Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II bejelentés

Fotó Magazin | 2021. Október 15., Péntek 16:00

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II bejelentés
A Sony legújabb G Master objektívje a világ legkönnyebb nagy rekesznyílású telefotó zoomobjektívje, mely elképesztő felbontást és bokeh effektust biztosít újgenerációs AF teljesítmény mellett. Sajtóbejelentés.

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást az új FE 70-200mm F2.8 GM OSS II objektívvel

 

  • Fix rekesznyílású F2.8 70-200mm telefotó zoom
  • Gyors, pontos és halk AF (autofókusz) és folyamatos AF követési funkciók
  • Fejlett videókészítési funkciók tartalomgyártók számára
  • A világ legkönnyebbi 200 mm-es nagy rekesznyílású telefotó zoomobjektívje, amely 29 százalékkal könnyebb, mint az előző modell
  • Akár négyszer gyorsabb autofókusz[i] és 30 százalékkal javított jobb zoom közben használt fókuszkövetés az előző modellhez képestii
  • Professzionális irányítás és megbízhatóság

 

 

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt.

 

„Felhasználóink visszajelzései alapján úgy döntöttünk, hogy megalkotjuk a 70-200mm F2.8 továbbfejlesztett verzióját, a G-Master FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t” – mondta Yann Salmon Legnagneur, a Sony Europe BV. termékmarketingért felelős igazgatója – „A súly és fókuszsebesség terén végzett fejlesztések kiemelkedőek, és meghatározó segítséget jelentenek fotósok és videósok számára egyaránt. A Sony kompakt, pehelykönnyű vázaival ötvözve az új objektív kiegyensúlyozott és könnyen hordozható megoldást biztosít az alkotóknak.”

 

A Sony E-bajonett vázainak segítségével az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ a világ legkönnyebbi F2.8 70-200mm zoomobjektívjében ötvözi a kiemelkedő optikai képminőséget és a fejlett autofókusz teljesítményt, így minden korábbinál nagyobb felvételi szabadságot és rugalmasságot biztosít. A Sony hatvanötödik objektívjével tovább erősíti kiemelkedő Alpha rendszerét.

 

web_ILCE-1_SEL70200GM2_right-Large.jpg


Magasabb szintű teljesítmény

Az új FE 70-200mm F2.8 GM OSS II kiemelkedő képminőséget biztosít nagy felbontás mellett. A felhasználók a teljes zoomtartományban tiszta és világos képeket készíthetnek maximális rekesztávolság esetén is. Az FE 70-200mm F2.8 GM hatékonyan kezeli a távolságból adódó aberrációkat, így kiemelkedő felbontást biztosít a képmező teljes tartományában a két aszférikus elemnek köszönhetően, melyből az egyik egy 0,01 mikron felületi pontossággal rendelkező XA (extrém aszférikus) alkotóelem.

 

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II két ED (extra alacsony szórású) szférikus üvegelemet és két Super ED üvegelemet is tartalmaz, melyek jelentősen csökkentik a kromatikus aberrációt színeresztés nélkül. Az objektív – az Alpha sorozat kínálatából elsőként – egy ED aszférikus elemet is tartalmaz, ami egyszerre csökkenti a kromatikus és szférikus aberrációt, amely más telefotó objektívek használata esetén gyakran felmerülő probléma.

 

A nagy, F2.8-as maximális rekesznyílás és az újonnan kialakított 11 lamellás körkörös blende letisztult és gyönyörű bokeh hatást eredményez. Ezen felül az objektív tartalmaz egy XA (extrém aszférikus) alkotóelemet, amely hatékonyan csökkenti a nemkívánatos hagymagyűrű-hatást, így még szebb bokeh effektet biztosít. Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ tökéletes közeli teljesítményt nyújt mély bokeh hatással. A minimális fókusztávolság 70 mm-es beállítás mellett mindössze 0,4 méter, 200 mm-es beállítás esetén pedig 0,82 méter, 0,3-szoros maximális nagyítással. Ezen felül az FE 70-200mm F2.8 könnyedén párosítható a Sony nagyteljesítményű 1,4-szeres vagy 2-szeres telekonverterjével[ii], ami 400 mm[iii]-re növeli a fókusztávolságot F5.6-os rekesznyílás mellett, megőrizve a G Master-széria által biztosított minőséget.

 

A Sony eredeti Nano AR Coating II borítása egységes tükröződésmentes bevonatot garantál az objektív felszínén, ami tompítja a becsillanást és szellemképes hatást okozó idegen fényt. Továbbá az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II optikai kialakítása hatékonyan csökkenti a belső tükröződést a minél tisztább képek érdekében.

 

web_SEL70200GM2_2.jpg

 

Iparágvezető autofókusz technológia

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II a legkorszerűbb technológiákkal rendelkezik, így a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki a csatlakoztatott fejlett vázból. Az új objektív négy, a Sony által gyártott eredeti XD (extrém dinamikus) lineáris motorral rendelkezik a kiemelkedően gyors és precíz autofókusz érdekében, amely így akár négyszer gyorsabb elődjénélii, melyhez képest a fókuszkövetés is 30 százalékkal javultii. A Sony zászlóshajójával, az Alpha 1-gyel párosítva az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II akár 30 képkocka/másodperc sebességű folyamatos felvételre is képes[iv]. A kiemelkedő AF követés telekonverter használata esetén is elérhető. Videófelvétel esetén az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II folyamatos és halk autofókuszt biztosít, mely megbízhatóan rögzíti és követi a gyorsan mozgó alanyokat még zoom használata esetén is, így a felhasználó teljes mértékben a fényképezőgépre bízhatja a fókusz kezelését.

