Simics BalázsSzondy Dalma: Mindennapi konstruktivizmus a döntőben

Simics Balázs | 2019. Február 07., Csütörtök 09:00

Szondy Dalma a döntőbe jutott a 2019-es Sony World Photography Awards fotópályázaton, Mindennapi konstruktivizmus című munkájával.

1.jpg

A 2019-es díjátadó shortlistesei között számos fotós képviselteti magát a világ minden tájáról egy fényképből álló munkájával:

 

●  A szentendrei Szondy Dalma fényképe bekerült a 2019-es Nyílt kategória legjobbjai közé

●  A Nyílt és Ifjúsági kategóriák shortlistes fényképei elérhetők a worldphoto.org/press weboldalon

●  A Nyílt kategória tíz alkategóriájának győzteseinek névsorát 2019. február 26-án, a Nyílt és Ifjúsági                    kategóriák összesített győzteseit pedig 2019. április 17-én hirdetik ki

 

2019. február 5., London: A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2019 Nyílt és Ifjúsági kategóriák shortlistes fotósainak névsorát.  A döntősök között szerepel Szondy Dalma is, akinek egy képből álló munkája bekerült a világ legjobbjai közé.

 

Szondy DalmaMindennapi konstruktivizmus” című munkájával a fotópályázat Nyílt kategóriájának Csendélet alkategóriájában indult.  Dalma sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy munkáját rekordszámú, 195 ország 326 997 nevezése közül választották a legjobbak közé.

 

2.jpg

 

A szentendrei születésű fotós munkáját az őt körülvevő struktúrák, finom vonalak és színek ihlették. Dalma shortlistes képét egy debreceni szupermarket udvarán készítette.  „Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni vagy nem törődni azzal a rengeteg szépséggel, amely körülvesz minket. Ha nyitott szemmel járunk, akkor észrevehetjük, milyen lenyűgöző szépségűek lehetnek a mindennapi tárgyak is” – mondta fényképével kapcsolatban Dalma.

 

Dalma mellett számos tehetséges fotós versenyez a világ minden tájáról, hogy megnyerje kategóriáját és esélye legyen az a 2019-es Nyílt kategória fotósa címre. Az elismerés mellett a fotósok a Sony legújabb csúcskategóriás digitális képalkotó eszközeivel is gazdagodhatnak, 5000 dolláros pénznyereményben részesülnek, részt vehetnek a londoni díjátadó esten.  Minden shortlistes fotós munkáját bemutatják az éves Sony World Photography Awards kiállításon a londoni Somerset House-ban, mielőtt szerte a világon tárlatok nyílnak a válogatott képekből, valamint fényképük és nevük szerepelni fog a fotóverseny hivatalos évkönyvében is.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.114754 másodperc.