Panasonic Lumix S 70-300mm f/4,5-5,6 Macro O.I.S.

Fotó Magazin | 2021. Február 18., Csütörtök 10:00

Panasonic Lumix S 70-300mm f/4,5-5,6 Macro O.I.S.
Makró képességekkel rendelkező teleobjektívet jelentett be a Panasonic a Lumix S sorozathoz. Sajtóbejelentés.

LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300)

 

Wiesbaden, Németország, 2020. február 18. - A Panasonic büszkén mutatta be új, L-bajonettes, LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300) teleobjektívjét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. Az igényes tartalomkészítőknek kifejlesztett LUMIX S sorozat fényképezőgépei és objektívjei a legtökéletesebb képminőségre törekszenek.


Az új LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. páratlan képminőséget nyújt a kép minden pontján, ezért lenyűgöző fényképek és videók készítésére alkalmas. Kiváló gyorsaságú és pontosságú autofókuszt és Dual I.S. képstabilizálást biztosít, hogy dinamikusan hordozható és változatos helyzetekben is bevethető legyen, például sportesemények, állatok, portrék, légi járművek és gépjárművek megörökítésénél.


A legújabb technológiákat felvonultató objektív 11 csoportba rendezve összesen 17 elemet tartalmaz, többek között egy UED (ultra extra-alacsony szórású), két ED (extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik tele állásnál a tengelymenti és széles állásnál a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. Az UHR lencse egyenletes képminőséget biztosít a kép közepétől egészen a szélekig, és fontos szerepet játszik a kompakt objektívméret elérésében.

 

web_PanasonicS70_300.jpg

A figyelemreméltó, 0,54 m*1-es legkisebb élesség állítási távolságával a LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. 0,5x maximális nagyítást ér el (300 mm-en), így a valódi méret felén képes makro képeket és videókat rögzíteni. A lekerekített rekesz és a 11 lamellás írisz gyönyörű, kerek bokeh hatást nyújt a teljes zoomtartományban.


A LUMIX S sorozatban az objektív O.I.S. optikai képstabilizálása és a váz Body I.S. képstabilizálása együtt alkotja a Dual I.S. képstabilizáló rendszert, ami ellensúlyozza a kézremegést, és lehetővé teszi, hogy akár 5,5 fokozattal lassabb zársebességet*2 használjon a fotós. A maximum 480 fps sebességű képérzékelő-kommunikáció gyors és kimagaslóan pontos autofókuszt valósít meg.


A LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. ilyen kiváló képességek mellett is kompakt méretű és pehelykönnyű maradt, hogy kényelmes hordozhatóságot nyújtson. A rugalmas felhasználás érdekében por- és cseppálló*3 külsővel gyártott objektív mostoha körülmények között, akár -10 fokban is használható. Ráadásul az objektív elején található fluor alapú bevonat taszítja a vizet és az olajat is. A szűrő átmérője 77 mm.

 

web_PanasonicS70_300_oldal.jpg

A LUMIX S sorozat objektívjei kiválóan teljesítenek videofelvételnél is. Mechanizmusuknak köszönhetően minimális szintre csökkenthető a „focus breathing” hatás, az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelensége, ami problémát jelenthet a kizárólag fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél. Ráadásul, az objektív a fókuszcsík-eltolódást is kiszűri zoomolás közben, hogy a beállított alany mindig tisztán fókuszban legyen és professzionális minőségű videofelvétel készüljön.

További új L-bajonettes objektívek is érkeznek, köztük 3 különböző, F1.8-as nagy rekeszű objektív, amelyekkel tovább bővül a LUMIX S sorozat objektívkínálata, hogy minden vásárlói igénynek megfeleljünk.


A LUMIX S-R70300 részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik. A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatóak a jogosultsági szintekről, az országokról és a termékekről, valamint elolvashatóak a részvételi feltételek is.


*1 Széles állásban
*2 A CIPA szabvány alapján (Fordulás/Bólintás iránya: fókusztávolság f=300 mm a LUMIX S5 használatakor)
*3 A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.

 •A kialakítás és a specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

 

web_PanasonicS70_300_2.jpg


A Panasonicról

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a széles felhasználási körökbe tartozó, a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások által használt innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében. A vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának századik évfordulóját, 528 leányvállalatot és 72 társult vállalatot működtet világszerte. A 2020. március 31-én zárult pénzügyi évben 61,9 milliárd eurós konszolidált, nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek vásárlóik számára. További részletekért látogasson el a https://www.panasonic.com/global weboldalra.

 

web_panasonicS70_300_P1001384.jpg

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 0.095913 másodperc.