Sony Alpha 9 III és G Master FE 300mm F2.8 GM OSS

Fotó Magazin | 2023. November 08., Szerda 16:00

Sony Alpha 9 III és G Master FE 300mm F2.8 GM OSS
A A Sony ma bemutatta az új Alpha 9 III kamerát és a G Master FE 300mm F2.8 GM OSS objektívet. Sajtóbejelentés.

A Sony bemutatja az Alpha 9 III kamerát; a világ első full-frame, globális záras rendszerrel ellátott gépét i


A következő generációs Alpha 9 III akár 120 másodperc/képkocka nagysebességű felvételkészítésre is képes, torzítás- és elsötétedésmentes képeket készít és minden felvételi sebességnél képes a vaku szinkronizálásra. Ez csupán néhány előnye a készüléknek, többi tulajdonságával is kiemelkedik kategóriájából.

 

A Sony bemutatta az úttörő új Alpha 9 III (α9 III) kamerát, amely a világ első full-frame globális záras képérzékelőjével van felszerelve.

 

A lenyűgöző új, globális záras full-frame képérzékelő lehetővé teszi, hogy a kamera akár 120 képkocka/mp sorozatfelvételi sebességgel, torzítás és kamera elsötétítés nélkül fényképezzen. Azáltal, hogy ezt az innovatív érzékelőt a Sony eddigi legfejlettebb AF-rendszerével kombinálja - amely másodpercenként akár 120-szoros AF/AE fókuszszámítással büszkélkedhet -, valamint a vaku szinkronizálásának képességével minden felvételi sebességnél, az α9 III a lehetőségek új világát nyitja meg a profi fotósok előtt a meghatározó pillanatok megörökítéséhez.

 

„Az új Alpha 9 III mérföldkő a Sony képalkotási üzletága számára" - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe IP&S marketing vezetője. „A hivatásos fotósok igényeit és szükségleteit szem előtt tartva tervezett kamera minden egyes frissítése – az érzékelőtől kezdve a méreten át a gombok elrendezéséig és a menüfunkciókig – a képalkotó közösségünk konkrét kéréseinek és visszajelzéseinek figyelembevételével készült. Meghallgattuk a vásárlóinkat és izgatottan várjuk, hogy megtapasztalhassák azokat az új funkciókat, amelyek az Alpha 9 III-ban összpontosulnak. Ezek olyan képességek, amelyek lehetővé teszik a fotósok számára, hogy olyan dolgokat örökítsenek meg, amiket ezelőtt nem tudtak." Salmon Legagneur így folytatta: „Az alkotók a világ minden táján még dinamikusabb képeket készíthetnek különösen akkor, ha az Alpha 9 III-at gazdag objektívkínálatunkkal kombinálják. A legjobb hatást az új 300mm-es F2.8 G Masterrel – a világ legkönnyebbii nagy rekeszértékű teleobjektívjével lehet elérni.

 

SonyA9III_hatul.jpg


Az α9 III tulajdonságai

Az fényképek készítésének új, dinamikus dimenziója, amelyet a világ elsői globális záras képérzékelője hoz létre:


Az új α9 III egy újonnan kifejlesztett, a világ elsői globális záras, teljes képkockás, egymásra épített CMOS képérzékelőjével rendelkezik, megközelítőleg 24,6 megapixelesiii, beépített memóriával. Mindezt a legújabb BIONZ XR® képfeldolgozó motorral kombinálták. Elsötétedésmentes sorozatfelvétel érhető el az AF/AE követésseliv, másodpercenként akár 120 képkocka sebességgeliv. Az új α9 III nagy sűrűségű fókuszsík fázisérzékelő AF-fel van felszerelve. A beépített mesterséges intelligencia feldolgozó egység a valós idejű AF segítségével nagy pontossággal ismeri fel a legkülönfélébb témákat. Az akár 120 kép/mp-es nagysebességű teljesítmény és a rendkívül pontos témafelismerő teljesítmény kombinálásával könnyedén fényképezhetők olyan figyelemre méltó jelenetek és pillanatok, amelyek szabad szemmel nem láthatókiv. Az α9 III mesterséges intelligencia feldolgozó egysége támogatja a filmek és fotók készítését is pontos forma- és mozgásfelismeréssel, túlszárnyalva az emberi szem felismerési teljesítményét a Real-time Recognition AF és Real-time Tracking funkciókkal, amik automatikusan felismerik, lekövetik és fókuszálják a témátv. Az α9 III 8,0 fokozatúvi optikai, 5 tengelyes beépített képstabilizátorral van felszerelve, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű képmegjelenítést.


