Fotó MagazinPécsi József Ösztöndíj: hamarosan eredmény!

Fotó Magazin | 2018. Február 28., Szerda 11:00

2018. március 2-án, pénteken, 17 órától a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj 2017 kiállításon Kudász Gábor Arion fotográfus (a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj kuratóriumi tagja) tart tárlatvezetést a tárlaton résztvevő alkotókkal együtt.

18 órától az ünnepélyes eredményhirdetés keretében elsőként Dr. Hóvári János a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgatója köszönti a kiállító művészeket, az idei pályázókat és a vendégeket, majd a 2018-as Pécsi József ösztöndíjasok névsorát a Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezetője, Dr. Nagy Mihály hirdeti ki az oklevelek átadásának kíséretében.

A Pécsi József (1889–1956) fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíjat 1991-ben alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium. Célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához. A most kiállított sorozatok is bizonyítják, hogy a fotográfia sokszínű eszköztárát használva minőségi műveket hoztak létre az ösztöndíjat elnyert alkotók.


Kiállító művészek: Ficsór Zsolt, Gáldi Vinkó Andi, Kállai Márton, Koleszár Adél, Máté Balázs, Németh Sz. Péter, Nyíri Julianna, Rostás Bianka, Schmied Andi, Vékony Dorottya


Helyszín: Capa Központ – Project Room
Időpont: 2018. március 2., 17 óra
A kiállítás megtekintése és az eseményen való részvétel ingyenes.


www.capacenter.hu

 

fbcover_koleszar.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.090346 másodperc.