Panasonic bejelentések: GH5 II, GH6 és firmware update

Fotó Magazin | 2021. Május 25., Kedd 18:00

Panasonic bejelentések: GH5 II, GH6 és firmware update
A Panasonic ma bejelentette a GH5 kamera II-es verzióját, valamint a GH6 fejlesztését, s több vázhoz is kiadott firmware frissítést. A sajtóbejelentések itt olvashatók.

A GH5 modellből továbbfejlesztett sokoldalú, új tükör nélküli hibrid fényképezőgép: 

LUMIX GH5M2 4K 60p 4:2:0 10 bites videórögzítéssel és vezeték nélküli élő streaminggel 

 

A Panasonic büszkén mutatja be a filmkészítők számára kimagasló videóteljesítményt nyújtó LUMIX GH5M2 tükör nélküli fényképezőgépet:

  • A nagy teljesítményű GH5-ből továbbfejlesztett LUMIX GH5M2 C4K*1/4K 60p 4:2:0 10 bites*2 videórögzítésre is képes, és egyidejűleg 4K 4:2:2 10 bites kimenetet biztosít HDMI-n keresztül.
  • Az előtelepített V-Log L funkciónak köszönhetően az S1H/S1 V-Log és a GH5/GH5S V-Log L funkciójával készített felvételekhez egyszerűen társíthatók a színtónusok.
  • A tükröződésmentes (AR) bevonatú, 20,3 megapixeles Digital Live MOS érzékelő tisztán rögzíti a részleteket, és garantálja az objektív kiváló teljesítményét. A képprocesszor is frissült a legújabb nagy sebességű és teljesítményű Venus Engine megoldással.
  • A LUMIX GH5M2 gyors és precíz autofókuszt biztosít. Fejlett mélytanulási technológiája képes felismerni a különböző alanyokat: embereket és állatokat. Emberek rögzítésekor a fényképezőgép valós idejű észlelési technológiája a szem, az arc és a test mellett a fejet is külön felismeri, ami még pontosabb fókuszálást tesz lehetővé.
  • A stabil felvételkészítés érdekében a LUMIX GH5M2 még fejlettebb Body I.S. képstabilizálással dolgozik, így a fotós akár 6,5 fokozattal lassabb zársebességet is használhat*3. Az S1H-hoz fejlesztett legújabb algoritmusnak köszönhetően a videórögzítés még mozgó kamerával is zökkenőmentes és stabil.
  • A 3:2 képarányú, 1840K képpont felbontású, 3,0 hüvelykes LCD kijelző bármilyen szögben elforgatható, és támogatja az érintésvezérlést. A GH5 kijelzőjénél nagyobb fényerejű LCD kiváló színmegjelenítéssel gondoskodik a jó kültéri láthatóságról.
  • A vezetékes élő streaming mellett a LUMIX GH5M2 a vezeték nélküli élő streamingre is képes a könnyen kezelhető LUMIX Sync okostelefonos alkalmazással. A jövőbeni firmwarefrissítéssel elérhető RTP/RTSP vezetékes IP streaminggel*4 stabil, jó minőségű kép lesz streamelhető, hanggal együtt*5
  • A nagy igénybevétellel járó, terepi használatot is jól tűrő, masszív LUMIX GH5M2 váza elsőés hátsó része is öntött háza magnéziumötvözetből készült. A GH5M2 gépteste cseppálló*6, porálló és -10 Celsius fokig fagyálló.
  • A Lumix GH5M2 a Bluetooth 4.2 szabványt, illetve mind az 5 GHz-es (IEEE802.11ac),*6 mind pedig a 2,4 GHz-es (IEEE802.11b/g/n) wifiszabványt támogatja.
  • A GH5 legtöbb kiegészítője – köztük az XLR mikrofonadapter, a távkioldó és az akkumulátoros markolat a GH5M2-vel is használható.

 

*1 A Digital Cinema Initiatives (DCI) által meghatározott 4K (4096×2160) formátumnak felel meg.

*2 Feltéve, hogy a fényképezőgép akkumulátor-üzemmódban van és olyan környezetben található, ahol a működés garantált. A rögzítési idő az akkumulátor és az SD memóriakártya kapacitásától függ. A rögzítés automatikusan leállhat a C4K/4K 60p 10 bites és anamorf üzemmódban, hogy védje a fényképezőgépet.

*3 A CIPA szabvány alapján [Fordulás/Bólintás iránya: fókusztávolság f=60mm (35 mm-es egyenértékre átszámítva: f=120mm) aH-ES12060 használatakor]

*4 A 16 Mbps nem választható az RTMPS URL beállítása esetén.