A készülék megszabadult a hagyományos mechanikus záras képérzékelők korlátaitól, és 1/80000 másodperces maximális zársebességet ér el (sorozatfelvétel esetén 1/16000 másodperceset) vii, ami lehetővé teszi a nagy sebességű, torzításmentes rögzítést. Ha egy kompatibilis Sony vaku van csatlakoztatva a géphez, mint például a HVL-F60RM2 és HVL-F46RM (külön megvásárolható), lehetőség van a vaku szinkronizálására. Ebben az esetben akár 1/ 80000 másodperces záridővel is készíthetünk képeketvii. Korábban, ha a felhasználó a vaku szinkronizálási sebességénél gyorsabban engedte ki a zárat, a fény mennyisége meredeken csökkent, de a teljes sebességű vaku szinkronizálás funkcióval most már olyan jelenetek is fényképezhetők, amelyeket a hagyományos technológiával nem lehetett volna egykönnyen megörökíteni. Továbbá, amikor LED-es megvilágítás mellett készítünk fotókat vagy filmeket, a Hi Frequency Flicker funkció jelentősen csökkentheti a nagyfrekvenciával járó villódzási problémákat, mivel lehetővé teszi a zársebesség finom beállítását a villódzási frekvenciának megfelelően a monitor megtekintése közben.


Az α9 III választható kioldáskésleltetés móddal rendelkezik, ami lehetővé teszi felhasználója számára, hogy előnyben részesíthesse a kioldáskésleltetést vagy a képkereső/monitor kijelzésétix. Az újonnan telepített Pre-Capture funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy akár 1 másodpercre visszamenjen és rögzítse a pillanatot, mielőtt megnyomná az exponáló gombot. A sorozatfelvételi sebességnövelő funkcióx a fényképezés során változik és a továbbfejlesztett sorozatfelvételi funkció biztosítja, hogy a fontos pillanatok megbízhatóan rögzüljenek. Mindez a nagy puffermemória és a megnövelt általános rendszersebességnek köszönhetően akár 390 Fine JPEG képxi rögzítését is eredményezheti egy folyamatos 30 képkocka/másodpercxii sorozatban.


A testreszabható fókuszterületek a korábbi S, M és L méretek helyett XS-től XL-ig terjednek. Az Előre beállított fókusz/zoom funkció lehetővé teszi az előre beállított fókusz- és zoombeállítások megjegyzését a kamerában, hogy szükség esetén gyorsan előhívhatók legyenekxiii. A meglévő egyéni fehéregyensúly-keretméret mellett a felhasználó mostantól szükség szerint más méreteket is választhat, ami lehetővé teszi a fehéregyensúly finom beállítását a kép elkészítése után. Az α9 III olyan továbbfejlesztett funkciókkal rendelkezik, mint a legújabb AF-algoritmusok, amelyek AF-S módban (ISO 100 egyenérték, F2.0 objektív) akár EV-5 fényerőig nagy AF-pontosságot érnek el, az AF-követés F22-es xiv sorozatfelvételhez. Ezen túlmenően az összetett RAW-felvétel funkció lehetővé teszi több egymás utáni kép kiváló minőségű összetett képpé történő kombinálását.

