Simics BalázsZeiss ZX1 – Fullframe Zeiss fényképezőgép

Simics Balázs | 2018. Október 01., Hétfő 14:00

A Zeiss hivatalosan is bejelentette új kameráját, illetve a Batis 40mm-es f/2 fényerejű lencséjét. A ZX1, 2019 elejétől lesz elérhető.

Az új Zeiss Batis 40mm f/2 CF lencséről már előzetesen írtam, így azt most nem is fejtegetném jobban. Az objektívről készült cikket, illetve a specifikációját megtalálják ide kattintva!

 

1.jpg

 

A ZX1 azonban egy azonban egy újabb dolog. A rövid paramétersoron túl a Zeiss sajtóközleményében ezt olvashatjuk:

 

„Zeiss ZX1: A fényképezőgép koncepciója a kreatív áramlásért a fotográfia világában


A ZEISS első Fullfrmae fényképezőgépe első osztályú képminőséggel és az okostelefonoktól már megszokott, intuitív képszerkesztésével és csatlakoztathatóságával párosul. A gyönyörű képminőség, az egyszerű munkafolyamat és a felhasználóbarát élmény összekapcsolódva segíti az intuitív kezelést.  


A ZEISS fényképezőgép koncepciója csak az első lépés az ambiciózus fotósok új lehetőségekkel teli világának megnyitására - a kép elkészítésétől, a kép szerkesztéséig és az interneten való megosztásig.

 

2.jpg


FOTÓZZ, SZERKESSZ, OSZD MEG! – Harmóniában a hardware, a software és az optika a zökkenőmentes kreatív folyamat számára.

 

FOTÓZZ: A ZEISS ZX1 egy újonnan tervezett, integrált ZEISS Distagon 35 mm-es f/2 T objektívvel rendelkezik, amely autofókuszával tökéletesen illeszkedik a 37,4 megapixeles Fullframe érzékelőhöz, melyet a Zeiss saját maga fejleszt.  

 

SZERKESSZ: A ZEISS ZX1 lehetővé teszi a fotósok számára, hogy professzionálisan feldolgozzák a RAW képeket közvetlenül a fényképezőgépen az integrált Adobe Photoshop Lightroom CC segítségével. Ezenkívül a fényképező egyedi kezelőfelülete megszakítás nélkül is támogatja a felhasználó egyedi munkafolyamatait - közvetlen hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt funkciókhoz egy 4,3" multi-touch kijelzőn keresztül.

 

OSZD MEG: Ha a fényképező csatlakoztatva van a hálózathoz, a fotós kábelek, vagy memóriakártya nélkül képes a fotóit átvinni, majd megosztani azokat.

 

3.jpg


Szenvedélyesen tervezték a részletekért és a lényegre összpontosítva. A ZEISS ZX1 designját az ikonikus alak jellemzi, gondosan kidolgozott részletekkel. A forma és az éppen szükséges elemek biztosítják egy ergonomikus fényképezőgép alapjait illetve az egyszerű kezelhetőséget. Ezen kívül a hardver és a szoftver szimbiózisát példázza az újonnan definiált felhasználói felület is. A kissé hajlított képernyő elválasztja a képet a vezérlőelemektől, így a fényképezőgép működése kényelmes és egyszerű.”

 

 

Zeiss ZX1 – Paraméterek:

 

  • 36MP
  • Zeiss 35mm f/2 lencse
  • Beépített EVF
  • 4.3” multi-touch képernyő
  • Úgy tervezték, hogy fotózzon, szerkesszen, majd ossza meg képét egyenesen a fényképezőből
  • Alumínium váz
  • Integrált Adobe Photoshop, Lightroom CC

 

 

Az árat a Zeiss a jövőben jelenti majd be.

 

https://photorumors.com/2018/09/27/zeiss-zx1-full-frame-camera-announced/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.324382 másodperc.