Panasonic LUMIX S 50 mm F1.8 objektív bejelentés

Fotó Magazin | 2021. Június 02., Szerda 12:00

Panasonic LUMIX S 50 mm F1.8 objektív bejelentés
A Panasonic négy f/1,8-as, fényerős fix objektívet tervez a full frame-es S sorozathoz. A sorban másodikat most jelentették be.

Pehelykönnyű F1.8/ 50 mm fix objektív a LUMIX S sorozathoz

 

Wiesbaden, Németország - 2021. június 2.

 

Gyors F1.8 rekesz a gyönyörű bokeh képekhez

• Univerzális látószög a sokoldalú fotózáshoz

• Kompakt és pehelykönnyű kialakítás

• Hibrid használatra tervezve

 

A Panasonic örömmel mutatja be új, nagy rekesznyílású, fix gyújtótávolságú LUMIX S 50 mm F1.8 (S-S50) objektívjét. Ez a második tagja az összesen négy objektívre tervezett sorozatnak, amelynél közös jellemző a nagy méretű, F1.8 rekesz és az L-bajonettes rögzítés. A négy F1.8-as objektív azonos méretű és ugyanott helyezkednek el rajtuk a vezérlőszervek, ami rendkívül praktikus használatot biztosít. Például, amikor a fényképezőgépet gimbal tartja, egyszerűen és gyorsan lehet objektívet cserélni, úgy, hogy minimálisan kelljen csak állítani a csatlakoztatott eszközökön. Az azonos, 67 mm-es menetnek köszönhetően a szűrők is kompatibilisek mindegyik objektívvel.

 

S50mm_S5.jpg

 

Precíz objektívfelépítés a legjobb képminőségért

A LUMIX S 50mm F1.8 8 csoportba rendezve összesen 9 elemet tartalmaz, többek között három aszférikus lencsét, egy ED (extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét. A három aszférikus lencse kiváló képalkotást és gyönyörű bokeh hatást jelenít meg, amely az F1.8 objektíveket tartalmazó sorozat valamennyi tagjára jellemző. Az ED lencse hatékonyan minimalizálja a kromatikus aberrációt. Az objektív kör alakú rekesze 9 lamellából áll, amely gyönyörű kerek formákat képez a homályos háttérben nyitott blendés felvételeknél.

 

web_PanasonicS50mmF1_8P1074561.jpg

 

Egy objektív, ami az ön fotózási stílusához illeszkedik

A LUMIX S 50mm F1.8 a legkülönbözőbb témákhoz alkalmazható álló és fekvő tájolásban is. Az objektív a videofelvételek terén is kimagaslóan teljesít, mert úgy tervezték meg, hogy felvétel közben elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, ami egy komoly hiba volt idáig a cserélhető objektíveknél, amelyeket fényképezésre terveztek, de videofelvételekhez is használtak. A gördülékeny expozícióváltást biztosító finom blendeszabályozással a LUMIX S 50mm F1.8 objektív professzionális videominőséget biztosít.

Kompakt, mindössze körülbelül 300 grammos súlyával a LUMIX S 50 mm F1.8 bármilyen helyzetben könnyen bevethető. A rugalmas felhasználás érdekében a por- és cseppálló* kivitellel mostoha körülmények között, akár -10 fokban is használható az objektív.

 

S50mm_folul.jpg

 

További F1.8 objektívekkel bővül még az S sorozat

Jelenleg is folyik egy 24 mm-es és egy 35 mm-es F1.8 objektív fejlesztése, hogy még tovább bővüljön a LUMIX S sorozat objektívkínálata. A Panasonic és az L-bajonettes gyártókat tömörítő L-Mount Alliance elkötelezett az L-bajonettes objektívek fejlesztése mellett, hogy a felhasználók igényeinek megfelelően tovább bővüljön a választék.

 

A LUMIX S-S50 részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik.

A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatóak a jogosultsági szintekről, az országokról és a termékekről, valamint elolvashatóak a részvételi feltételek is.

 

*A por- és cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül por vagy víz éri.

 

web_PanasonicS50mmF1_8P1074570.jpg

 

web_PanasonicS50mmF1_8P1074582.jpg

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.086235 másodperc.