Fotó MagazinNapikép: neonportré Pippáról

Fotó Magazin | 2018. Július 29., Vasárnap 12:00

Napikép rovatunkban egy-egy tehetséges fotóst kérdezünk egy általunk előre kiválasztott képéről. Ezúttal Törő Balázs mutatja be kedves Olvasóinknak neon portréit.

Mesélj egy picit a kezdetekről...

 

Még gimnázium alatt, 13-14 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a fotózással. Akkoriban csak a család egyszerű kis digitális kompakt fényképezőgépét használtam. Minden héten órákig jártam Budapest utcáit, és elsősorban a városi és utcai fotózás érdekelt. Ez folytatódott egyetem alatt is. A kis kompakt kamerákat aztán egy bridge gép váltotta, majd azt is "kinőttem", és 2010-ben jutottam hozzá életem első DSLR kamerájához. A városi fotózás mellett, mivel a munkából kifolyólag sokat utazom és sokat vagyok a szabadban, a természetfotózást is nagyon szerettem. De ahogy teltek az évek egyre gyakrabban találtam magam olyan helyzetben, hogy találtam egy jó helyszínt vagy szép fényeket, és azt kívántam bárcsak lenne velem egy modell... egészen tavaly nyárig, mikor is elmentem 1-2 portrés tanfolyamra, majd egy fotós találkozóra és kedvet kaptam a portréfotózáshoz. Azóta pedig egyre több időt töltök vele, próbálom az évek során felhalmozódott ötleteket megvalósítani, és minden más háttérbe szorult.

DSC_4932_2017102214190-41.jpg

 

 

 

 

DSC_4935_2017102214193-44.jpg
Hogyan készültek, milyen körülmények között a kiválasztott fotóid?
A fotó tavaly novemberben készült Londonban, egy hűvös, felhős, őszi napon. A modellem Pippa, egy tapasztalt, profi modell, és ez volt életem első portréfotózásainak egyike. Már több mint egy éve Angliában éltem ekkor, gyakran jártam Londonba, és Budapesthez hasonlóan egész jól kiismertem milyen fotókhoz hová érdemes menni. Ez egy eldugott szűk utcában készült a belvárosban, egy kávézó előtt, aminek a falán színes neon feliratok vannak. Tudtam, hogy a vidám színek ellenére kicsit komolyabb hangvételű képeket szeretnék és néhány próbálkozás után hamar megtaláltuk a közös hangot a modellel. Csak 3-4 percet töltöttünk ezen a helyszínen a hideg miatt, de sok jó kép született. A kép Nikon D3200-as vázzal, és Sigma 30/1.4 objektívvel készült, csak természetes fénnyel (ISO 200, záridő 1/200, rekesz f/1.8). A tükröződések elérése érdekében pedig egy prizmát használtam. A képen nem csináltam komolyabb módosításokat, csak Lightroomban végeztem expozíció és szín korrekciót (fényesség, kontraszt, árnyékok, színeltolás stb.).

Tovabbi portré fotóim itt tekinthetők meg:

https://www.instagram.com/eyes.of.worlds/

 

(-Nagy Anita-)

 

DSC_4945_2017102214202-47.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.102687 másodperc.