 

SonyA9III_felul.jpg


Fejlett videóteljesítmény torzítás nélkül

A globális záras képérzékelő torzításmentes képkidolgozást biztosít videók és fotók esetén egyaránt. A felhasználó például könnyedén készíthet képeket a közeli tájról egy gyorsan mozgó járműből, például autóból, de ugyanígy gyorsan mozgó témákat is lencsevégre kaphat. Ez a kamera az első az Alpha™ sorozatban, amely képes 4K 120p nagy képkockasebességű videót rögzíteni vágás nélkül, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a kívánt látószögben készítsen felvételeket. Lehetőség van továbbá nagy felbontású 4K 60p videók készítésére 6K túlmintavételezéssel.


Az α9 III S-Cinetone™ funkcióval rendelkezik, amelyet a VENICE digitális mozifilm-kamera videokészítéséhez hoztak létre, ami gyönyörűen kiemeli az emberi bőrt és a tárgyakat, természetes fénypontokat hozva létre azokon. Az α9 III a legújabb videóteljesítménnyel rendelkezik, beleértve a gazdag gradációs teljesítményt és az S-Log3-t. A készülék Log felvételi módban képes tükrözni és megjeleníteni a felhasználó kedvenc importált LUT-ját. Az α9 III kompatibilis a videókészítők számára készült "Monitor & Control" mobilalkalmazással.


Működőképesség és megbízhatóság a szakemberek számára

A Sony meghallgatta a hivatásos fotósok véleményét és megalkotott egy olyan megbízhatóságú és kezelhetőségű gépet, amit valóban az ő igényeikhez szabtak. A markolat formáját továbbfejlesztették és ergonómiailag úgy alakították ki, hogy a felhasználó könnyedén a tenyerében tudja tartani, így elkerülve az esetleges kényelmetlenségeket még teleobjektív használata közben vagy hosszú ideig tartó használat esetén is.


A VG-C5 függőleges markolat (külön megvásárolható) ugyanolyan kezelhetőséget és sokoldalúságot kínál vízszintes felvételek készítésekor; kényelmes támaszt nyújt hosszú felvételek készítéséhez. A markolat és az exponálógomb területe ugyanolyan kialakítású, mint a kamera fő váza, így a képfelvétel kényelmetlen érzés nélkül, a kamerával azonos kezelhetőséggel készülhet. Az α9 III egy 4 tengelyes, többszögű LCD monitorral van felszerelve, amely érintéssel kezelhető, így intuitív kezelést tesz lehetővé a legújabb érintéses menü segítségével. Az elektronikus kereső 9,44 millió képpontos Quad XGA OLED-et használ és nagy láthatóságot ér el ugyanolyan fényerővel, mint az α7R V, körülbelül 0,90x-es nagyítással x. A kamera előlapján található egy egyéni gomb, amivel a fotós a sorozatfelvételi sebességet tudja beállítani. Ezt a gombot a markolatot tartó újjal lehet működtetni. Ez támogatást nyújthat a professzionális fotósoknak, bármilyen környezetben is fényképezzenek.


Nagy sebességű munkafolyamat és skálázhatóság az azonnali kidolgozás támogatásához

Az α9 III új funkciói közé tartozik a lejátszási képszűrő, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagy sebességű sorozatfelvételt használva hatékonyan kiválasszon nagyszámú képet, valamint azt is, hogy képlejátszás közben is használható legyen a funkciómenü. Mindkét tulajdonság erőteljesen támogatja a professzionális munkafolyamatokat a felvételtől egészen a kidolgozásig.


A funkciómenü mostantól használható a lejátszás közben, így a felhasználó hatékonyan kiválaszthat nagyszámú képet a nagy sebességű sorozatfelvételek használata közben. A "Lejátszás funkciómenü" előre hozzárendelhető, így a felhasználó a képlejátszás során védelmet, okostelefonos átvitelt, FTP átvitelt stb. végezhet. A felhasználó kiválaszthatja a lejátszási szűrővel leszűkített képeket és a funkciómenüből lejátszhatja azokat, lehetővé téve a konkrét képek gyors kidolgozását. A kamera hátoldalán külön mikrofon található a hangmemóriák rögzítéséhez, a száj közelében elhelyezett beépített mikrofon pedig lehetővé teszi a hang tiszta rögzítését zajos környezetben is. A rögzített hangadatok a képekkel együtt FTP-n keresztül is továbbíthatók. A kamera lehetővé teszi a felhasználó számára 20 olyan előbeállítás alkalmazását, amiket az International Press Telecommunications Council (IPTC) támogat. Ez egy olyan nemzetközi tanácsadó testület, amelyben különböző országok hírszervezetei vesznek részt.

