Fotó MagazinNikon: A karácsony arcai

Fotó Magazin | 2017. December 27., Szerda 11:00

A Nikon egy eredeti ünnepi képsorozatot adott ki, amely a német fotós, Paloma Parrott munkáit tartalmazza, aki Európát beutazva örökített meg néhányat a legkedveltebb karácsonyi hagyományokat őrző személyek közül.

A NIKKOR objektívek képességeit bemutató portréképek azokra a személyekre összpontosítanak, akik a színfalak mögött dolgozva lehetővé teszik a karácsony európai megünneplését. Lappföld egyik rénszarvas-gondozójától egy dán karácsonyfa-termesztőn és angol karácsonyi zoknikat és üdvözlőlapokat nyomtató személyeken át egy német játékkészítőig ez az exkluzív fényképsorozat felfedi az ünnepi időszakkal kapcsolatos mesterségeket és kézműves munkákat.

Paloma Parrot a következőket mondta el a sorozatról: „Portréfotósként olyan eszközöket keresek, amelyek rendkívüli témafelismerést és páratlan teljesítményt tesznek lehetővé, miközben biztosítják a szabadságot ahhoz, hogy képes legyek átadni a téma történetét mindössze egyetlen fényképezőgépváz és objektív segítségével. A felvételkészítés során használt mindkét objektív biztosította azt a rugalmasságot, amellyel intim portrékat készíthettem a személyekről a munkakörnyezetük szívében, hogy bemutathassam a szerepüket a karácsony megvalósításában.”

 

DSC_0480_50mm--original.jpg

 

Paloma Parrot a képeket a Nikon új DX formátumú D-SLR zászlóshajójával, a D7500 fényképezőgéppel, valamint a következő NIKKOR objektívekkel készítette:

  • AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Ez a nagy teljesítményű, kompakt, általános célú DX zoomobjektív gond nélkül lefedi a nagy látószög és a zoomos telefotó közötti tartományt, így megfelelő a legtöbb fényképezési helyzethez – az intim portréktól kezdve az utazások megörökítéséig. A Nikon lenyűgöző rázkódáscsökkentő technológiája éles képeket eredményez, az objektív könnyű váza pedig jó egyensúlyt biztosít a fényképezőgép számára.
  • AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Ez a fix 50 mm-es széles látószögű objektív nagy, f/1,4-es maximális rekesszel rendelkezik, amely ideális a gyenge fényben készített fotókhoz, vagy amikor kis mélységélességre van szükség. Emellett rendelkezik a Nikon exkluzív Silent Wave motorjával (SWM) a gyors és halk automatikus élességállítás érdekében  

DSC_0638_16-80mm--original.jpg

 

Azok a fotósok, akiket inspirál „A karácsony arcai” sorozat, és szeretnének kísérletezni portréfotózási tudásukkal, illetve fejleszteni azt, most kihasználhatják a NIKKOR objektívekre hirdetett pénzvisszatérítési akciót ebben a kampányban: http://www.penzvisszaterites.nikon.hu/

 

DSC_0808_16-80mm--original.jpg

 

Az alábbiakban jobban megismerheti a karácsonyi kampányban szereplők „arcait”, és részleteket is megtudhat az ünnepi hagyományok megőrzésében betöltött szerepükkel kapcsolatban.

 

Paloma Parrot

Paloma Parrot Dortmundban élő német fotós. Már több mint 20 éve osztja meg másokkal nézőpontját az objektív mögül. A minimalista, kifejező stílusáról ismert, és betartja a „kevesebb mindig több” alapelvet.

 

www.instagram.com/palomaparrot/?hl=hu

takingpicturesofwhatever.tumblr.com/ 

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.nikon.hu.  

 

DSC_1129_newedit  (2)_50mm--original.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.110408 másodperc.