Simics BalázsÚj Panasonic objektívek

Simics Balázs | 2019. November 09., Szombat 14:00

Két új, L-bajonettes cserélhető objektívet mutatott be a Panasonic a LUMIX S sorozat full-frame fényképezőgépeihez. LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. és LUMIX S PRO 16-35 mm F4.

1-Recovered.jpg

 

Wiesbaden, Németország, 2019. november 6. - A Panasonic büszkén mutatta be két új, L-bajonettes, objektívjét, amelyeket a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson.

 

A LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) egy nagy fényerejű, teleobjektív, amely a teljes zoomtartományban kimagasló felbontóképességet biztosít. A LUMIX S PRO 16-35 mm F4 (S-R1635) egy sokoldalú, nagylátószögű zoomobjektív, amely kompakt mérete és pehelykönnyű súlya ellenére nagy felbontású képeket és gyönyörű bokeh hatást nyújt. A LUMIX S PRO objektívek kimagasló optikai teljesítménnyel rendelkeznek, hogy megfeleljenek a LEICA szigorú szabványainak.

A Panasonic elkötelezte magát, hogy 2021 márciusáig még legalább tizenegy objektívet tervezzen és fejlesszen, külön hangsúlyt fektetve a LUMIX S PRO modellekre, ezzel tovább bővítve az S sorozat objektívjeinek választékát. Jelenleg összesen több mint 46 cserélhető, L-bajonettes objektív kapható vagy lesz hamarosan kapható a Panasonic, a Leica Camera AG és a Sigma kínálatában. Az L-bajonett így a kreatív lehetőségek szinte határtalan tárházát nyújtja.

 

 

LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S.


A LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) egy nagy fényerejű, teleobjektív, amely a teljes zoomtartományban kimagasló képfelbontást biztosít. Ezt az objektívet kifejezetten professzionális terepi fényképezéshez tervezték és fejlesztették.

 

Az objektív 17 csoportba rendezve összesen 22 elemet tartalmaz, többek között kettő UED (ultra extra-alacsony szórású) és három ED (extra-alacsony szórású) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik a tengely menti és a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. Az asztigmatizmust is képesek korrigálni az aszférikus lencsék, amelynek köszönhetően kiváló felbontás érhető el. A kettős fókuszrendszer még kis távolságoknál is képes kiiktatni az aberráció ingadozásait, amely a nagy rekesz ellenére kiváló részletgazdagságot eredményez a kép középpontjától egészen a sarkokig, a teljes zoomtartományban.

 

A 70 mm és 200 mm közötti tartománnyal rendelkező objektív egy telekonverterrel akár 280 mm-es (az 1.4x DMW-STC14 telekonverterrel) és 400 mm-es (a 2x DMW-STC20 telekonverterrel) szuper teleobjektíves képek készítésére is képes, maximum 480 fps fókuszvezérléssel a rendkívül gyors és pontos autofókuszáláshoz. Az objektív optikai képstabilizátor rendszere (O.I.S.) együttműködik a vázban lévő képstabilizátorral (Body I.S.) és az öttengelyes Dual I.S. 2 lehetővé teszi az akár 6,5 fokozattal hosszabb záridőt is. A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között, és pontos manuális fókuszálást lehet megvalósítani.

 

A teljes tartományban F2.8 értékű, nagy sebességű rekesznek köszönhetően gyönyörű bokeh hatás érhető el, és a csúcsfókuszú valamint szomszédos területek közötti színárnyalás finomsága is biztosított. A LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

A rugalmas hordozhatóság érdekében a por- és cseppálló kivitellel mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív. A szűrő átmérője 82 mm, és a kör alakú rekesz 11 lamellából áll.

 

 

LUMIX S PRO 16-35 mm F4


A LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) egy sokoldalú, nagylátószögű zoomobjektív, amely kompakt mérete és pehelykönnyű súlya ellenére nagy felbontású képeket készít. Az objektív fénykép és videó üzemmódban is kimagasló felbontóképességgel rendelkezik.

 

Az objektív 9 csoportba rendezve összesen 12 elemet tartalmaz, többek között három aszférikus, egy ED (extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét. A lencséknek és az optimális elrendezésnek köszönhetően az objektív, kompakt mérete és könnyű súlya ellenére kimagasló MTF-teljesítménnyel rendelkezik. Az objektív még széles állásban, nagyra nyitott rekesz mellett is lenyűgözően nagy felbontásra képes még a kép sarkaiban is, ráadásul lélegzetelállító bokeh hatást nyújt a kettős bokeh vonalak és a vignettálás kiszűrése mellett.

 

Az AF meghajtásáról a beépített, kettős mágneses, lineáris motor gondoskodik. Kis mérete ellenére nagy teljesítményt biztosít, és akár 480 képkocka/másodperces sebességgel képes kommunikálni a képérzékelővel. Az AF így rendkívül gyors és pontos, hogy egyetlen pillanatról se maradjon le a fotós. A fókuszkuplungnak köszönhetően azonnal lehet váltani automata és manuális fókusz között, és pontos manuális fókuszálást lehet megvalósítani. A LUMIX S PRO 16-35 mm F4 objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél.

 

A rugalmas hordozhatóság érdekében a por- és cseppálló kivitellel mostoha körülmények között, akár mínusz 10 fokban is használható az objektív. A szűrő átmérője 77 mm, és a kör alakú rekesz 9 lamellából áll.

 

www.panasonic.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.214181 másodperc.