*5 A cseppálló kifejezés arra az emelt szintű védelemre utal, amelyet a fényképezőgép minimális mennyiségű nedvességgel, vízzel vagy porral szemben biztosít. A cseppállóság nem jelent garantált védelmet arra az esetre, ha a fényképezőgépet közvetlenül víz éri.

*6 Az 5 GHz-es wifisáv egyes országokban nem elérhető.

 

web_GH5M2_LKIT_backslant_K_LCD.jpg

 

A LUMIX GH5M2 az alábbi funkciókat is biztosítja:

 

1. Kiváló minőségű videó szerkesztés nélküli felhasználásra, vagy videófeldolgozás fejlett szerkesztési funkcióval

A LUMIX GH sorozat kimagasló videóteljesítményt nyújt a professzionális videókészítéshez. A LUMIX GH5M2 többféle beállításnál is képes gyakorlatilag korlátlan videórögzítést nyújtani. A GH5M2 4K/60p módban is a teljes érzékelőterületet használja, így a felhasználó képkivágás nélküli videót rögzíthet az objektív eredeti látószögéből.

A nagy dinamikus tartomány és a széles színspektrum biztosítása érdekében a V-Log L-t előtelepítették a fényképezőgépre, így nem kell külön szoftverkulcsot vásárolni. A V-Log L rendkívül lapos képet eredményez, de megőrzi annak összes színadatát, ami nagy előny az utófeldolgozás során. Ha a felhasználó kiindulópontot szeretne az utófeldolgozáshoz, a VariCam mozikamerák 35 ingyen letölthető, kompatibilis konverziós LUT-ja közül választhat. A GH5M2 videós eszközcsomagjában olyan praktikus eszközök is megtalálhatók, mint a Waveform Monitor és a V-Log View Assist.

Az S sorozat videós zászlóshajójához, az S1H-hez hasonlóan a LUMIX GH5M2 is kétféle Cinelike gamma-előbeállítást kínál a Photo Style menüben. Ezek az üzemmódok lenyűgöző megjelenítést biztosítanak meleg bőrtónusokkal, finoman részletezett fény-árnyékkal anélkül, hogy fényelést kellene végezni a V-Log felvételen. A Cinelike D2 előbeállítás a dinamika tartományt, míg a Cinelike V2 a kontrasztot kezeli prioritásként. Az L.Monochrome S és az L.Classic Neo fotóstílus is rendelkezésre áll. Az előre beállított funkciók anamorf üzemmódban is elérhetők.

VFR (Variable Frame Rate) rögzítésnél C4K/4K 60fps, anamorf 50fps és FHD 180fps beállítások használhatók. Az autofókusz a VFR rögzítés megkezdése előtt beállítható.

 

2. Fejlett alapteljesítmény, optimális végeredmény, többféle környezetben 

A 20,3 megapixeles Digital Live MOS érzékelő fantasztikusan rögzít minden részletet a hozzákapcsolt objektíven keresztül. Még háttérmegvilágított helyzetben is minimumra szorítja a szellemképek megjelenését és a becsillanást.

A GH5-tel összehasonlítva a LUMIX GH5M2 nagy sebességű és nagy pontosságú autofókusza kétszer olyan gyorsan észleli a szemet és az arcot, és akkor is felismeri őket, ha az alany 50%-kal kisebb a GH5-tel észlelhetőnél. A fényképezőgép akkor is követi az alanyt, ha az hátat fordít, oldalra billenti a fejét vagy messzebbre megy. A DFD technológia fejlesztésével az autofókusz (AFC) is finomodott, így a felhasználó még kis tárgyakat is éles fókusszal követhet a zár kioldása után.  

A fejlett, szabad látószögű, érintésvezérléses LCD-nek köszönhetően elérhető Frame Maker funkcióval felvétel közben különböző képarányokkal (16:9, 4:3, 1:1, 4:5, 5:4 és 9:16) lehet kompozíciót állítani. A képernyőn és az EVF-en látható felvételt jelző piros keret egyértelműen jelzi, hogy zajlik-e a rögzítés.

 

3. Vezetékes és vezeték nélküli élő streaming bel- és kültéri használatra*1

A felhasználó bel- és kültéren is kiváló minőségben streamelhet élőben minimális eszközigénnyel. Nincs másra szüksége mint a LUMIX GH5M2 fényképezőgépre és egy LUMIX Sync alkalmazást futtató okostelefonra. A H.264 kodeket használó RTMP/RTMPS protokollnak megfelelően a megoldás támogatja az FHD/60p maximális felbontást/képrátát 16 Mbps*² beállításnál.

