Simics BalázsSzebeni Műhely 2018

Simics Balázs | 2018. November 29., Csütörtök 07:00

Az idei fotóművészeti alkotótelepet, számos elismert fotográfussal, Galyatetőn rendezték.

 

3.jpg

 

A 2015-ben alapított, Szebeni Műhely elnevezésű fotóművészeti alkotótelep 2018-ban –támogatójának, a Hunguest Hotelsnek köszönhetően – Galyatetőn várta a fotósokat. A Szebeni András fotóművész által meghívott tizennégy fotográfus nem volt könnyű helyzetben, amikor a kijelölt feladat megvalósításának nekilátott, hiszen a hely szellemét kellett fotográfiai eszközeikkel átértelmezniük és megörökíteniük. A természeti környezet a többféle stílusban alkotó társaságtól nemcsak szellemi, de fizikai erőfeszítést is követelt, sok erdei kilométert megtettek, mire a kiállításon látható képek megszülettek. A tárlat a gyors reagálású riporterek, a szemlélődő művészlelkek és a hosszabb projektekhez szokott fényképészek egyedi képeinek színes, gondolatokban gazdag összhangját nyújtja. A június 10-től csaknem két héten át tartó munka természetesen arra is kitűnő alkalom volt, hogy a fotográfusok szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat.

 

2.jpg

 

A képek készítői valamennyien tapasztalt, elismert, a fotográfiát művészi szinten művelő szakemberek: Bácsi Róbert László, Bánkuti András, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. István, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett, Szántó György.

 

A kiállított képek a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjteményét gyarapítják. Az alkotótelep munkáját a Fujifilm Magyarország tesztelésre kínált fényképezőgépeivel és objektívjeivel, a MÚOSZ az adminisztráció átvállalásával támogatta. A nagylátogatottságú Saliris Hotel nem véletlenül ad helyszínt a fotókiállításnak: a páratlan természeti környezetben lévő szállodából gyönyörű kilátás nyílik a Mátrára, s a képek remélhetően nemcsak gyönyörködtetnek, hanem nagyszerű galyatetői kirándulásra is sarkallják majd a látogatókat.

 

 

Helyszín: Hotel Saliris Resort

 

Nyitva: 2018. november 20 – 2019. január 31.

 

1.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.086348 másodperc.