Panasonic újdonságok

Fotó Magazin | 2017. Április 19., Szerda 07:00

Panasonic újdonságok
A Panasonic két új terméket jelentett be: egy ultraszéles látószögű PRO zoom objektívet micro 4/3 rendszerre és egy nagy zoom átfogású, tehát utazóknak, turistáknak különösen izgalmas kompakt fényképezőt.

Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm f/2,8-4

 

Az egyébként is gazdag objektív kínálattal bíró micro 4/3-os rendszer új üveggel gazdagodik koranyáron. A ma bejelentett Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm f/2,8-4 objektív full frame ekv. 16-36mm-es látószögével és relatíve magas fényértékével (na meg árával) elsősorban a profik érdeklődésére tart számot.

 

Az USÁ-ban 1100 dollár körüli áron már előrendelhető, időjárás-, por- és -10 °C-ig fagyálló objektívbe 15 lencsetagot építettek 10 csoportban. Csöndes kialakítása a videófelvételek készítésekor nagy előny, nano bevonatának köszönhetően pedig kevés fényben ill. mesterséges megvilágítás mellett is kiváló képet ad. A legszűkebb rekesz értéke f/22. Közelpontja 23 cm, amivel ha makrózni nem is, de elég közeli képeket lehet készíteni, valamint nagyon szűk terekben is remekül alkalmazható. Lévén Leica objektív, számíthatunk rá, hogy különösen éles képet ad majd.

PanaH-E08018_ALT05.jpg 

Az objektív 67mm-es szűrőmérettel készült (tehát több más ultranagy látószögű objektívvel ellentétben könnyen lehet rá szűrőt helyezni). Méretei: 73,4mm x 88mm (átmérő / hossz), súlya: kb. 315 gramm, vagyis kisebb és könnyebb, mint a rendszerben hozzá legközelebb álló üveg, az Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14mm f/2,8 PRO. Viszont sem ezen objektívek, sem a Panasonic másik nagylátószögű zoomja, a Lumix G Vario 7-14mm f/4 Asph nem stabilizált. Tekintve, hogy a GX8 váz megjelenése óta (szinte) csak beépített stabilizátoros fényképezőket adott ki a Panasonic, ez kevésbé jelent hátrányt.

Remélhetőleg hamarosan tesztben is bemutathatjuk az objektívet olvasóinknak!

További info.

 

 

Panasonic Lumix TZ90

PanaDC-ZS70K_ALT06.jpg 

Az új Panasonic utazózoom kompakt kamera egy 20,3 megapixeles, 1/2.3" méretű MOS érzékelőlapka köré épült. Az objektíve nem igazán fényerős (f/3,3-6,4), viszont 30-szoros zoomátfogást ad (ekv. 24-720mm). Emellett számos olyasmit beletettek a Panasonic mérnökei, amik a micro 4/3 rendszerbe tartozó, cserélhető objektíves gépeikben is csak nem rég óta találhatók meg:

• 4K felbontású videó és fotózás (30 kép/másodperc)

• 5 tengelyes stabilizátor

• szemérzékelővel ellátott elektronikus kereső

• Post Focus (utólagos fókuszpont kijelölés) és Focus Stacking (fókuszsorozat) technológia

PanaDC-ZS70S_ALT05.jpg 

Az apró, de hasznos elektronikus kereső mellett a 3 inch-es hátsó LCD képernyő is tud olyasmit, ami az átlag kompaktok fölé helyezi az Amerikában DC-ZS70 néven futó masinát: érintésérzékeny és 180 fokban előre hajtható, ami a selfie készítésnél jön jól.

A fényképező USB-vel is tölthető, és fekete ill. ezüstszürke változatban is kapható lesz. Az amerikai ára 500 dollár körül alakul.

További információ a hivatalos Panasonic oldalon található.

PanaDC-ZS70K_ALT03.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.299118 másodperc.