a kamerát.

 

cadenl5basic_alul.jpg


A mikroszálas, vízálló oxford szövetből készült külső rész is tartósnak, minőséginek érződik, de a biztonság kedvéért jár mellé egy könnyen(!) felhelyezhető esővédő huzat is.

A táska elején van egy nagyobb zseb, a felső, cipzárral nyitható részben (melyet alulról egy szintén kivehető elválasztó határol) találunk egy hálós tárolót és két kisebb zsebet, ahova pl. a plusz akkumulátorokat, szűrőket, memóriakártyákat, egyéb apróságokat pakolhatjuk. Szintén a felső részből érhetjük el a laptop rekeszt, ahova max. 14”-es laptop fér. A hivatalos specifikáció talán téved, ugyanis ide simán be tudtam rakni egy adag A/4-es lapot is (ha 19 cm-es a szélessége a táskának, akkor ugye a 21 cm széles papírok nem férhetnének be). Ez azoknak jó hír, akik egy könnyen kezelhető, minőségi hátizsákot keresnek, amit a mindennapokban, munkábajáráshoz is használnának, de szeretik, ha náluk van a fényképezőjük is.

Persze egy ilyen beosztású hátizsákba nem fér bele egy természetfotózásra szánt full frame-es DSLR szett, de azért egy váznak és két objektívnek jut hely az alsó részben, és ha szükséges, a felsőbe is pakolhatunk egy nagyobb üveget.

Az L5 Basic kényelmes, jól párnázott vállpántokat kapott, s egy plusz pántot, amit kb. derékmagasságban tudunk összekapcsolni (ez túrázáskor ill. nehezebb felszerelés hosszas cipelésekor jön nagyon jól). A táska alján található két pánttal pedig állványt is rögzíthetünk hozzá.

A hátoldalon van még egy cipzáras, „titkos” zseb, ahova személyes iratokat vagy mobiltelefont lehet rejteni. Fölül pedig egy kis pánttal összekapcsolható két fogantyú van, hogy kézben is tudjuk hordani a táskát.

 

Összegzés

Kellemes meglepetés volt, hogy ez a tulajdonképpen no-name kínai márkás hátizsák milyen minőségi anyagokból készült, és milyen ügyes, jól használható a kialakítása. Leginkább azoknak ajánlom, akik kisebb fotós cuccal járkálnak, és nem szeretnének ormótlan nagy táskát magukkal cipelni. A mindennapos munkábajáráshoz tökéletes, már ha nem kell minden nap magunkkal hurcibálni egy 14”-esnél nagyobb laptopot. Vidám ill. elegáns színekben és az átlagos, nem fotós hátizsákok árszintjén elérhető táska ez.

 

A termék honlapja

 

Caden L5 Basic tulajdonságok:

Anyag: Oxford szövet + Mikroszálas, vízálló oxford szövet

Bélés anyaga: 210D vízálló nylon

Kapacitás: 1db 14" laptop, 1 kamera + 2-3 objektív, memóriakártyák, tripod, stb.

Mérete: 31 x 19 x 17cm

Súlya: 1,25kg

Színek: Fekete, szürke, magenta, türkizkék

Ár: 15 900 Ft

 

CadenL5Basic_net.jpg

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.326486 másodperc.