Vezetékes élő streamingnél a külön ehhez kifejlesztett LUMIX Webcam szoftver ingyen letölthető.

*1 Az élő streaming általában működik az RTMP/RTMPS szabványnak megfelelő platformokon. (Nem garantált a kompatibilitás minden platformmal.) Előfordulhatnak olyan esetek, amikor az élő streaming nem lehetséges a platform szolgáltatásának változásakor.  További információért olvassa el a platform használati feltételeit.

*2 A 16 Mbps nem választható az RTMPS URL beállítása esetén.

 

4. Megbízható eszköz profiknak

A LUMIX GH5M2 minden illesztése, tárcsája és gombja szigetelt, hogy a fényképezőgép nagy igénybevétellel járó kültéri használatra is alkalmas legyen. A zárszerkezet is tartós, mintegy 200 ezer ciklusra hitelesített.

A kültéri használatot támogatja továbbá az új, nagy kapacitású 2200 mAh-s akkumulátor, amely megfelel az USB PD (Power Delivery) szabvány követelményeinek, és fali aljzatról vagy USB-n keresztül is tölthető. A LUMIX GH5M2 két SD memóriakártya-foglalattal rendelkezik, V90 besorolású, nagy sebességű, nagy kapacitású UHS-II kártyákhoz biztonsági mentés, illetve váltott vagy adott memóriakártyához rendelt felvételek készítéséhez.

 

5. Sokféle, a GH5-nél is megtalálható csatlakozási funkció és kiegészítő

Bluetooth 4.2, illetve 5 GHz-es (IEEE802.11ac) / 2,4 GHz-es (IEEE802.11b/g/n) wifi 

A LUMIX GH5M2 Bluetooth- és wifikapcsolattal is rendelkezik, így rugalmasabb a felhasználói élmény, és a képek azonnal megoszthatók. Ha a fényképezőgépet olyan okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatja a felhasználó, amelyre már telepítette a Panasonic saját, iOS és Android operációs rendszeren is elérhető LUMIX Sync alkalmazását, akkor távolról is vezérelheti a fényképezőgépet, képeket és videókat készíthet, böngészhet és oszthat meg. A Bluetooth 4.2- kompatibilitásnak (BLE, Bluetooth Low Energy) köszönhetően az okostelefonhoz csatlakozó fényképezőgép minimális energiát fogyaszt. A LUMIX GH5M2 beállításai a vezeték nélküli LUMIX Sync megoldás vagy az SD kártya segítségével átmásolhatók egy másik GH5M2 fényképezőgépre.

A kétsávos wifi biztonságos és stabil csatlakozást nyújt a 2,4 GHz-es sávot vagy (ahol elérhető) az 5 GHz-es sávot használó eszközökhöz. A GH5M2 ily módon nem csupán okostelefonhoz, hanem routerekhez és más helyi hálózati eszközökhöz is csatlakoztatható.

 

XLR DMW-XLR1 mikrofonadapter (a GH5 modellel is kompatibilis)

A DMW-XLR1 mikrofonadapter plug-in adapter XLR mikrofonokhoz, nagy felbontású 96 kHz-es/24 bites sztereó hangfelvétel vagy szinkronizált felvételek készítéséhez. A külön kialakított kapcsolók gyors, közvetlen hozzáférést kínálnak a vezérlőfunkciókhoz.  MIC, LINE és Condenser/Phantom Power funkciók között lehet választani.

Távkioldó (a GH5 modellel is kompatibilis)

A DMW-RS2 távkioldó minimalizálja a nemkívánatos mozgást, és megkönnyíti a sorozatképek készítését, illetve a rekesz hosszabb időn keresztül történő nyitva tartását. A videókészítéshez Start/Stop gomb is rendelkezésre áll.

DMW-BGGH5 akkumulátoros markolat (a GH5 modellel is kompatibilis)

A LUMIX GH5M2 két akkumulátorral használható – az egyiket a géptest, a másikat a DMW-BGGH5 akkumulátoros markolat tartalmazza. A markolat megnöveli az akkumulátor üzemidejét, és kényelmesebbé teszi az eszköz kezelését, különösen a függőleges szögű felvételkészítésnél. Könnyen, joystickkel kezelhető, tökéletesen illeszkedik a fényképezőgéphez, csepp-, por- és fagyálló.

DMW-SHGR1 állványos markolat (a GH5 modellel is kompatibilis)

A DMW-SHGR1 állványos markolattal a LUMIX GH5M2 egyszerűbben kézben tartható, amikor a felhasználó séta közben készít szelfivideót. Kompakt állványként asztali felvételek készítésére is használható. Ha a felhasználó USB-n keresztül csatlakoztatja a fényképezőgépet, az állványos markolattal elindíthatja és leállíthatja a videófelvételt, kioldhatja a zárat, és be- vagy kikapcsolhatja az alvó üzemmódot.