Fejlett videórögzítési lehetőségek

Folyamatos F2.8-as maximális rekeszbeállításának, lenyűgöző AF teljesítményének, sokoldalú irányítási lehetőségeinek és kiemelkedő megbízhatóságának köszönhetően az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ tökéletes választás videófelvételek készítéséhez. Az új objektívet úgy alakították ki, hogy zoom használata közben meghatározó mértékben csökkentse a nem kívánt mozgásokat, mint például a fókuszváltás és a tengelyeltolódás.

Az egyszerű videós használat érdekében az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II különálló szabályzó gyűrűkkel rendelkezik a fókusz, a zoom, és a blendegyűrű vezérléséhez, ami rendkívül pontos manuális kezelhetőséget biztosít. A blendegyűrű ki- és bekapcsológombbal is rendelkezik. Ezen felül a Sony Linear Response MF funkciója alacsony késleltetésű, reszponzív fókuszszabályzást garantál. A nagyobb kreatív szabadság érdekében az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II mellékelt napellenzőjén található egy nyílás, amely lehetővé teszi a lemez típusú szűrők és a változtatható ND szűrők használatát.

 

web_SEL70200GM2_ILCE1-Mid.jpg


 

Profik számára tervezve

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II a világ legkönnyebbi F2.8-as telefotó zoomobjektívje, amely körülbelül 29 százalékkal könnyebb az előző modellnél, súlya alig több, mint 1045 gramm. A könnyű súly mellett az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t a professzionális felhasználók számára úgy tervezték, hogy ideális egyensúlyt kínáljon elülső nehezék nélkül, ezáltal biztosítja, hogy az objektív súlypontja közvetlenül az állványrögzítő fölé essen. Az eszköz belső zoomolással is rendelkezik, melynek segítségével a súlypont állandó marad.

 

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t kifejezetten a professzionális felhasználók visszajelzései alapján alakították ki. Az új objektívet számos, professzionális igényeket kielégítő funkcióval látták el, mint például a Full-time DMF, a természetes és lineáris manuális fókuszvisszajelzés, és a fókusztávolság-szabályzó. Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II három testreszabható fókuszrögzítő gombot is tartalmaz, amelyek 90°-os távolságban helyezkednek el egymástól. A gombok a könnyű hozzáférést és a kényelmes vezérlést segítik azokban a helyzetekben, amikor a felhasználó vízszintes vagy függőleges tájolásban, és szinte bármilyen szögben fényképez.

 

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ ki- és bekapcsológombbal, valamint blendegyűrű kapcsolóval is rendelkezik a gyors és rugalmas irányítás érdekében. A blendegyűrű kapcsolója ON állásban érintési visszajelzést ad, így ideális választás állóképekhez, OFF állapotban pedig gördülékeny és halk blendeszabályzást tesz lehetővé filmek felvételéhez. Ezen felül a zoomgyűrű nyomatéka is fejlődött, és már MODE 3[v] által támogatott képstabilizációt tesz lehetővé mozgó alanyokhoz.

 

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​-t úgy alakították ki, hogy a legnagyobb kihívást jelentő környezetben is maximális megbízhatóságot nyújtson. Az új objektív az FE 400mm F2.8 GM OSS és az FE 600mm F4 GM OSS por- és nedvességálló[vi] szabványával rendelkezik, a professzionális felhasználói igényeknek megfelelően. Az elülső lencsetag a vizet, az olajat és más szennyeződéseket taszító fluorbevonattal rendelkezik.

 

Elérhetőség

Az új FE 70-200mm F2.8 GM OSS II 2021 novemberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

 

 

Az új objektívvel és a Sony további képalkotó termékeivel készült, exkluzív történetek és izgalmas új tartalmak megtalálhatók a www.alphauniverse.com oldalon, mely a Sony α - Alpha márka rajongóinak és a vásárlóiknak jött létre, oktatási és inspirációs célból.

 

Az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II​ termékbemutató videója az alábbi linken érhető el:

https://youtu.be/hsZnBaumeF0

 

 

 

 [i] Az Alpha 1-hez csatlakoztatva, az SEL70200GM-hez viszonyítva

[ii] A maximális rekesznyílás az 1,4-es eszköz esetén F4, 2.0-szeres eszköz esetén F5.6

[iii] A 2.0-ás telekonverter 400 mm-es fókusztávolságot is képes mérni.

[iv] Sony tesztkörnyezetben

[v] Használatához szoftverfrissítés lehet szükséges. További információk a kompatibilitással kapcsolatban a Sony támogatói felületén érhetőek.

[vi] 100 százalékos por- és nedvességállás nem garantált

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.114495 másodperc.