Nagy AnitaÚj Canon PowerShot G1 X Mark III APS-C szenzorral

Nagy Anita | 2017. Október 16., Hétfő 16:00

A Canon Europe ma bemutatja a PowerShot G1 X Mark III modeljét.

A G1 X Mark II típust felváltó új digitális fényképezőgép a tükörreflexes (DSLR) Canon EOS-család remek képminőségét ötvözi a PowerShot modellek kompakt méretével és egyszerű kezelhetőségével. Az új, háromszoros optikai zoomot kínáló objektívvel, APS-C érzékelővel és a Canon prémium kategóriás DIGIC 7 processzorával felvértezett fényképezőgép kellőképpen sokoldalú ahhoz, hogy szinte bármire használhassuk a kiváló minőségű utcai fotózástól kezdve egészen a dokumentumfilm-szerű történetmesélésig. 


Kitűnő képminőség, villámgyors sebesség

 

Az új fényképezőgép tökéletes választás azoknak a mai lelkes fotósoknak, akik a DSLR fényképezőgépek minőségét kompakt formában szeretnék magukkal vinni. A PowerShot G1 X Mark III kis mérete révén táskában, vagy zsebben is hordozható útitárs, mégis azt a kényelmet és gyorsaságot adja, mint egy DSLR. Választástól függően használható a magas felbontású középső elektronikus kereső, vagy a kihajtható és forgatható LCD érintőkijelző is. Belsejében az EOS 80D-éhez hasonló szenzor dolgozik, amely 100 – 25 600 ISO tartományban rugalmasan igazodik a különböző fényviszonyokhoz. Az élesség és alacsony képzaj kulcsfontosságú például egy részletgazdag beltérben vagy a szabadban egy ködös napon. A PowerShot G1 X Mark III készülék megbízhatóan rögzít remek képeket nagy és alacsony kontrasztú környezetben is.  Az új modell DIGIC 7 képfeldolgozó processzora prémium minőségű képeket hoz létre köszönhetően az EOS-1D X Mark II esetében is már sikeresen használt megvilágítás-optimalizálásnak (ALO) és a diffrakciókorrekciónak.
Akár portrét, akár makrófelvételt készítünk, a háromszoros optikai zoomot kínáló, beépített 24 – 72 mm-es (35mm ekvivalens) átfogású objektív akár tíz centiméteres távolságból is lehetővé teszi az éles képek készítését.  Az APS-C szenzor kis mélységélességet eredményez nagy nyílású – f/2,8 - 5,6 – objektívvel kombinálva. A PowerShot G1 X Mark III objektívjét pedig kifejezetten e típus képérzékelőjéhez igazították a tervezők, ennek eredményeképpen képes olyan nemkívánatos elemeket (például ragyogást) csökkenteni, amelyek elronthatják a képet. Az objektív 9-lamellás blendekialakításának köszönhetően kellemes háttér-életlenítést, körkörös „bokeh” hatást érhetünk el, jobban hangsúlyozva a fénykép tárgyát. 
A PowerShot G1 X Mark III a Canon első olyan kompakt gépe, amelyben a Dual Pixel CMOS autofókusz technológiát alkalmazzák. A fókuszálás hatékony és gyors: 0,09 másodperc alatt képes élességet állítani, ami komoly segítség egy-egy spontán pillanat megörökítéséhez. A négyfokozatú képstabilizátor (IS) alkalmazkodóvá és stabillá teszi a fényképezőgépet bármilyen aktív környezetben, legyen szó akár karneválról vagy egy zenei fesztivál tömegéről, és nagyobb magabiztossággal készíthetünk sorozatfelvételeket rossz fényviszonyok mellett is.

 

Canon-G1X-Mark-III.jpg


Kellemes kezelés, magabiztos fotózás

 

A PowerShot G1 X Mark II a PowerShot típusok kompakt mérete mellett kínál az EOS-család gépeihez hasonló kezelőszerveket. Ebbe értendő a testreszabhatóság és az intuitív beállítási lehetőség bonyolultabb funkciókhoz is. 
A PowerShot G1 X Mark III központi beépített elektronikus keresővel (EVF) is rendelkezik, amely egy 2,36 millió képpontból álló szerves elektrolumineszcens (organic EL) kijelző, ami tökéletes képminőséget biztosít. Akár akciófelvételt, akár családi portrét készítünk, a Touch and Drag Auto Focus (AF) funkciónak köszönhetően szabadon beállítható egy fix autofókusz pont.
A kompakt és pehelykönnyű – csupán 399 gramm tömegű – PowerShot G1 X Mark III 14,8 milliméterrel vékonyabb és térfogata közel 20 %-kal kisebb elődjénél, a G1 X Mark II-nél. A kalandvágyóbb fényképészeknek tetszeni fog a PowerShot G1 X Mark III időjárási viszontagságoknak ellenálló felépítése is, amely fokozottan véd a por és nedvesség ellen. A Canonnak jelenleg a PowerShot G1 X Mark III az egyetlen olyan APS-C érzékelővel ellátott digitális fényképezőgépe, amihez vízálló tok is kapható. Ezzel a kiegészítővel akár 40 méter mélységben is lehet vele vízalatti felvételeket készíteni. 


Kibővített kreatív opciók és csatlakozási lehetőségek 

 

A PowerShot G1 X Mark IIIl .mp4 formátumban Full HD 60p videók rögzítésére is alkalmas. Az 5-tengelyű Dynamic IS képstabilizátor kijavítja és stabilizálja a mozgás közben készített videófelvételt, míg a Dual Pixel CMOS AF autofókusz a mozifilmekre jellemző dinamikus fókuszmozgatást tesz lehetővé. A jól ismert „gyorsított film” funkció mellett, a PowerShot G1 X Mark III-at – a kompakt Canon fényképezőgépek történetében először – panorámakép üzemmóddal is ellátták. Egy egyszerű gombnyomást követően a fényképezőgép vízszintes és függőleges mozgatásával könnyedén készíthetünk kiváló minőségű, részletgazdag panorámaképeket. 
A megnövelt felvételi idő is örömünkre szolgálhat a PowerShot G1 X Mark III takarékos (Eco) üzemmódjának köszönhetően, amellyel az akkumulátor akár 25%-kal tovább bírja. Alternatív megoldásként út közben is kényelmesen újra tudjuk tölteni fényképezőgépünket az USB-port okostelefon töltőjén keresztül vagy USB kompatibilis akkumulátorról.

A PowerShot G1 X Mark III számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik – többek közt wifivel és NFC-vel – és egyszerűen csatlakoztatható okostelefonhoz vagy táblagéphez.  A fényképezőgépet akár távolról is fel tudjuk ébreszteni a készenléti üzemmódból Bluetooth® kapcsolattal rendelkező okostelefonnal, amely alacsony-energiájú Bluetooth® távoli eszközként funkcionál. Wifin keresztüli teljes kézi vezérléssel az okostelefonon élőben láthatjuk a kép előnézetét, amely tökéletes megoldás például természeti környezetben, hogy az élővilágot zavartalanul fotózzuk.

 

www.canon.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.089772 másodperc.