Az α9 III akár kétszer olyan gyorsan képes adatokat továbbítani, mint az α9 II. Az 5 GHz-es kommunikáció maximális sebességet és stabilitást kínál a hír- és sportfotósok számára, akiknek FTP-n keresztül azonnal kell közvetíteniük. Az α9 III természetesen nem csak a terepen, hanem stúdiókörnyezetben is kivállóan használható. Az α9 III számos módon lehetővé teszi a fotók és filmek rögzítését a memóriakártyára, beleértve a CFexpress A típusú kártyákat, valamint az UHS-I és UHS-II SD-kártyákat támogató két memóriafoglalatot.


Kompatibilis a "Transfer & Tagging" professzionális mobilalkalmazással, amely felgyorsítja a képküldési munkafolyamatot, valamint a "Remote Camera Tool" alkalmazással, amely lehetővé teszi a PC-k távoli felvételkészítését vezetékes LAN segítségével. Emellett a Sony a Camera Remote SDK új verziójának megalkotását is tervezi. Ezzel az újítással egy olyan szoftverfejlesztő készlet jönne létre, ami lehetővé teszi a kamera távoli működtetését és a fényképezési beállítások módosítását.

Ezenkívül az α9 III a tervek szerint előmozdítja az olyan funkcionális fejlesztéseket, mint az FTP-működtethetőség, relé lejátszás és a C2PAxv formátum támogatásaxvi a kameraszoftver frissítésén keresztülxvii.

A Sony a jövőben tovább bővíti az α1 és α7S III olyan funkcióit, mint a légzéskorrekció, a relé lejátszás és a C2PA formátum támogatásaxvii, hogy az α9 III mellett a profik igényeit ezek a gépek is kielégítsék.

 

SonyA9III.jpg


Árazás és elérhetőség

Az α9 III 2024 januárjától lesz megvásárolható. A becsült európai kiskereskedelmi ára csak a kameraváznak körülbelül 7000 euró.

A VG-C5 markolat 2024 januárjától lesz megvásárolható. A termék hivatalos kereskedőknél lesz elérhető, ára pedig körülbelül 450 euró között várható.

Részletes termékinformáció: https://www.sony.hu/electronics/cserelheto-objektives-fenykepezogepek/ilce-9m3

Az α9 III termékvideó itt tekinthető meg: https://youtu.be/85XZEAQVBuw

Alpha Special Event archív video: https://youtube.com/live/nw8dSFwPJdI

 

Jegyzetek:

i A cserélhető objektíves digitális fényképezőgépekhez képest. A 2023. novemberi termékbejelentéstől kezdve. Sony felmérés.

ii A 2023. novemberi termékbejelentéstől kezdve. A Sony felmérése a teljes képkockás digitális fényképezőgépekhez készült 300 mm F2,8 cserélhető objektívekről.

iii Hozzávetőleges, tényleges.

iv Sony tesztkörülmények. A maximális sorozatfelvételi sebesség egyes felvételi körülmények között alacsonyabb lehet. A sorozatfelvételi sebesség az AF-C fókuszmódban használt objektívtől függően változhat. Az objektívek kompatibilitásával kapcsolatos információkért látogasson el a Sony weboldalára. https://www.sony.net/dics/ilce9m3cnlns/ Magának az objektívnek a szoftverfrissítése is szükséges. A szoftver várhatóan 2023 decembere után jelenik meg.

v Amikor a témafelismerés AF felvételkészítés közben be van kapcsolva. Az arc-, szem- stb. felismerés állapota akkor ellenőrizhető, ha a témafelismerő keret kijelzése BE van kapcsolva.

