Fotó MagazinPolaroid Snaptouch: fotózás csak vidáman!

Fotó Magazin | 2018. Február 15., Csütörtök 11:00

Az egyre nagyobb divatnak örvendő Polaroid fényképezőgép és maga az instant fotózás az utóbbi években lassan, de teljes biztonsággal visszaszivárgott a hétköznapok világába.

Szerző: Nagy Anita

 

Egyre többen és többen vásárolnak valamilyen instant kamerát a családi, baráti események fotózására és persze az azonnali papírkép élménye miatt. A Polaroid Snaptouch kamera a megszokott instant kamerákhoz viszonyítva rendelkezik egy nagy csavarral: gyakorlatilag egy gyönyörű, trendi kivitelezésű mininyomtatót tartunk a kezünkben.

 

698177.polaroid-snap-touch.jpg

 

Külső jellemzők, megjelenés

 

Egyszerű és nagyon szép. Ezzel a két szóval jellemezhető a legjobban a Snaptouch gép. A designos és színes retró külső mosolygásra késztet, annyira vidám már első ránézésre is...Ezzel a sok egyéb előnyös tulajdonság legelején tartunk, bizony hosszú a sor. Itt van mindjárt a lencsekupak, ami mágneses. Nem kell illesztgetni, azonnal a helyére kattan. A gép alján, az állványmenet egyik oldalán mikró usb nyílást találunk, amin keresztül a kamera akkumulátorát tölteni tudjuk.

 

img029.jpg

 

img030.jpg

 

Másik oldalon a mikro sd kártya nyílása kapott helyet, amire képeinket menthetjük, vagy nyomtathatunk ki olyan fotókat is, amiket nem ezzel a kamerával készítettünk. A gép rendelkezik egy minimális belső memóriával is, arra az esetre, ha otthon felejtenénk a kártyánkat. A Polaroid Snaptouch tetején, a nagy bekapcsológomb egyben a vaku is, ami gombnyomásra azonnal felugrik. Jobb oldalon, a jól megszokott helyen találjuk a nagy riktó piros (hogy véletlenül se tévesszük el) exponálógombot. Ezeken kívül a gép hátulját a hatalmas, 3,5” lcd kijelző uralja, ami érintésérzékeny és felnyitható, ugyanis pontosan mögé helyezzük be a papírfilmet. A kamerához való kis papírlapokat Zink-nek hívják és ezek tartalmazzák a festéket, a fényképezőgépben nincs külön festékpatron.

 

Snap-Touch-family-masked.jpg


Belső jellemzők, technikai adatok

 

A Polaroid Snaptouch rendelkezik Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel (applikáció szükséges hozzá), így akár mobiltelefonunkról is vezerelhetjük. A beépített funkciók közé az alapvető szerkesztési modulokon kívül olyan kreatív lehetőségek kaptak helyet, mint a kollázs készítés és keretezés. A Snaptouch a 13 megapixeles CMOS szenzorával 1080p felbontású videót készítésére biztosít lehetőséget. Objektívje fix, f/2.8 fényerővel rendelkezik és digitális zoommal. A hdr menüpont is beépítésre került és a kép elkészülte után számos vicces grafikával láthatjuk el fotónkat, ilyen például a csókot formázó száj.

 

purple-snap-touch-selfie-resiz-2.jpg


Képminőség

 

A Polaroid Snaptouch fényképezőgépet az is megkülönbözteti az instant gépektől, hogy kifejezetten éles, jó minőségű képet készít, és bár itt is megjelenik a picit vintázs színvilág, mégis mellőzi az instantra jellemző melankoliát. Ez nem is csoda, hiszen nem analóg, hanem digitális kameráról beszélünk, bármennyire retró is a külseje. Manuális és automata nyomtatás is választható. A manuális módban kedvünkre szerkeszthetjük a képünket majd a kijelzőn a kis nyomtató ikonra kattintva, egy perc múlva már a kezünkben tartjuk az elkészült fotót.Természetesen nem feltétlenül kell azonnal kinyomtatnunk, -és ezt a funkcióját nagyon szerettük-, akár egész nap fotózgathatunk este pedig nyugodt körülmények között kiválaszthatjuk, melyik képünket szeretnénk papír formában is. Ha megtörtént a nyomtatás, megint csak erre a gépre jellemző kellemes meglepetés ér bennünket, hiszen az elkészült képünk valójában egy matrica, amit azonnal fel is ragaszthatunk valahova, ha szeretnénk.

 

img031.jpg

 

img032.jpg

 

Összegzés

 

Ez egy szép és műfaján belül okosnak számító, nagyon felhasználóbarát kis parti kamera. Aki a megvásárlása mellett dönt, biztos lehet benne, hogy feldobja majd vele a családi eseményeket, mi kifejezetten ajánljuk.

 

img033.jpg


 

Forgalmazza: pdb.hu

Ára: jelenleg akciósan 42 eft, a papír 3000Ft/1 csomag/10 db lapka

 

Értékelés: 4,7 / 5 pont

 

Pro:

•  divatos külső

• egyszerű beállítások

•  éles képek, amik matricák is egyben

 

Kontra:

 

• magas ár

 

 

Bővebben: 

 

Technikai leírás:

 

- 3.5” kijelző
- Érintő képernyő – kamera beállítások elérhetőek általa, úgy mint Zoom, Still/Video, nyomtatás kiválasztása, kép szerkesztés stb
- 13MP szenzor
- 1080p Video felvétel
- Digitális zoom
- Képszerkesztési lehetőség a képernyőn
- Előre programozott szűrők
- Keretek, matricák
- Bluetooth kapcsolódás
- Manuális és automata nyomtatási lehetőségek – így elkerülhető az esetleges nem kívánt nyomtatás
- Szelfi tükör
- Micro SD bemenet - 128GB-ig

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.114746 másodperc.