Olympus M.Zuiko 150-400mm F4.5 PRO bejelentés

Fotó Magazin | 2020. November 17., Kedd 06:00

Olympus M.Zuiko 150-400mm F4.5 PRO bejelentés
M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO szupertele-objektív, mely 1000mm* ekvivalens gyújtótávolságot kínál akár kézből kitartva – és egy új E-M1X firmware frissítés madárfelismeréssel,

M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO főbb jellemzők:

• Nagyfelbontású zoomobjektív, ami akár 1000mm ekvivalens* szuper-telefotózást is lehetővé tesz

• Az opcionális MC-20 telekonverter használatával akár az elképesztő 2000mm* is elérhető - MC-14 használatával akár 1400mm* gyújtótávolságot  is használhatunk

• Kompakt és könnyű kivitel kiváló időjárásállósággal

• Hővédő bevonat a napfény infravörös sugarainak visszaverésére, így a stabil belső hőmérséklet biztosítására

• A világ legerősebb 5-tengelyes Sync IS képstabilizátora akár 8 FÉ lépésnyi** kompenzációval

• Hossz: 314,3 mm, tömeg: 1,875 g (védősapka, hátsó védősapka és napellenző nélkül)

Elérhető január végétől,  2.790.000.- HUF javasolt fogyasztói áron. *** 

 

További jellemzők:

• Belső zoomrendszer védi ki az objektívméret változásának kényelmetlenségét zoom használata közben

• Gumírozott zoom és fókuszgyűrű a kényelmes és határozott műveletvégzésért

• Preset Focus funkció a kedvenc gyújtótávolság-pozíciók gyors eléréséhez

• Állványtartó hordozhatóságot biztosító kivitelben és méretben

• Hordszemek vállpánt csatlakoztatásához, a hordozhatóság biztosítására, illetve az objektív foglalat terhelésének csökkentésére

• Gumírozott objektív védőgyűrű a frontlencse karcolások elleni védelmére

 

2020 november 17, Budapest – A hír, amire a vadvilág-, természet- és sportfotósok vártak: bemutatkozik az Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO. Ez a nagyfelbontású, szupertele-zoom objektív beépített 1,25x telekonverterrel, illetve óriási, 300-1000mm ekvivalens* gyújtótávolság-tartománnyal büszkélkedhet. Az opcionális M.Zuiko Digital MC-20 2x telekonverterrel együtt használva akár az elképesztő 2000mm* is elérhető. A Mikro-NégyHarmad szabványra épülő objektív nagyteljesítményű, 5-tengelyes Sync IS képstabilizátorral rendelkezik, mely a világ legerősebb, 8 FÉ lépésnyi** elmozdulás-kompenzációját kínálja, így tökéletes a szupertele-objektív tulajdonságainak kiaknázására – akár kézből kitartva is. Ez a különlegesség január végétől érhető el, 2.790.000.- HUF javasolt fogyasztói áron.

 

web_LENSES_EZ-M1540_PRO_E-M1X_white_5axis__ProductAdd_003.jpg

 

Annak érdekében, hogy az E-M1X gépet használó fotósok teljes mértékben ki tudják használni az új szupertele-objektívben, illetve a többi M.Zuiko objektívben rejlő potenciált, a firmware továbbfejlesztése történt: a mesterséges intelligenciára épülő mélytanulás-technológiát alkalmazó témafelismerő autofókusz rendszer madárfelismerő funkcióval is kiegészül. Az új funkció használatával a gép automatikusan prioritást ad a madár szemének, így az élességállítás és követés helyett a fotós a megfelelő kompozícióra és a tökéletes pillanatra koncentrálhat. Az új firmware különféle funkcionális fejlesztéseket is tartalmaz, például RAW videó adatküldést, mely a professzionális videofilm-készítés munkafolyamatait támogatja. Az új firmware 2020 december 3-tól érhető el.

 

Nagy felbontású zoomobjektív, ami akár 1000mm* (ekvivalens) szupertele-fotózásra alkalmas 

Az objektív háza beépített 1,25x telekonvertert tartalmaz, mely ugyancsak kiváló optikai teljesítményt hoz akár 1000mm ekvivalens* gyújtótávolságnál, kézből kitartott szupertele-fotók készítése esetén is. Az opcionális M.Zuiko Digital MC-14 1,4x telekonverter, illetve M.Zuiko Digital MC-20 2x telekonverter ugyancsak használható. Ha az MC-20 telekonverterrel kombináljuk, az objektív az elképesztő 2000mm* gyújtótávolságot is elérhetővé teszi. Az M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO 1,3 m legkisebb fókusztávolságot kínál a teljes zoomtartományban – valamint kiváló közelképeket 0,57x* legnagyobb képnagyítással, ami a beépített telekonverter használatával 0,71x* nagyítást jelent, így igazi telemakró élményt garantál. Az objektív konstrukciója pazar 28 lencsetagot rejt, 18 csoportban – ezek között találunk új fejlesztésű, nagy átmérőjű, extra alacsony diszperziójú aszférikus lencsét, valamint négy szuper-extra alacsony diszperziójú aszférikus lencsét is. Ez a felépítés garantálja a becsillanások és a színhibák kockázatának csökkenését a teljes zoomtartományban – valamint kiváló felbontást a képszélekig, még a nagy átmérőjű lencsék és a fix F4.5 rekesz mellett is. Az Olympus saját Z Coating Nano bevonat-technológiája által éles és tiszta képek érhetők el, akár bonyolult fényviszonyok esetén is – például erős háttérfényben.

