Sony G Lens FE 16-25mm F2.8 G objektív bejelentés

Fotó Magazin | 2024. Április 17., Szerda 07:00

Sony G Lens FE 16-25mm F2.8 G objektív bejelentés
A Sony bemutatta a G Lens FE 16-25mm F2.8 G nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos objektívjét.

Egyensúlyban tartja a nagylátószögű F2.8 kiváló kifejező képességeit a nagyszerű hordozhatóságot biztosító kompakt és könnyű kialakítással

 

Április 16-án a Sony örömmel jelenti be a full-frame α™ (Alpha™) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

 

Ez az új objektív nagy felbontású teljesítményt, gyönyörű bokeh-t és nagy sebességű, nagy pontosságú, csendes, gyors követésű AF (autofókusz) funkciót kínál. A lenyűgözően könnyű 409 g-os súlyával könnyedén hordozható, így élvezetessé válik a mindennapos fényképezés. Emellett kiemeli a perspektívaérzetet, amelyet csak egy nagylátószögű objektívvel lehet elérni. Ugyanaz a szűrőátmérő, kezelhetőség és nagyjából ugyanaz a méret és súly, mint a 2024 februárjában bejelentett "FE 24-50mm F2.8 G" esetében, amely könnyen használható kézből tartott felvételek készítésekor vagy gimballal kombinálva. Az FE 16-25mm F2.8 G kibővíti a fotográfiai és videós tartalomgyártási lehetőségeket az alkotók számára a legkülönbözőbb jelenetekben, például asztrofotózás, tájképek, építészet, portrék, általános pillanatképek és szelfik készítése során.

 

Az FE 16-25mm F2.8 G legfontosabb jellemzői

 • Kompakt és könnyű kialakítás a legújabb optikai és mechanikai megoldásokkal.
 • A szűrő átmérője φ67 mm, maximális átmérője 74,8 mm, hossza 91,4 mm, súlya kb. 409 g.
 • Három ED (extra alacsony szórású) üveg és négy aszférikus lencse, köztük egy ED aszférikus lencse hatékony elrendezésével csökkenthetők a különböző aberrációk, például a kromatikus aberráció, és nagy felbontású teljesítmény érhető el a képernyő közepétől a sarokig.
 • A 11 lamellás körkörös rekesz és a szférikus aberráció optimalizálása biztosítja a Sony G objektívek védjegyének számító gyönyörű bokeh-t.
 • Nagy közeli felvételkészítési képesség 0,18 m-es minimális felvételi távolsággal és 0,20x-os maximális nagyítással[1].

sony16_25mmhooded.jpg

 • Két lineáris motorral felszerelve nagy sebességű, nagy pontosságú, nagy követési pontosságú és csendes fókuszálást tesz lehetővé még a gyorsan mozgó témák esetén is. Támogatja továbbá a nagy sebességű sorozatfelvételt AF/AE követéssel, akár körülbelül 120 képkocka/másodperc sebességgel az α9 III full-frame tükör nélküli fényképezőgéphez. Zökkenőmentes követés még a precíz fókuszálást igénylő 4K120p/FHD240p[2] nagy képkockasebességű videók készítésekor is.
 • A lineáris válasz MF alkalmazása a kézi fókuszálás során lehetővé teszi a sima és kiváló minőségű képkifejezést.
 • A fókuszlégzés csökkentése lehetővé teszi a kiváló minőségű filmkészítést.
 • Kompatibilis az α sorozatú fényképezőgépek képstabilizáló "Active Mode"[3] támogatással a nagyfokú képstabilizáló hatás elérése érdekében.
 • Nagyfokú kezelhetőség, beleértve a fókusztartás gombot, a rekeszgyűrűt, a rekeszkattintás ON/OFF kapcsolót és a fókuszmód kapcsolót.
 • Por- és nedvességállónak tervezték[4], fluor bevonattal, amely megakadályozza a szennyeződések megtapadását a lencse elülső felületén.

 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 16-25mm F2.8 G objektív májustól kapható, körülbelül 1250 fontért, Európa-szerte a Sony számos hivatalos kereskedőjénél.

 

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között. A Sony európai fotográfiai központja 22 nyelven érhető el, és részletesen ismerteti a termékhíreket, a versenyeket és az egyes országok Sony eseményeinek naprakész listáját.

 

Az új FE 16-25mm F2.8 G termékvideója itt tekinthető meg: https://youtu.be/JTvC5fth9xI

 

Az FE 16-25mm F2.8 G objektívvel kapcsolatos további információk a weboldalon: https://www.sony.hu/electronics/e-bajonettes-objektivek/sel1625g

 

Sony16_25mmvazon.jpg[1] A maximális nagyítás 0,2x (AF)/0,23x (MF), a minimális fókusztávolság 0,18 m (0,59ft) (AF) / 0,17 m (0,56ft) (MF) a tartomány 16 mm-es végén és 0,24 m (AF) (0,79ft) / 0,22 m (0,73ft) (MF) a tartomány 25 mm-es végén.

[2] A használt kamerától függ.

[3] Csak kompatibilis modellek

[4] Nem garantált, hogy 100%-ban por- és nedvességálló.

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 2.942788 másodperc.