Új AF-P NIKKOR 70–300 mm-es ED VR zoomos teleobjektív

Fotó Magazin | 2017. Július 11., Kedd 19:00

Gyorsabb. Élesebb. Jobb. Bemutatták az új AF-P NIKKOR 70–300 mm-es ED VR zoomos teleobjektívet.

Hollandia, Amszterdam, 2017. július 11.: A Nikon az új AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR objektív a sport-, természet- és úti fotósok számára kínál jobb lehetőséget a telefotók készítésére kézzel (állvány nélkül). A gyorsabb AF és a SPORT VR mód együttesen járulnak hozzá, hogy lépést tarthasson az eseményekkel a képélesség feláldozása nélkül. A könnyebb, időjárásálló konstrukciót bárhová magával viheti.

AFP_70_300E_ED_VR_720.jpg

A teljes képméretű, zoomos telefotó legújabb verziójával páratlan fényképeket és videókat készíthet a győztes arckifejezésétől a szárnyaló madarakig. Mivel ez egy AF-P NIKKOR objektív, a Nikon léptetőmotorját is tartalmazza, amellyel extra gyorsan és extra halkan állíthatja be a témák élességét. A rázkódáscsökkentés (VR) immár gyorsabb, halkabb és hatékonyabb. Emellett ez az objektív kihasználja a Nikon professzionális objektívjeitől örökölt SPORT VR mód előnyeit is. A SPORT VR abszolút kedvenc a mozgalmas jeleneteket megörökítő fotósok körében, hiszen lehetővé teszi a gyorsan mozgó témák megbízható követését akkor is, ha azok kiszámíthatatlanul mozognak. A Nikon professzionális objektívjeitől származó egyik további funkció az elektromágneses írisz, amely nagy képkocka sebességgel teszi lehetővé a pontos expozíciót. Továbbá az A/M és M/A élességállítási módok kapcsolói lehetővé teszik a kézi élességállítás felülbírálásának vezérlését egyszerűen az élességállító gyűrű elforgatásával. A sportfotósok számára javasolt M/A mód lehetővé teszi a gyakorlatilag időveszteség nélküli váltást. Az A/M élességállítási mód kevésbé érzékeny annak érdekében, hogy megakadályozza a véletlenül történő kézi módra váltást. 

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója a következőket mondta: „Az új AF-P 70–300 mm objektív lehetőségek tárházát nyitja meg a kézben tartott géppel történő telefotózás terén. Már hagyomány, hogy a Nikon integrálja a bizonyított professzionális technológiákat a kedvezőbb árfekvésű objektívekbe, és ennek a legutóbbi nyertese ez a zoomobjektív. A professzionális funkciók, például a SPORT VR és az M/A kézi felülbírálású élességállítás jelentik a valódi előrelépést, ha a fotós nehéz körülmények között készít képet.”

 

Jelentős fejlesztésÚj funkciók az AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR típusban

Nagyobb rugalmasság: ez a 70–300 mm-es zoomos teleobjektív (Nikon DX formátumú SLR fényképezőgéppel használva 105–450 mm) a teljes zoomtartományban 1,2 m-es minimális fókusztávolsággal és 0,25x maximális leképezési aránnyal rendelkezik.

AF-P léptetőmotor: az ultragyors, ultrahalk automatikus élességállításhoz. Lehetővé teszi a gyakorlatilag zajmentes videofelvétel-rögzítést.

Továbbfejlesztett rázkódáscsökkentés (VR): lehetővé teszi a záridő akár 4,5 lépésközzel történő csökkentését a VR nélküli változathoz képest.¹

SPORT VR mód: stabilabb keresőképet biztosít, ami a kivételesen gyors mozgások rögzítésekor és pásztázáskor hasznos.

Időjárásálló felépítés: az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől.

Kilenclamellás elektromágneses írisz: folyamatos automatikus expozícióvezérlést biztosít még nagy sebességű sorozatfelvételek esetén is. A lekerekített íriszlamellák lehetővé teszik a természetes hatású elmosódást. 

Kiváló vezérlés: A/M és M/A élességállítási módok kapcsolói. Az élességállító gyűrű és a zoomgyűrű is csúszásgátló recézéssel van ellátva, ami biztonságos fogást tesz lehetővé.

 

1 A CIPA szabványai alapján.

 

AFP_70_300E_ED_VR_side720.jpg

 

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.nikon.hu

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.105404 másodperc.