 

web_LENSES_EZ-M1540_PRO_white__Product_092.jpg

 

Kompakt és könnyű, kiváló teljesítményt kínáló, időjárásálló kivitel

Az objektív tubus magnéziumötvözetből, a napellenző extrakönnyű szénszálból készül – ezzel biztosítható, hogy az objektív súlypontja ne tolódjon el nagyon előre, ha a napellenzőt használjuk. Az objektív minden részegységén a legoptimálisabb anyagok gondos kiválasztásával vált elérhetővé, hogy megfelelően erős, ugyanakkor precíz, kompakt és könnyű kivitelt kapjunk, mindössze 314,3 mm hosszban és 1,875 g**** tömeggel. Az M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO fejlesztése közben kiemelt figyelmet kapott a fotós számára az egyszerű használhatóság biztosítása, a beállítások és funkciók egyszerű elérhetőségével. Ha Olympus OM-D E-M1X fényképezőgéppel együtt használjuk, a fantasztikus por- csepp- és fagyálló tulajdonságok lehetővé teszik a gondtalan és folyamatos felvételkészítést zord körülmények között is – például esőben vagy hóban – teljes nyugalom mellett. A hagyományos objektíveken látható fekete bevonat helyett ezen a modellen hővédő bevonatot találunk, mely hatékonyan veri vissza a napfény infravörös sugarait, így a hőmérséklet az objektíven belül nem növekszik drasztikusan a forróbb nyári napokon sem – mindezt a stabil optikai teljesítmény érdekében. A frontlencsén fluorin bevonatot találunk, mely sima és fokozottan karcálló felületet ad, egyszerűbbé téve a tisztítást a könnyebb karbantartás érdekében.

 

A világ legerősebb 5-tengelyes Sync IS képstabilizátora akár 8 FÉ lépés** kompenzációval, valamint gyors és rendkívül precíz AF rendszerrel

Az M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO 5-tengelyes Sync IS képstabilizátor rendszerrel büszkélkedhet. 300mm (ekvivalens*) értéknél eléri a világ legerősebb, 8 FÉ lépésnyi** kompenzációját. A képstabilizátor ugyanúgy elérhető, ha a telefotó tartományt akár 2000mm ekvivalens* gyújtótávolságig bővítjük az opcionális MC-20 telekonverterrel, A kézből kitartva is biztosított kiváló képminőségnek köszönhetően tökéletes kiegészítője lehet a vadvilág-, természet- és sportfotósok felszerelésének. Az Olympus saját fejlesztésű, nagypontosságú lencsevékonyító technológiája teszi lehetővé, hogy kifejezetten könnyű lencséket alkalmazzon az élességállításhoz, így gyors és rendkívül precíz fókuszálást érjen el a teljes zoomtartományban.

 

web_LENSES_EZ-M1540_PRO_whiteTcon-ON__Product_270.jpg

 

OM-D E-M1X 2.0 firmware verzió madárfelismerő AF bővítéssel

Az intelligens témafelismerő AF ezentúl madárfelismerő funkciót is elérhetővé tesz, mely különféle méretű és alkatú madarak gondtalan követését biztosítja. Fotózás közben a gép elsősorban a madár szemére állítja az élességet, illetve a fejre, vagy a testre vált, ha a madár szeme nem felismerhető. Ez a funkció a madarak természetes élőhelyén is hatékonyan működik, ahol fák, bokrok, vagy más akadályok kerülhetnek a fotós és a téma közé. Ennek köszönhetően a fotósnak csak a kompozícióra kell koncentrálnia. A funkció ráadásul a Pro Capture felvételi móddal is együtt használható, ami a madárfotósok körében igencsak népszerű: ez a felvételi mód virtuálisan kiküszöböli a zár működtetése és a reakcióidő által fellépő késést, mivel a kioldó teljes lenyomása előtt történteket is rögzíti. Ennek köszönhetően olyan pillanatokról sem maradhatunk le, mint amikor egy madár szárnyat bont és elrepül, vagy lecsap a zsákmányára. A madárfelismerés a teljes AF területen működik, mindegyik M.Zuiko Digital objektív esetében – ide értve a szupertele-objektíveket is. Mivel a funkció a képszéleken is hatékony, a kép komponálása még szabadabban végezhető. 

