Simics BalázsVégre hivatalos: Panasonic Lumix S1 /S1R

Simics Balázs | 2019. Február 02., Szombat 09:00

A tegnapi napon Barcelonában jelentették be, immáron hivatalosan is az új Lumix S szériát. A S1 / S1R-ről már régóta lehetett hallani, most már viszont a specifikációk és paraméterek is biztosak.

1.jpg

 

Panasonic LUMIX S1

 

A kimagasló fotográfiai és professzionális videós teljesítményre tervezett LUMIX S1 a nagy átmérőjű L-bajonett (L-Mount) köré épült, és a nagy érzékenységű full-frame képérzékelők valamennyi előnyét a kreatív médiaszakma képviselőinek szolgálatába állítja.

 

A 24,2 megapixeles CMOS képérzékelő adja a LUMIX S1 lelkét. A kimagasló képstabilizáló teljesítményt nyújtó és Venus Engine képfeldolgozót alkalmazó fényképezőgép a legmagasabb fényképészeti elvárásoknak is megfelel, sőt, élvonalbeli videorögzítést is kínál, amely megőrzi a csúcsfényes és mély árnyékos képrészek részleteit is.

 

A hatékony pixelelrendezés és a nagy teljesítményű Venus Engine processzor együtt teszi lehetővé, hogy akár ISO 51.200 értékkel is lehessen képet készíteni.

 

2.jpg

 

Ha még nagyobb felbontásra van szükség, aktiválható a nagy felbontású üzemmód, amellyel egészen elképesztő, 96 millió pixeles képet lehet rögzíteni. Ez az üzemmód nyolc felvételből származó képadatokat egyesít, amelyeket a fényképezőgép úgy rögzít, hogy minden egyes kép előtt a képstabilizátor (Body I.S.) rendszer apró mértékben módosítja a képérzékelő helyét. A végeredmény egy részletekben bővelkedő, 12.000 x 8.000 pixeles RAW fájl. A nagy felbontású üzemmód egy további opcionális funkciója a mozgásból származó elmosódás kiiktatása.

 

A kontrasztérzékelést és a Panasonic egyedi, ultragyors feldolgozási sebességű DFD technológiáját ötvöző fókuszáló rendszer egyszerre nyújt gyorsaságot és pontosságot. Az extrém gyors és pontos fókuszálás megvalósításához a Venus Engine, a CMOS képérzékelő és az új LUMIX S objektívek akár 480 fps sebességgel is képesek egymással kommunikálni, így a rendszer akár 0,08 másodperc alatt is tud reagálni. Az autofókusznak mindössze -6 EV értékű fény is elegendő a működéshez.

 

A fókuszálásnál és a követésnél további extra a továbbfejlesztett mesterséges intelligencia, amely érzékeli az embereket, a macskákat, a kutyákat és a madarakat. Az alany azonosítása segít a rendszernek abban, hogy megbecsülje a várható mozgást, és ez lehetővé teszi, hogy az autofókusz akkor is kövesse az alanyt, amikor az hátat fordít. Az arc-, szem- és pupillafelismerés segít, hogy a portrék fókusza mindig megfelelő legyen.

A gyorsan mozgó jelenetek megörökítését a LUMIX S1 9 fps sebességgel támogatja AFS módban, folyamatos fókusz mellett pedig 6 fps sebességgel képes felvételt készíteni. A 6K Fotó üzemmódban 30 fps sebességgel lehet 18 millió pixeles sorozatfelvételeket készíteni, 4K Fotó üzemmódban pedig 8 megapixeles felbontással 30 vagy 60 fps sebességgel készülnek a sorozatok.

 

3.jpg

 

A világ legnagyobb felbontású, 5,76 millió képponttal rendelkező, OLED elektronikus képkeresője páratlan élességet biztosít a fotósoknak. A Real View Finder képkereső akár 120 fps frissítési rátával képes megjeleníteni a képeket, és a mindössze 0,005 másodperces késleltetés gyakorlatilag észre sem vehető, így gördülékeny és valósághű képeken lehet követni az alanyok mozgását.

 

A LUMIX S1 kiemelkedő videominőséget nyújt a filmkészítőknek, és olyan eszköztárat kínál, amellyel minden kreatív elképzelés megvalósítható a felvételen. A 4K videó 60/50p képrátával készülhet, a teljes pixelkiolvasás pedig 30p sebességgel történik, ami tiszta és részletgazdag képeket alkot. A képérzékelő teljes szélességben használható, ami megőrzi az objektívek eredeti fókusztávolságát (nincs „képkivágás”), így maximálisan kihasználhatók az extrém kis mélységélességben rejlő lehetőségek.

 

A LUMIX S1 akár 8 bites 4K 60/50p 4:2:0 videofelvételeket is képes közvetlenül az SD vagy XQD kártyára rögzíteni. A 4:2:2 színminta-vételezés HDMI-csatlakozással átvihető. A Panasonic további szoftverkulcsot ad majd, amivel aktiválható lesz a HDMI-csatlakozáson keresztül elérhető 10 bites 4K 60/50p 4:2:2 felvétel, illetve a fényképezőgépen elérhető 10 bites 30p/25p/24p 4:2:2 felvétel.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.138582 másodperc.