PC Software LUMIX Tether (a GH5 modellel is kompatibilis) 

A LUMIX Tether segítségével a felhasználó PC számítógépről USB-kapcsolaton keresztül vezérelheti a fényképezőgépet. A szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó és mások is a PC képernyőjén lássák a képeket, miközben még zajlik a rögzítés, ami praktikus segítség például a kereskedelmi célú portré- és termékfotózásnál. A szoftver támogatja a 6K és 4K fényképek készítését, használható a videórögzítés elindítására és leállítására, és a mentési mappa kiválasztását is lehetővé teszi a felhasználó számára.

*A 6K FOTÓ nagy sebességű sorozatfelvételi mód 4:3 vagy 3:2 képarányú videofelvételből vág ki állóképeket a 6K képeknek megfelelő, körülbelül 18 megapixeles (kb. 6000 x 3000 valós pixelszám) felbontással.

 

 

6. Jövőbeni firmwarefrissítések

Firmwarefrissítés a GH5M2 modellhez 

A LUMIX GH5M2 további fejlődéséről a 2021 végére ütemezett firmwarefrissítés gondoskodik. Az új firmware az alábbiakat foglalja magában:

・Live View Composite

・USB Tethering (4G-n/5G-n keresztül okostelefonhoz csatlakoztatva), Compatible Streaming Distribution

・Még stabilabb okostelefon-csatlakozás

・RTP/RTSP vezetékes IP-streaming 

Firmwarefrissítés a LUMIX G / LEICA DG objektívekhez 

A LUMIX G / LEICA DG objektívekhez kifejlesztett új firmware kényelmesebbé teszi majd használatukat a GH5M2 fényképezőgéppel. A felhasználók nem lineáris és lineáris beállítás közül választhatnak a fókuszgyűrűnél. A nem lineáris beállításnál a fókusz a fókuszgyűrű forgási sebessége szerint változik. A lineáris beállításnál a fókusz a manuális objektívet utánozva, meghatározott időszakonként változik, attól függően, milyen távolra állították be az objektívet. A lineáris beállítás érzékenysége 90 és 360 fok között, 30 fokos lépésekben változtatható.

Kompatibilis objektívek: H-E08018, H-X1025, H-ES12060, H-ES50200, H-RS100400, H-XA025, H-ES200, H-HSA12035, H-FS12060, H-HSA35100, H-FSA45200 and H-FSA100300.

            A frissítések 2021. június 8-tól lesznek letölthetők a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/download/index.html.

*A specifikáció előzetes értesítés nélkül változhat.
 

 

• A kialakítás és a specifikációk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

 

 

LUMIX PRO: Az új LUMIX GH5M2 részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nemcsak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik. A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatóak a jogosultsági szintekről, az országokról és a termékekről, valamint elolvashatóak a részvételi feltételek is.

 

GH5M2 Bevezető Promóció:
Május 25-től a Panasonic bevezető promóciót indít. A promóció 2021. július 31-ig tart.

 

 

web_GH5M2_ShootingVideowithGimbal6.jpg

 

 

Fő belső felvételrögzítési üzemmódok 

 

 

 

 

 

 

 

