Simics BalázsPanasonic Lumix S1H

Simics Balázs | 2019. Június 05., Szerda 08:00

A Panasonic új LUMIX S1H full-frame, tükör nélküli fényképezőgép fejlesztését jelentette be. Moziminőségű videokészítés és a világ első 6K/24p rögzítésre alkalmas készüléke.

1.jpg

A Panasonic büszkén jelenti be a LUMIX S1H fejlesztését, amely egy új, teljes képmezős képérzékelővel felszerelt (full-frame), digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép. Ez az első fényképezőgép a világon, amely a következő jellemzőkkel képes videofelvételeket készíteni: 6K/24p (képarány: 3:2), 5.9K/30p (képarány: 16:9), és 10-bit 60p 4K/C4K. A professzionális videominőséget és a tükör nélküli fényképezőgépek magas szintű mobilitását ötvöző LUMIX S1H-t a Panasonic 2019 őszén vezeti be szerte a világon.

 

Amióta az 1990-es években megkezdődött a digitális kamerák videorögzítési technológiáinak fejlesztése, a Panasonic számos innovatív technológiát fejlesztett ki a lenyűgöző filmes képalkotás érdekében, például a 24p videorögzítést, a változó képkocka-sebességgel végzett lassított felvétel rögzítést, valamint a széles dinamika- és színtartományú V-Log/V-Gamut rögzítést. A Panasonic több mint negyed évszázada dolgozik együtt filmkészítőkkel, és egy sor filmkamerát tervezett és fejlesztett ki, ami lebilincselően magas videorögzítési teljesítményhez vezetett. A LUMIX GH1 2009-ben mutatkozott be, mint a világ első digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépe, amely Full HD AVCHD videorögzítésre képes. A LUMIX GH4 2014-ben jelent meg, és az első olyan digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgép volt, amely 4K videorögzítést kínált. Aztán 2017-ben megjelent a LUMIX GH5, amely a világon elsőként rögzített videofelvételeket 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p minőségben. A LUMIX GH5 a filmgyártásban tanúsított nagy teljesítményének, kiváló mobilitásának és rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően nagy megbecsülésnek örvend a filmkészítők körében.

 

Az új LUMIX S1H tervezése során felhasználták a LUMIX S sorozat full-frame, tükör nélküli filmkameráinak fejlesztésekor felhalmozódott mérhetetlen szakértelmet. Az S1H ezeket a technológiákat – különösen a digitális jelfeldolgozás és a hőelvezetés tekintetében – egy kompakt, könnyű vázban egyesíti, egyszerre kínálva nagy teljesítményt és fürge mobilitást. Olyan lehetőségeket teremt a kreatív filmkészítők számára, amelyek a hagyományos, nagyobb méretű kamerarendszerekkel eddig elérhetetlenek voltak.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.126931 másodperc.