Panasonic Lumix GH7 bejelentés

Fotó Magazin | 2024. Június 06., Csütörtök 07:00

Panasonic Lumix GH7 bejelentés
A Panasonic bemutatta az új LUMIX GH7-et, a mikro négyharmados, tükör nélküli LUMIX G sorozat legújabb zászlóshajó modelljét.

Wiesbaden, 2024. június 5.


A LUMIX GH7 kiemelkedő videóteljesítményt és széles dinamikatartományt kínál az újonnan kifejlesztett 25,2 megapixeles BSI CMOS érzékelővel, az autofókusz teljesítményt pedig PDAF (Phase Detection Auto-Focus) fokozza. A professzionális produkciós környezetekben megkövetelt hatékony munkafolyamatok támogatása érdekében a GH7 az Apple ProRes RAW*1 belső rögzítést és a világ első 32 bites float felvételét*2 biztosítja, amelynek köszönhetően nem szükséges felvétel közben állítani a hangfelvétel szintjét.


Az elmúlt években a videótartalmak iránti kereslet gyors növekedésével párhuzamosan egyre több a kis létszámú videókészítő csapat, és nagyobb az igény a magasabb minőségi szintű, kiváló videóteljesítményt és hordozhatóságot nyújtó tükör nélküli fényképezőgépek iránt. 2009-es megjelenése óta LUMIX GH sorozatunk nagy hírnevet vívott ki magának felvételi teljesítményével, innovatív funkcióival és megbízhatóságával az alkotók és a videós csapatok körében.

 

A LUMIX GH7 egy következő generációs tükör nélküli fényképezőgép, amely megfelel az alkotók igényeinek, bármilyen kreatív területen is dolgoznak.

 

gh7back.jpg

 
Nagy teljesítmény, gyors reagálás és kiváló hordozhatóság
• 25,2 megapixeles BSI CMOS érzékelő nagy felbontással és gyors reagálással, valamint finom színárnyalású, 13+ fokozatú dinamikatartomány-növeléssel*3.
• A PDAF biztosítja a nagy sebességű és pontosságú AF teljesítményt, az újonnan kifejlesztett valós idejű témafelismerő autofókusz pedig a repülőgépeket és a vonatokat is képes követni.
• A továbbfejlesztett képstabilizáló technológia tartalmazza a videók perspektivikus torzítás korrekcióját és az Aktív I.S. High üzemmódját, amely nagy teljesítményű kompenzációt tesz lehetővé mozgás közbeni felvételek készítésekor.


Továbbfejlesztett videóminőség és optimalizált munkafolyamatok a felvételtől az utómunkálatokig
• Belső felvétel 5.7K 30p ProRes 422 HQ és ProRes RAW HQ*1 formátumban.
• A világ első 32 bites float felvétele*2: az új XLR mikrofonadapter, a DMW-XLR2 (külön megvásárolható) használata esetén nincs szükség a hangfelvétel szintjének beállítására felvétel közben.
• Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eredeti LUT fájlokat töltsenek be, és a REAL TIME LUT segítségével új színeket alkalmazzanak közvetlenül a videókon és a fényképeken.
• A munkafolyamat hatékonysága érdekében elérhető a proxy rögzítés, és a GH7 támogatja a natív Camera to Cloud integrációt az Adobe Frame.io-val, amivel automatikusan feltölthetők a képek és a videók, továbbá biztonsági mentés készíthető róluk, megoszthatóak és közös utómunka is lehetséges a felhőn keresztül.
• Open Gate felvétellel rugalmasan állítható be a képarány bármilyen közösségi médiaplatformhoz vagy az ügyfél igényeinek megfelelően.

 

gh7felul.jpg

 
Megbízható videógyártás
• A hatékony hőelvezetés és a hűtőventilátor integrálása*4 korlátlan videofelvételt tesz lehetővé.
• Kényelmes, szabadon elforgatható kijelző, amely elforgatva sincs a HDMI- vagy USB-kábelek útjában.
• Képes ellenállni a zord környezetnek: por- és fröccsenésálló*5, valamint fagyálló -10 Celsius-fokig.

 

*1 Az SD-kártyára nem lehetséges a felvétel.
*2 Cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek esetében 2024. június 5-i állapot. A Panasonic kutatása szerint. A DMW-XLR2 XLR-mikrofonadapterrel együtt használva (külön megvásárolható).

*3 A dinamikatartomány-növelés nem aktiválódik 61 kép/mp vagy magasabb rátájú HFR/VFR videófelvételek készítésekor, illetve SH
sorozatfelvétel esetén. Szintén nem aktiválódik 1/15-nél rövidebb zársebességnél fényképek készítésekor, az ISO értéktől függően.
60 fps feletti videókészítéskor (beleértve a VFR-t is) a dinamikatartomány szélessége 12+ fokozatú lesz.
*4 C4K/60p vagy alacsonyabb felbontású felvételek készítésekor. A Cinema4K, VFR/HFR és ProRes felbontást meghaladó
felbontásoknál hőmérsékleti korlátozások vannak érvényben. A felvételi idő az akkumulátor és a memóriakártya kapacitásától függ.
*5 A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.

 

 

gh7kit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.055837 másodperc.