vi CIPA szabványok. Csak a dőlés/nyomaték rázása. FE 50mm F1.2 GM objektív. Hosszú expozíció NR kikapcsolva.

vii A maximális zársebesség 1/16000 másodperc, ha F1.8 vagy nagyobb rekeszértéket használ. Az 1/80000 másodperces sebesség nem áll rendelkezésre filmfelvételek készítésekor, ha a Var. Shutter funkció használatban van vagy ha nincs objektív felszerelve.

viii Szoftverfrissítésre van szükség. A szoftverfrissítés az α9 III készülékkel egyidejűleg jelenik meg. Az 1/10000 másodpercnél hosszabb zársebesség használata esetén a felvételek között némi fényerő- és színeltérés fordulhat elő. Egyes zársebességeknél előfordulhat, hogy a fényerő nem éri el a kézi fénykibocsátási szint beállítását, ami elégtelen fényerőt eredményez. A részletekért tekintse meg a https://www.sony.net/dics/ilce9m3fl/ weboldalon található támogatási oldalt.

ix Az alapértelmezett [Automatikus/Kikapcsolva] beállítással nem történik elsötétítés a felvételek megkezdésekor és a kioldási idő az optimális megjelenítési késleltetés érdekében szabályozható. A [Gyors kioldás/be] beállítás a lehető legrövidebb kioldási időbeli késleltetést biztosítja, és az elsötétedés csak a folyamatos sorozat első képénél következik be. A [Stabil kioldás/bekapcsolás] beállítás minimalizálja a kioldási késleltetés változásait és a folyamatos sorozatban csak az első képnél következik be elsötétedés, ami megkönnyíti a zárnak a kívánt pillanatban történő kioldását.

x A sorozatfelvétel megszakadhat, ha a sorozatfelvételi sebességfokozót alacsony felvételi sebességről 60 képkocka/mp-nél nagyobb felvételi sebességre, vagy ha magas felvételi sebességről 30 képkocka/mp-nél kisebb felvételi sebességre állítjuk.

xi Sony CEA-G160T CFexpress A típusú memóriakártyákkal (külön megvásárolható). Sony tesztkörülmények.

xii Sony tesztkörülmények. A maximális sorozatfelvételi sebesség egyes felvételi körülmények között alacsonyabb lehet. A sorozatfelvételi sebesség az AF-C fókuszmódban használt objektívtől függően változhat. Az objektívekkel kapcsolatos kompatibilitási információkért látogasson el a Sony weboldalára.

xiii Az előre beállított fókusz olyan kompatibilis objektívekkel működik, mint például az FE 300mm F2.8 GM OSS. Az előre beállított fókusz/zoom beállítások nem hívhatók elő, amíg az exponálógomb félig lenyomva van. Csak a fókusz előbeállítása lehetséges a primer objektívek esetében. Ha egy power zoom nélküli zoomobjektív van csatlakoztatva, a fókuszhelyzet/zoomhelyzet csak távműködtetéssel, a számítógépes szoftver Remote Camera Tool segítségével regisztrálható és hívható vissza. A részletekről a következő weboldalon tájékozódhat: https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/remotecameratool/l/index.php.

Az előre beállított Fókusz/Zoom csak akkor hívható elő, ha azt az objektívet használja, amely a beállítások regisztrálásakor fel volt szerelve. Nem minden objektív kompatibilis.

xiv Ha az [Apertúra meghajtás AF-ben] beállítása [Fókusz prioritás], a rekesz mérete lehet F22-nél kisebb. Az eredmények a felvételi körülményektől és a használt objektívtől függően változhatnak.

xv Szabványügyi szervezet, amely nyílt szabványokat és műszaki előírásokat dolgoz ki a digitális tartalom eredetére és hitelességére vonatkozóan.

xvi Kiválasztott országokban és régiókban lesz elérhető.

xvii A szoftverfrissítés 2024 tavaszáig elérhető.

