Fotó MagazinNapikép: Pepsi és egy pici Amerika

Fotó Magazin | 2018. Július 31., Kedd 15:00

Napikép rovatunkban egy-egy tehetséges fotóst kérdezünk egy általunk előre kiválasztott képéről. Ezúttal Wittmann Franciska mutatja be kedves Olvasóinknak neon portréit.

Mesélj egy picit a kezdetekről...


A fotózással nagyjából 5 éve kezdtem el foglalkozni, az egyetemi tanulmányaim mellett. A kezdetekben nem is volt saját fényképezőm, egyik barátnőm tükörreflexes gépével kezdtem el őt fotózgatni. Már akkor is az emberi arcok, illetve a divat világa érdekelt, ezért, miután megvásároltam a saját DSLR fényképezőgépemet, illetve egyéb felszereléseket, TFCD alapon fotóztam tehetséges kezdő modelleket. Egyre inkább elmélyültem az utómunka folyamatában is, és igyekeztem folyamatosan képezni magamat. Részt vettem 1-2 rövidebb fotós tanfolyamon, illetve workshopon, de legfőképpen saját tapasztalat útján tanultam. A mai napig a kedvenceim az olyan projektek, amikor modellekkel, sminkesekkel és egyéb „stábtagokkal”, a kreatív munka gyümölcséért, kedvtelésből alkotunk. Imádom azt az érzést, amikor egy-egy kép, ami addig csak az én fejemben élt, valósággá változik.

 

00IMG_4919.jpg

 

 

00IMG_4731.jpg

 

Hogyan készült, milyen körülmények között a kiválasztott fotód?


A modellem Zsófi volt, aki bár csak pár fotózáson vett eddig részt, de hamar belejött, imádtam, ahogy mozgott a kamera előtt! A csodás sminket Bokori Hina készítette, akivel dolgoztunk már együtt korábban, és hamar megtaláltuk a közös hangot. A fotók Budapesten, az i55 American Bar & Restaurantban készültek, ami remek helyszínnek bizonyult, igazi amerikai hangulatot árasztott! A neon táblák a falon, illetve az amerikai dinerek hangulatában kialakított asztalok, és persze az autentikus hamburger-sültkrumpli-kóla hármas mind nagyszerű kellékek voltak a képekhez. A fotózás közben – amit nagyon fontosnak tartok –, igyekeztem folyamatosan kommunikálni a modellemmel, és kiemelni, ha egy-egy póz jól állt neki.

 

00IMG_4680.jpg

 

A fotók egy Canon 1100D fényképezővel, és egy Sigma 17-50 mm 2.8 objektívval készültek. A beállításokat tekintve a kevés fény miatt az ISO-t fel kellett vennem 800-ra, a rekesz 2.8-on volt, a zársebesség pedig 1/100. A legtöbb képnél a modellt próbáltam az ablakkal szembe állítani, és ahol tudtunk, ott egy ezüst derítőt is használtunk. A fotókat nagyrészt Lightroom, illetve kisebb mértékben Photoshop segítségével szerkesztettem meg, hogy vibrálóbb, kékes-rózsaszínes színeket érjek el.

 

A többi fotómat itt tudjátok megtekinteni: facebook.com/wfranciskaphotography

 

(-Nagy Anita-)

 

00IMG_4538.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.034786 másodperc.