Panasonic S9 váz és S 26mm objektív bejelentés

Fotó Magazin | 2024. Május 22., Szerda 15:00

Panasonic S9 váz és S 26mm objektív bejelentés
A Panasonic bemutatta a legkisebb és legkönnyebb LUMIX S fényképezőgépet, és hozzá egy új pancake objektívet.

A Panasonic bemutatja az új LUMIX S9 kompakt, full-frame, tükör nélküli fényképezőgépét.

 • A legkisebb és legkönnyebb LUMIX S fényképezőgép*1 stílusos kompakt kialakítással, többféle színvariációban érkezik.

• Kiemelkedő képalkotási teljesítmény a kb. 24,2 megapixeles full-frame érzékelővel

• Fényképezzen, és ossza meg a közösségi médiában 30 másodperc alatt*2 az új LUMIX Lab alkalmazással.

 

Wiesbaden, 2024. május 22.


A Panasonic büszkén jelenti be a LUMIX S9-et, a LUMIX S sorozat legkisebb és legkönnyebb full-frame, tükör nélküli fényképezőgépét. A többféle színben - Jet Black, Crimson Red, Dark Olive és Classical Blue külsővel - kapható LUMIX S9 stílusos társ a mindig mozgásban lévő tartalomkészítők számára.


 

web_PanasoncS9.jpg

 

A kb. 24,2 megapixeles full-frame CMOS-érzékelő, amely megegyezik a LUMIX S5II érzékelőjével, és a legújabb képfeldolgozó részletgazdag, természetes tónusú tartalmat rögzít. Ráadásul, a fényképezőgép PDAF (fázisérzékelős autofókusz) funkcióval rendelkezik, amely kiváló témakövetést biztosít, az Active I.S. funkció pedig még kézből történő fényképezés esetén is jelentősen csökkenti a fényképezőgép rázkódásából eredő elmosódást, így a felhasználók bármilyen helyzetben magabiztosan fényképezhetnek.

 

A LUMIX S9 lehetővé teszi az alkotók számára azt is, hogy a népszerű REAL TIME LUT funkcióval a fényképezőgép vázán található új, "LUT" gomb segítségével könnyedén élvezhessék a népszerű, klasszikus vagy egyedi színstílusokat a kamerán belül.


 

PanasonicS9zold.jpg

 

Ezenkívül az új LUMIX Lab alkalmazással az alkotók egyedi LUT színfájlokat fejleszthetnek saját okostelefonjukon. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók könnyedén létrehozhatják és megoszthatják egyedi fényképeiket és videókat anélkül, hogy utólagos számítógépes szerkesztésre lenne szükségük, így tovább bővülnek a kreatív lehetőségek. Az új alkalmazással még gyorsabb az adatátvitel a fényképezőgép és az okostelefon között.

 

A LUMIX S9 bevezeti az új MP4 Lite felvételi formátumot. Az Open Gate 4:2:0 10 bites, 30p/25p formátumban történő felvételkészítéssel az alkotók kiváló minőségű videókat rögzíthetnek az okostelefonok számára optimális formátumban, és a LUMIX Lab alkalmazással könnyedén átméretezhetik a képarányokat a közösségi média igényeinek megfelelően. Ennek az új, egyszerűsített szerkesztési munkafolyamatnak köszönhetően a tartalomkészítők útközben is könnyedén készíthetnek felvételeket és oszthatják meg azokat.


 

PanasonicS9back.jpg

 

A Panasonic célja, hogy a LUMIX S9 segítségével új, élvezetes fotózási élményt kínáljon az alkotóknak, zökkenőmentessé és felhasználóbaráttá téve az utat a pillanat megörökítésétől a világgal való megosztásig.

 

A LUMIX S sorozat első kompakt modellje, amely a kisméretű és könnyű testet kiváló képminőséggel ötvözi.

 • A kompakt és könnyű váz súlya körülbelül 403g*3
 • A kb. 24,2 megapixeles, full-frame CMOS-érzékelő és a legújabb képfeldolgozó erőteljes képalkotási teljesítményt nyújt.
 • Továbbfejlesztett, valós idejű témafelismerés AF PDAF (fázisérzékelős autofókusz) funkcióval a pontosabb témakövetési teljesítmény érdekében.
 • A kategória vezető képstabilizáló technológiája: 5 tengelyes Dual I.S.2 (6,5 fokozat*4), Body I.S. (5 fokozat*5) és Active I.S. kompenzálja a fényképezőgép rázkódását, amikor járás közben fényképez. A perspektivikus torzításkorrekcióval és az E-Stabilization (Video) funkció High módjával most még stabilabb felvételek készíthetők menet közben is. 
 • Új, okostelefonra optimalizált MP4 Lite formátum Open Gate videomóddal
 • Szabadon elforgatható hátsó képernyő a rugalmas felvételkészítéshez minden szögből

 

PanasonicS9kezben.jpg

 

 

Új LUMIX Lab alkalmazás a könnyed csatlakozásért 

 

 • Fényképek és videók nagy sebességű átvitele fényképezőgépről okostelefonra.
 • Lehetővé teszi a felhasználók számára az egyedi LUT-fájlok egyszerű létrehozását és okostelefonról a fényképezőgépre történő átvitelét, hogy mindenki kedvenc színváltozataival dolgozhasson.
 • A népszerű alkotók LUT-jai is letölthetők és használhatók az alkalmazásból.
 • Gyorsan és egyszerűen szerkeszthető, közösségi médiamegosztásra optimalizált MP4 Lite videófájlok.