 

 

 

Sony30mm.jpg

A Sony bemutatja a világ legkönnyebb nagy rekesznyílású teleobjektívjét, a G Master FE 300mm F2.8 GM OSS-t

 

Dinamikus pillanatok, például sportjelenetek megörökítése nagy mozgékonysággal és kiváló képminőséggel

 

A Sony örömmel jelenti be a világ legkönnyebb 300 mm-es teleobjektívjét, a G Master™ FE 300mm F2.8 GM OSS-t. Ez a 35 mm-es, teljes képkockás α™ (Alpha™) E-bajonettes objektív F2.8 maximális rekeszértékkel rendelkezik.

 

Ez az objektív kiváló, a G Masterre jellemző részletgazdagsággal bír, valamint nagy sebességű, nagy pontosságú AF (autofókusz) teljesítménnyel rendelkezik. Emellett a körülbelül 1470 g-os (állványrögzítés nélkül) könnyű kialakítás és a kiváló súlyegyensúly lehetővé teszi, hogy kézből történő felvételkészítéssel éles, dinamikus és meghatározó pillanatokat lehessen megörökíteni, például a gyorsan mozgó sportok vagy fürge állatok pillanatait. Az egyidejűleg bejelentett α9 III kamerával párosítva nagy sebességű sorozatfelvételek készíthetők AF/AE követéssel, akár 120 képkocka/másodperc sebességgel[i]. Még az összetett és változatos mozgású témák is nagy pontossággal követhetők. Ideális párosítás a könnyű fényképezőgépvázakhoz, mivel csökkenti a fotós terhelését, minimalizálva a fáradtságot a hosszú ideig tartó, kézből történő felvételkészítés során. Kompatibilis az opcionális telekonverterrel is [ii], amely lehetővé teszi a 600 mm-es teleobjektív tartományban történő fényképezést (APS-C kamerával használva 900 mm-nek felel meg) [iii].

 

„Amióta idén januárban bejelentettük ennek az objektívnek a fejlesztését, számos pozitív visszajelzést kaptunk a világ fotósaitól, akik már nagyon várják a kereskedelmi forgalomba hozatalát” - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe IP&S marketing vezetője. „Azzal, hogy ez a 300 mm-es objektív kiegészíti a már kapható 400 mm/600 mm-es szuper-teleobjektíveket, a professzionális és haladó amatőr fotósok igényeinek és fotózási környezetének széles skáláját támogatja.”

 

Legfőbb tulajdonságok

G Master teleobjektív, amely nagy felbontással és gyönyörű bokeh-vel örökíti meg a döntő pillanatokat

A Sony csúcstechnológiáját magában foglaló G Master nagy felbontású teljesítménye és gyönyörű bokeh-je tisztán kiemeli az alanyokat, a precíz AF pedig megragadja a döntő pillanatokat, például sport, híradós riportok, események és vadon élő állatok fotózásakor. A három Super ED (Extra-low Dispersion) üvegelemet és egy ED üvegelemet tartalmazó innovatív optikai kialakítás hatékonyan elhelyezett, hogy elnyomja a kromatikus aberrációt, valamint nagy felbontást és kontrasztot érjen el a teljes képkivágásban. A kiemelkedő felbontás és kontraszt egészen a képszélekig megmarad, ami rugalmasabb képkivágást és szerkesztést is lehetővé tesz.

 

A gyönyörű, krémes bokeh, amely a G Master kialakítás jellemzője, ideálisan kiegészíti az objektív 300 mm-es gyújtótávolságát és F2,8 maximális rekeszértékét, lehetővé téve a szűk mélységélesség használatát, hogy a témák kiemelkedjenek a háttérből. A bokeh minőségének optimalizálása érdekében a Sony minden objektívet egyedileg kalibrált a gyártás során. A 11 lapátos körkörös rekeszmechanizmus hozzájárul a sima gömb bokeh-hez.

