Simics BalázsSony Grant díj

Simics Balázs | 2020. Február 14., Péntek 09:00

Professzionális verseny 2020 – Kihirdették a döntősöket, a Shortlisteseket és a Grant díjazottakat!

A World Photography Organisation büszkén jelenti be a 2020-as Sony World Photography Awards döntős fotósait a Professzionális kategóriában. Emellett a 2019-es Sony Professional Grant támogatás nyerteseinek új projektjeiről is lerántották a leplet. A Professzionális kategória szűkített listáján szereplő versenyzők és a támogatásban részesültek munkái is láthatók lesznek áprilisban a Sony World Photography Awards rendezvényén.

 

Már tizenharmadik éve díjazzák a Professzionális kategória versenyében a technikai kiválóságot és a kortárs témák friss megközelítését. Az év fotósa 2020 nyertesét április 16-án, a Sony World Photography Awards londoni ceremóniáján hirdetik ki.

 

203 ország több mint 345 ezer fényképét nevezték a díjátadó négy versenykategóriájában, a Professzionális versenyben pedig több mint 135 ezer nevezett érkezett – a legtöbb a díj történetében. A fényképészetben és fotóriporteri szakmában növekvő jelentősége miatt a Környezet kategória is helyet kapott az idei évben.

Az év döntős projektjei széles skálán mozognak témák, fotótechnikák és prezentációs megoldások tekintetében, miközben személyes megfigyelésekkel, újszerű történetmeséléssel rendelkeznek, és a kevéssé ismert problémákra is rávilágítanak.

 

A Sony World Photography Awards 2020 döntős fotósai és projektjei a következők:

 

 

1.jpg

 

Marco Garofalo, Olaszország, Shortlist, Professzionális verseny, Környezet, Sony World Photography Awards 2020

 

ÉPÍTÉSZET


José De Rocco (Argentína) képeinél a formák és textúrák kapnak fontos szerepet. A Formalisms élénk épületfotói vetélkednek Jonathan Walland (Egyesült Királyság) Structures című modern építészetet bemutató, minimalista, fekete-fehér sorozatával. Az Ice Fishing, Lake Winnipeg összeállítással Sandra Herber (Kanada) hóbortos képekkel mutat meg pár befagyott tó közepén található jéghorgászkunyhót.

 

KREATÍV


A Seeds of Resistance esetében Pablo Albarenga (Uruguay) tájképeket és olyan aktivistákról készült portrékat állít párba, akik az agráripar és bányászat ellen lépnek fel, a területek megóvása érdekében. Dione Roche (Olaszország) a Kill me with an overdose of tenderness című fotósorozatával arra kínál választ, hogy miképp éljük meg személyességünket online közösségi médiaposztok, chat-beszélgetések, Skype és WhatsApp hívások bemutatásával. A Witness Objects projekt során Luke Watson (Egyesült Királyság) lyukkamerás technikával készített képeket a boszniai háború történelmi építményeiről és Szarajevó jelentős helyszíneiről.

 

FELFEDEZÉS


Hugh Kinsella Cunningham (Egyesült Királyság) vörös színben fürdette meg fotóit: az Invisible Wounds célja a kongói ebolajárvány által okozott megpróbáltatások és szenvedések közvetítése. A The Cave esetében Maria Kokunova (Oroszország) szimbolizmussal és allegóriákkal vizsgál meg személyes traumákat. A Cast Out of Heaven sorozatában Hasheem Shakeri (Irán) a teheráni gazdasági válság károsultjainak életébe enged betekintést, akiknek el kellett hagyniuk a várost, hogy állam által finanszírozott, alkalmatlan ingatlanokban keressenek menedéket.

 

2.jpg

Massimo Gurrieri, Olaszország, Shortlist, Professzionális verseny, Felfedezés, Sony World Photography Awards 2020

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.082565 másodperc.