Nagy AnitaPolaroid kiállítás nyílik az Instart Csoport képeiből

Nagy Anita | 2020. Január 14., Kedd 21:00

Az instARTcsoport tizenhét éves fennállása alatt több csoportos kiállítást szervezett instant nyersanyagra (Polaroid/FUJIFILM) dolgozó kortárs alkotók közreműködésével.

Ezek a kiállítások eleinte tematikai megkötés nélkül, elsősorban a technika által mutatták meg az instant nyersanyagokban rejlő lehetőségeket, az alkotói indivídumon keresztül - kapcsolódva a Polaroid fotográfia létezésének kerek évfordulóihoz ( "instART2002", "instART2007", "EFB 2012 - POLAROID 65", "Present Perfect - P70" ).

 

InstartSZFF420x594mm_JavVégleges.png

 

Emellett több tematikus tárlatot is szerveztünk ( "...Spektroid", "Polaritás""Itt és most - a Polaroid alkímiája", "Polaroid OK", "instARC - Rögtön(zött) portrék" ), melyek sikerei további terveket indukáltak.

 

A most megnyíló "Fehér, szürke, fekete" című - két helyszínes - tárlatunk a fekete-fehér fotográfia legújabb (sokadik) reneszánszát célozta meg - egy képzeletbeli időutazással - megnyitva a kapukat, a napjainkban is a régi archaikus fotográfiával (pl. nedves kollódium) alkotó fotográfusoknak, s egy új fejlesztésű száraz kollódiumos eljárás, a Silver&Dry előtt. Így egy kiállításon láthatunk több mint száz éves technikát a hetvenegy-két éves Polaroid (és legújabb Polaroid Original), a mai trendi FUJIFILM instax Monochrome anyagaival együtt...

 

www.facebook.com/instart.csoport

 

sprenc_balazs_pear_negative.jpg

 

Fotó: Sprenc Balázs

 

TEGOI_LevitĂĄciĂł_instax.jpg

 

Fotó: Tóth Ego István

 

FoVachterJanos_01.jpg

 

Fotó: Vachter János

 

 

VargaTamĂĄs_Godot_UFO.jpg

 

Fotó: Varga Tamás

 

nagy_anita_3.jpg

 

Fotó:Nagy Anita

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.160992 másodperc.