 

PanasonicS9folul.jpg

 


REAL TIME LUT a kreatív kifejezés még szélesebb tárháza 

 

 • Teljesen testre szabható LUT színfájlok tölthetők a kamerára a kreatív felvételek készítéséhez
 • Külön LUT gomb a fényképezőgép vázán a LUT beállítások közvetlen eléréséhez
 • Hozzáadott átláthatóságszabályozás és szemcsézett hatás a még nagyobb kreativitáshoz.
 • Egyszerre akár 2 LUT fájl is alkalmazható 

 

 

*1 A LUMIX S sorozaton belül, 2024. május 22-i állapot szerint

*2 A teljes idő, amely egy JPEG-fotó vagy egy MP4 (Lite) módban felvett 5 másodperces rövid videó átviteléhez szükséges egy iOS-támogatott okostelefonra a LUMIX LAB alkalmazással, videó esetén beleértve a vágást és a közösségi médiába való közzétételt. A tanulmány a Panasonic szabványai szerint készült. Az eredmények a hálózati lefedettségtől függően változhatnak.

*3 Vázsapka és sarufedél. Vázsapka nélkül. A vázsapka, a sarufedél, az akkumulátor és az SD-memóriakártya együttes tömege körülbelül 486 g.

1 A CIPA szabvány alapján (függőleges/vízszintes elfordulás: fókusztávolság f=200 mm) az S-E70200 használatakor.

*3 A CIPA szabvány alapján (függőleges/vízszintes elfordulás: fókusztávolság f=60 mm) S-R2060 használatakor.

 

 

 

 

PanasonicS26mm.jpg

A Panasonic bemutatja az új LUMIX S sorozatú, fix gyújtótávolságú pancake objektívjét. Megérkezett a LUMIX S 26mm F8 (S-R26) 

 

A Panasonic örömmel jelenti be a hihetetlenül kompakt és könnyű, új LUMIX S 26mm F8 (S-R26) full-frame objektívet. A karcsú kialakítás fokozza a hordozhatóságot, de közben nem mondd le a nagy felbontásról és a kiemelkedő képminőségről sem.

 

A 26 mm-es fix gyújtótávolsággal, F8-as F-stoppal és manuális fókusszal rendelkező új, pancake objektív a mindennapi, kreatív fényképezés élvezetéhez készült. A 26 mm-es objektív tökéletes a múló pillanatok spontán megörökítéséhez, és egyedülálló eredményeket nyújt a LUMIX S sorozat meglévő, széles látószögű, fix fókusztávolságú objektívjeihez képest.

 

Új, fix fókusztávolságú pancake objektív a LUMIX S sorozatban 

 

 • A manuális fókusz lehetővé teszi az alkotók számára, hogy teljes mértékben maguk irányítsák személyes tartalomkészítési stílusukat.
 • Az objektív 26 mm-es széles látószögű, és F8-as fix F-stoppal rendelkezik.

 

A kompakt, könnyű objektív tökéletes a mindennapokhoz   

 

 • Mindent felülmúló hordozhatóság vékony és könnyű vázzal, amely elfér a zsebében is.
 • Könnyen hordozható, és egy pillanat alatt bevethető, így ideális a spontán pillanatképek készítéséhez.
 • Teljes hossza körülbelül 18,1 mm, és súlya körülbelül 58 g.

 

Ez az objektív csak kézi fókuszálásra alkalmas, F8-on rögzítve. A fényképezőgép AF-beállítása és néhány MF asszisztens funkció nem használható.

Külső szűrők nem csatlakoztathatók.

Az L-Mount a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.


 

PanasonicS26mm_.jpg

 


Hamarosan... 

Egy új kompakt, széles látószögű zoomobjektív: jön a LUMIX S 18-40mm F4.5-6.3 

 

Hamarosan egy új LUMIX S 18-40mm F4.5-6.3 objektív érkezik a LUMIX S sorozat full-frame objektívcsaládjába. A hamarosan megjelenő 18-40 mm-es objektív kompakt és sokoldalú, mindennapi használatra ideális zoomobjektív, legközelebbi felvételi távolsága 0,15 m. Az objektív tartománya a 18 mm-es ultraszéles látószögtől a 40 mm-es gyújtótávolságig terjed, ezzel rugalmasságot biztosít a nagy kiterjedésű tájképek és épületek vagy a természetes perspektívájú portréfelvételek megörökítésénél.

 

 

 

A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.252367 másodperc.