NIKKOR Z 85MM F/1.2 S PROFESSZIONÁLIS PORTRÉOBJEKTÍV

Nagy Anita | 2023. Február 07., Kedd 22:00

Ma a Nikon a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S objektívvel bővíti nagy teljesítményű S sorozatú objektívjeinek kínálatát.

 A rendkívül gyors, f/1,2-es maximális rekesz, a gyönyörű háttérelmosás és a hihetetlenül pontos automatikus élességállítás teszi ezt a Z sorozatú tükör nélküli objektívet a legjobb fix portréobjektívvé.

 A Z-bajonett bámulatos fénygyűjtő képességeinek köszönhetően a NIKKOR Z 85mm f/1.2 S hihetetlen fényerőt és részletgazdagságot biztosít. Az esztétikai vezérlés új távlatait nyitja meg, ezáltal lehetőséget ad a fotósok számára, hogy újraértelmezzék, mire is képes egy portréobjektív.

 

A professzionális portréobjektív látványos felbontóképessége lehetővé teszi a bőrtónus és ruházat vagy smink finom részleteinek mesteri reprodukcióját. Az objektív rendkívül kis mélységélességével és krémes elmosódásával kombinálva szinte háromdimenziós minőséget kölcsönöz a képeknek. A háttérelmosás önmagában is fenséges: tökéletesen lekerekített, egyenletes átmenetekkel rendelkezik, és még a pontszerű fényforrások körül sem észlelhető elszíneződés. Életre kelti a drámai ellenfényt használó víziókat is – hatékonyan kiküszöböli a szellemképeket, a fényvisszaverődéseket és az erős fényforrásokat. Még erős fényforrások esetén is a legélesebb és legtisztább eredmények érhetők el.

 

Z85_1.2_angle1.jpg

 

Az automatikus élességállítás nagyon precíz, így a fotósok magabiztosan dolgozhatnak f/1,2-es rekeszértékkel és hajszálvékony fókuszsíkkal. A vezérlők teljesen testre szabhatók és könnyen elérhetőek, ami ideális, ha nem szeretné megtörni a témával fenntartott szemkontaktust. Emellett a masszív váz alaposan védve van, így a fotósoknak munka közben nem kell aggódniuk az objektív miatt – még poros helyeken vagy változhatatlan időjárás esetén sem.

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ez a 85 mm-es portréobjektív igazi korszakalkotó termék a kivételes f/1,2-es Nikon Z-bajonettes objektívek növekvő portfóliójában. A rendkívül nagy látószögű rekesz és a hihetetlen felbontóképesség az ok, amiért a Z-bajonett ehhez a típusú objektívhez készült. Mindig nehéz kizárólag műszaki adatok alapján bírálni, de izgatottan várom, hogy milyen lenyűgöző alkotásokat fognak létrehozni a szakma mesterei ezzel az objektívvel az elkövetkezendő évek során.”

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 85mm f/1.2 S 

Klasszikus 85 mm-es gyújtótávolság: divat- és művészi portrékhoz, valamint címlap- és rendezvényfotókhoz.

Ultragyors, f/1,2-es maximális rekesz: kiváló esztétikai vezérlést tesz lehetővé bármilyen fényviszonyok mellett. A fotósok rendkívül kis mélységélességgel dolgozhatnak, és még a legapróbb részleteket is elkülöníthetik.

Gyönyörű háttérelmosás: a 11 lamellás, lekerekített rekesz és a fejlett optikai kialakítás lágy és krémes elmosást eredményez, amely tökéletesen lekerekített és egyenletes átmenetekkel rendelkezik, elszíneződés nélkül – még a pontszerű fényforrások körül is.

S sorozatú optika: elképesztő felbontóképesség a bőrtónusok, minták és textúrák részletgazdag és pontos reprodukciója érdekében. A kép teljes területén kivételesen tiszta színeket és kontrasztot biztosít.

Felszabadító tisztaság: a speciális objektívelemek és a Nikon nanokristály bevonata kontrollálják a fényszórást, és megakadályozzák a szellemképek, fényvisszaverődések és becsillanások keletkezését.

Tűéles összetett élességállító rendszer: az objektívelemek két csoportja precíz szinkronban mozog, hogy a kívánt fókuszpont éles maradjon még akkor is, ha a témák szabadon mozognak.

Elbűvölő, mozifilmszerű hatás: ha videózásról van szó, a rendkívül kis mélységélesség és a gyönyörű háttérelmosás teszi tökéletessé ezt a portréobjektívet közeli felvételek készítéséhez. A videósok halk automatikus élességállítással és stabil rekeszvezérléssel dolgozhatnak.

Testreszabható: funkciók rendelhetők az L-Fn gombhoz és a kattintás nélküli vezérlőgyűrűhöz.

Strapabíró: a masszív váz csatlakozásai és gombjai alaposan védve vannak – és gumitömítés akadályozza a por, a szennyeződések és a nedvesség bejutását a bajonettzárba.

 

www.nikon.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.079468 másodperc.