Simics BalázsWorld Press Photo + Canon

Simics Balázs | 2018. Október 09., Kedd 06:00

Idén 41. alkalommal tartják meg a World Press Photo Kiállítást Budapesten. Október 3.-án a Canon ezt egy saját eseménnyel ünnepelte, ahol a sajtó nem csak a kiállítást de a legújabb Canon termékeket is szemügyre vehette.

A szakmai sereg egy állófogadáson vehetett részt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. A Canon a Kupolateremben állította ki újdonságait. Többek között fényképezőgépek, objektívek, távcsövek és nyomtatók képezték a kiállított tárgyakat. A legtöbbeket természetesen a cég legújabb tükörnélküli kamerája a  Canon EOS R érdekelte, illetve az EOS R rendszer optikái.

2.jpg

Az estét a Canon menedzsere és PR képviselője, Oláh Viktória nyitotta meg pár szóval, majd a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Jaap van ’t Ooster köszöntötte a vendégeket. Végül Dr. Révész Tamás, Balázs Béla-díjas fotóművész tartott egy rövid prezentációt a tárlatról. Elmondása szerint sok hasonlóságot találni a múlt nyertes munkái és az idei képek között, de mégis minden évben képes újdonságot felmutatni a kiállítás.

3.jpg

 

Ezért is szeretnék ösztönözni mindenkit, aki teheti még október 23.-ig látogasson el a Nemzeti Múzeumba, hiszen elképesztő fényképeket láthat, mindemellett megtekintheti a naturArt természetfotó kiállítást is, 25 év legszebb fotóiból.

1.jpg

 „A World Press Photo idén már a kiállítás helyszíne tekintetében is újdonságot jelent: a nemzetközi szempontból is kiemelkedő tárlat 2018-tól a Magyar Nemzeti Múzeumban várja a látogatókat. Az idei kiállítás 2018. szeptember 21-től október 23-ig tekinthető meg.

A kiállítás meghosszabbított nyitvatartással látogatható minden pénteken, szombaton és vasárnap valamint a kiállítás utolsó napján 10.00–20.00 óráig!”


„A mostani tárlat szintén a világra figyelést, a világ felé nyitást, életünk több féle relációban létező alakulását hívatott dokumentálni. A szélesebb látogatói közönség így a magyar történelem értékeivel, fordulataival párhuzamosan ismerheti meg saját korunk tágabb környezetének kihívásait, problémáit, más népek életét. A naturArt – 25 év legszebb természetfotói című kísérő kiállítással pedig környezetünk védendő értékeire kívánjuk felhívni a figyelmet.„

 

 


https://www.canon.hu/

https://mnm.hu/hu/kiallitasok/idoszaki/world-press-photo-kiallitas

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.080061 másodperc.