 

RAW video-adatátvitel Atomos Ninja V HDR rögzítő-monitorra

Az OM-D E-M1X, illetve E-M1 Mark III géppel készült 4K 30P/25P/24P és Cinema 4K 24P videofelvételek 12 bites RAW adatként történő átvitele és ProRes RAW formátumban, az Atomos Ninja V HDR rögzítő-monitor segítségével történő rögzítése valósítható meg. (Szoftverfrissítés szükséges, mely elérhető itt: https://www.atomos.com/firmware/ninja-v ). Így nagyobb rugalmasságot biztosít a professzionális filmkészítéshez szükséges utómunkákhoz, például a megfelelő expozíció beállításához, vagy a color grading feladatokhoz.

 

Kifinomultabb videó-képstabilizátor teljesítmény

A videó-képstabilizátor algoritmus áttervezésével még természetesebb felvételek készíthetők, minimális bemozdulás mellett, pásztázás közben is.

 

Fókusz indikátor megjelenítés

E funkció segítségével gyorsan ellenőrizhetjük a fókuszálás irányát és a körülbelüli pozícióját manuális élességállítás közben.

 

OM-D E-M1X, OM-D E-M1 Mark III, OM-D E-M1 Mark II és OM-D E-M5 Mark III firmware frissítés 

Az OM-D E-M1X 2.0 firmware verziója mellett jelenik meg az 1.2 firmware verzió az OM-D E-M1 Mark III, 3.4 verzió az OM-D E-M1 Mark II és 1.3 verzió az OM-D E-M5 Mark III fényképezőgépekhez, 2020. december 3-án.

 

OM-D

E-M1X

E-M1 Mark III

E-M1 Mark II

E-M5 Mark III

1.  Madárfelismerő AF

Igen

Nem

Nem

Nem

2. RAW videó adatküldés

Igen

Igen

Nem

Nem

3. A Focus Stacking funkciót támogató objektívek hozzáadása

Igen

Igen

Igen

Igen

4. Továbbfejlesztett videó képstabilizátor

Igen

Igen

Igen

Igen

5. Fókusz indikátor kijelzés

Igen

Igen

Nem

Nem

 

Kiegészítők az M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO objektívhez

PRF-ZD95 védőszűrő (opcionális)

Az opcionálisan elérhető Zuiko PRF-ZD95 PRO védőszűrő ZERO bevonata nagymértékben küszöböli ki a becsillanás és szellemkép zavaró hatásait – emellett egyszerűen tisztán tartható, fluorin bevonatú, fekete peremmel ellátott üveg jellemzi. A védőszűrő kerete selyemfényű, becsillanást csökkentő fekete alumitból készült. Ajánlott fogyasztói ára 114.990.- HUF.

 

LH-115 napellenző (tartozék)

Rendkívül könnyű, ugyanakkor kiváló ellenálló képességgel büszkélkedő, szénszálból készült napellenző. A belül flokkolt felület véd a napellenző tükröződése ellen.

 

CSS-P121 objektív vállpánt (tartozék)

Kifejezetten szupertele-objektívek hordozására fejlesztett vállpánt. Hálós anyaga véd az extra izzadástól, kiválóan párnázott és csúszásgátló textúrát kapott.

 

LC-115 védősapka (tartozék)

Ez a szövetborítású védősapka egyszerűen felhelyezhető és ugyanolyan gyorsan el is távolítható gyors felvételkészítés igénye esetén. 

 

LSC-1642 objektív tok (tartozék)

Ez az erszény-stílusú tok háromrétegű anyagszerkezettel rendelkezik, ami védi az objektívet, illetve lehetővé teszi, hogy azt a napellenzővel, védősapkával, védőszűrővel, vagy akár telekonverterrel együtt tároljuk.

 

Ingyenes jótállási idő-hosszabbítás
az M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO objektívhez

Az új objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő hosszabbítással kapható*****, ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

 

További információ: https://www.olympus.hu/site/hu/c/lenses/index.html.

 

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el:

www.olympus-europa.com                           

 

* 35mm ekvivalens érték

** CIPA szabvány szerint: OM-D E-M1X géphez csatlakoztatva, ’yaw’ és ’pitch’ esetén, félig lenyomott IS kikapcsolva, gyújtótávolság 300mm*, 2020 november 17-i adatok alapján

*** Ajánlott fogyasztói ár

**** Az első és hátsó védősapka és a napellenző nélkül

***** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

 

web_LENSES_EZ-M1540_PRO_white_lens__ProductAdd_001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.084296 másodperc.