Simics BalázsÚj Panasonic kamerák

Simics Balázs | 2020. Január 10., Péntek 09:00

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb professzionális 4K 60p videokameráját nagylátószögű, 25 mm-es objektívvel és 24x optikai zoommal.

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb professzionális 4K 60p videokameráját. A professzionális felhasználók elvárásainak megfelelő, kompakt méretű és felvétel közbeni mobilitást és hordozhatóságot biztosító videokamerák kiváló minőségű 4K 60p videorögzítést tesznek lehetővé. A nagylátószögű, 25 mm-es objektív és a 32x i.ZOOM (4K felvétel) kimagasló optikai teljesítményt nyújt, a Panasonic exkluzív, kiváló pontosságú autofókusza pedig gyors és precíz fókuszálást biztosít 4K és Full HD felvételeknél is. Az új modellek számos professzionális funkciót is tartogatnak, például két manuális gyűrűt, ND-szűrőt, beépített LED-videofényt és 24-bites, nagy felbontású, lineáris PCM hangrögzítést. Videorögzítéshez az új modellek támogatják a 4:2:2 10-bites belső felvételt és az új, kimagasló hatékonyságú HEVC kodeket. Számos különböző kiváló felvételformátum közül lehet választani. A beépített Wi-Fi-vel közvetlenül a videokameráról lehet HD Live Streaminget indítani.

 

Ráadásul az AG-CX10 támogatja a műsorszolgáltatók által használt P2 MXF fájlformátumot is.Az Ethernet HD Live Streaming és NDI|HX kompatibilis IP-csatlakozás is adott és élő közvetítésekhez is rendelkezésre áll a csatlakoztathatóság.

 

A Panasonic továbbra is képes széles körben kiszolgálni a videokészítők igényeit a külső helyszínen filmet forgató rendezőktől kezdve a hírtudósítókon át egészen az igényes amatőr videósokig, akik 4K tartalmakat akarnak rögzíteni.

 

 

Kimagasló optikai teljesítmény a precíz felvételekhez


Az integrált objektív figyelemreméltó 24x optikai zoomot nyújt 25 mm-es nagylátószögtől 600 mm-es tele gyújtótávolságig Az i.ZOOM 4K felbontásnál 32x, FHD felbontásnál 48x nagyítást ér el. A 4-Drive lencserendszer úgy éri el a kompakt készülékkel a 24x optikai zoomot, hogy egymástól függetlenül mozgatja a négy lencsecsoportot.

 

A Leica Camera AG objektívfelbontásra, kontrasztra és egyéb paraméterekre kiterjedő szigorú vizsgálatán megfelelő LEICA Dicomar objektív lélegzetelállítóan gyönyörű képeket alkot, miközben kiszűri a becsillanást és a szellemképet. Két manuális gyűrű is található az objektíven: az egyik fókuszáláshoz, a másik pedig a zoom illetve a rekesz állításához. A manuális gyűrűk különböző kialakításúak, hogy pusztán tapintás alapján is tévesztés nélkül lehessen alkalmazni őket. Az ND-szűrőket 1/4, 1/16, 1/64 és víztiszta értékkel lehet használni. Az újonnan bevezetett üveg pedig véd a napfény által létrejött kondenzáció miatt bekövetkező perzselés ellen.

 

 

 

1.jpg

 

 

Kimagasló sebességű, kimagasló pontosságú autofókusz, arcfelismerő AF/AE funkcióval


Élvonalbeli fókuszálási sebesség, stabilitás és követési teljesítmény 4K és Full HD felvételeknél az arcfelismerő AF/AE és a precíz fókuszmotor együttműködésének köszönhetően. Az arcfelismerő AF/AE pontos fókuszálást és megfelelő expozíciót biztosít az alanynak. Ráadásul az LCD kijelző érintésével a színfelismerő alanykövetés is aktiválható, ami még pontosabb követést biztosít.

 

 

5-tengelyes HYBRID O.I.S. a stabil képrögzítéshez


Az O.I.S. (optikai képstabilizátor) mellett UHD és FHD módban is üzemel az elektronikus képstabilizáció, így a rendszer 5 tengelyen érzékeli és korrigálja a kézremegést beleértve a forgási elmosódást is. Ez a képesség nagy fokú korrigálási képességet biztosít instabil felvételi körülmények között, így például alacsony vagy magas szögből történő videorögzítésnél. A Ball O.I.S rendszer csökkenti a súrlódást a meghajtó motornál, így egészen enyhe kézremegésnél is képes finom korrigálást végezni. Ennek köszönhetően remegésmentes, gyönyörű képek születnek akár 24x zoom mellett is.

 

 

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.213567 másodperc.