 

sony300mmoncam.jpg

 

Nagy teljesítményű AF, amely megragadja a dinamikus pillanatokat, és nagy sebességű sorozatfelvétel AE/AF követéssel akár 120 képkocka/másodpercig ii 

A két legújabb XD (extrém dinamikus) lineáris motor és a vezérlő algoritmusok kombinációja nagy sebességű, nagy pontosságú és alacsony rezgésszámú AF teljesítményt biztosít. Az egyidejűleg bejelentett α9 III fényképezőgéppel kombinálva nagy sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé, akár 120 képkocka/másodperc AF/AE követéssel. Ez lehetővé teszi a dinamikus témák megörökítését anélkül, hogy az alkotó egy pillanatnyi lehetőséget is elszalasztana, még akkor is, ha olyan jeleneteket fényképez, ahol az alany gyorsan mozog, például sport vagy állatok, vagy olyan jeleneteket, ahol az alany kiszámíthatatlanul mozog, például rendezvényeken. Emellett a magas AF-teljesítmény akkor is bizonyított, ha a külön megvásárolható telekonverteriii van csatlakoztatva.

 

Kivételes mobilitás és kényelmes kezelhetőség, amely támogatja a terepen dolgozó szakembereket

A kiterjedt súlycsökkentő fejlesztéseknek köszönhetően az FE 300mm F2.8 GM OSS a legkönnyebb a kategóriájábani, körülbelül 1470 g (állványrögzítés nélkül), és a súlyegyensúlyt figyelembe véve tervezték. A belső objektívhordó tartós magnéziumötvözetet használ a nagy robusztusság és a könnyű súly elérése érdekében. A súly nem az objektívcső elején összpontosul, így az rendkívül stabil, és lehetővé teszi a mozgékony és pontos pásztázást kézből történő felvételkészítés közben. Emellett a MODE3[iv] fokozott keresőstabilitást biztosít és optimalizálja a képstabilizáló algoritmust, lehetővé teszi a dinamikus jelenetek pontos rögzítését.

 

Ezen kívül, ha az α9 III készülékkel használják, a funkciógyűrűhöz hozzárendelhető az „előre beállított fókuszt”, amely lehetővé teszi a fókusz azonnali beállítását bármely pozícióba[v]. A fényképezőgép továbbá kényelmes kezelhetőséggel rendelkezik, amely támogatja a professzionális fényképezést, beleértve a négy helyen elhelyezett fókusztartó gombokat, amelyekkel a fényképezőgép testéről hozzárendelhetők a kedvenc funkciók.

 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 300mm F2.8 GM OSS 2024 januárjától lesz elérhető körülbelül 6700 euróért (az árak országonként változhatnak). Európában a Sony számos hivatalos márkakereskedőjénél lesz kapható.

 

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között a Sony hivatalos honlapján: https://www.sony.co.uk/locale-selector . A Sony európai fotográfiai központja 22 nyelven érhető el, és részletesen ismerteti a termékhíreket, a versenyeket és az egyes országok Sony eseményeinek naprakész listáját.

 

Az új FE 300mm F2.8 GM OSS termékvideója: https://youtu.be/DHuPeArd43I

 

Egy világhírű sportfotós videóüzenete megtekinthető itt: https://youtu.be/lev4VsavT60

 

 

 [i] Sony tesztkörülmények. A maximális sorozatfelvételi sebesség egyes felvételi körülmények között alacsonyabb lehet. A sorozatfelvételi sebesség az AF-C fókuszmódban használt objektívtől függően változhat. Az objektívekkel kapcsolatos kompatibilitási információkért látogasson el a Sony támogatási weboldalára. https://www.sony.net/dics/ilce9m3cnlns/

[ii] 1.4x SEL14TC és 2x SEL20TC

[iii] SEL20TC-vel

[iv] A MODE 3-t a vázszoftver legújabb verziója támogatja. A váz kompatibilitásával kapcsolatos információkért tekintse meg a megfelelő támogatási weboldalakat.

[v] A funkciógyűrűhöz rendelt funkciók a használt fényképezőgéptől függően változnak. A részletekért olvassa el a fényképezőgép súgóját.

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.020208 másodperc.