59,94 Hz 

50,00 Hz 

24,00 Hz 

HLG 

VFR 

MOV 

C4K 

4096 

x 

2160 

4:2:2 10-bit

ALL-Intra

H.264

400 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 10-bit

LongGOP

H.265/HEVC

200 Mbps

59,94 p

50,00 p

Igen

4:2:2 10-bit

LongGOP

H.264

150 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

150 Mbps

59,94 p

50,00 p

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

100 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4K 

3840 

x 

2160 

4:2:2 10-bit

ALL-Intra

H.264

400 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 10-bit

LongGOP

H.265/HEVC

200 Mbps

59,94 p

50,00 p

Igen

4:2:2 10-bit

LongGOP

H.264

150 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

150 Mbps

59,94 p

50,00 p

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

100 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

6K-A 

4992 

x 

3744 

4:2:0 10-bit

LongGOP

H.265/HEVC

200 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4K-A 

3328 

x 

2496 

4:2:2 10-bit

ALL-Intra

H.264

400 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 10-bit

LongGOP

H.265/HEVC

200 Mbps

50,00 p

Igen

4:2:2 10-bit

LongGOP

H.264

150 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

150 Mbps

59,94 p

50,00 p

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

100 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

24,00 p

Igen

FHD 

1920 

x 

1080 

4:2:2 10-bit

ALL-Intra

H.264

200 Mbps

59,94 p

29,97 p

23,98 p

50,00 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:2 10-bit

LongGOP

H.264

100 Mbps

59,94 p

29,97 p

23,98 p

50,00 p

25,00 p

24,00 p

Igen

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

100 Mbps

59,94 p

29,97 p

23,98 p

50,00 p

25,00 p

24,00 p

Igen

MP4 

4K 

3840 

x 

2160 

4:2:0 10-bit

LongGOP

H.265/HEVC

100 Mbps

59,94 p

50,00 p

4:2:0 10-bit

LongGOP

H.245/HEVC

72 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

100 Mbps

29,97 p

23,98 p

25,00 p

FHD 

1920 

x 

1080 

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

28 Mbps

59,94 p

50,00 p

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

20 Mbps

29,97 p

25,00 p

4:2:0 8-bit

LongGOP

H.264

24 Mbps

23,98 p

 

* Feltéve, hogy a fényképezőgép olyan környezetben található, ahol a működés garantált, és akkumulátor-üzemmódban van. A rögzítési idő az akkumulátor és az SD memóriakártya kapacitásától függ. A rögzítés automatikusan leállhat a C4K/4K 60p 10 bites és anamorf üzemmódban, hogy védje a fényképezőgépet a túlmelegedés ellen.


 

C4K/4K 60p/50p 10 bites HDMI kimenet és egyidejű belső felvételrögzítés 

Csak kimenet 

Beállítás

HDMI Output

C4K

17:9

4096 x 2160

C4K

17:9

4096 x 2160

4K

16:9

3840 x 2160

4K

16:9

3840 x 2160

FHD

16:9

1920 x 1080

FHD

16:9

1920 x 1080

6K-A

4:3

4992 x 3744

4K

16:9

2880 x 2160*

4K-A

4:3

3328 x 2496

4K

16:9

2880 x 2160*

Bitmélység

Bitmélység

4:2:2 10-bit

4:2:2 10-bit

4:2:0 10-bit

4:2:0   8 bit

4:2:2   8 bit

 

* A monitoron megjelenített képpontok száma.

 

Belső felvételrögzítés kimenettel

Beállítás

Belső felvételrögzítés

HDMI kimenet

C4K

17:9

4096 x 2160

C4K

17:9

4096 x 2160

C4K

17:9

4096 x 2160

4K

16:9

3840 x 2160

4K

16:9

3840 x 2160

4K

16:9

3840 x 2160

FHD

16:9

1920 x 1080

FHD

16:9

1920 x 1080

FHD

16:9

1920 x 1080

6K-A

4:3

4992 x 3744

6K-A

4:3

4992 x 3744

4K

16:9

2880 x 2160*

4K-A

4:3

3328 x 2496

4K-A

4:3

3328 x 2496

4K

16:9

2880 x 2160*

Bitmélység

Bitmélység

Bitmélység

4:2:2 10-bit

4:2:2 10-bit

4:2:2 10-bit

4:2:0 10-bit

4:2:0 10-bit

4:2:0   8 bit

4:2:0   8 bit

4:2:2   8 bit

 

* A monitoron megjelenített képpontok száma.

 

 

VFR (Variable Frame Rate) 

 

 

30x

GYORS

 

LASSÚ

 

7,5x 

 

25x

15x

 

12x

 

2x

 

 

1x 

 

 

 

 

2x

 

3x

 

4x

 

5x

 

6x

 

7x

 

 

C4K

4K

2

15

26

28

30 p 

32

34

45

60

 

2

12

21

23

25 p 

27

30

37

60

 

2

12

20

22

24 p 

26

28

36

48

60

 

4K-A

2

15

26

28

30 p 

32

34

45

50

 

2

12

21

23

25 p 

27

30

37

50

 

2

12

20

22

24 p 

26

28

36

48

 

FHD

2

30

56

58

60 p 

62

64

90

120

150

180

 

2

25

46

48

50 p 

52

54

75

100

150

180

 

2

15

26

28

30 p 

32

34

45

60

75

90

105

120

135

150

165

180

 

2

12

21

23

25 p 

27

30

37

50

62

75

87

100

125

150

175

180

 

2

12

20

22

24 p 

26

28

36

48

60

72

84

96

108

120

132

144

156

168

180

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A LUMIX G sorozat zászlóshajója az innovatív videós önkifejezéshez
A Panasonic az új LUMIX GH6 mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépét fejleszti

 

Wiesbaden, Németország – 2021. május 25.
A Panasonic Corporation büszkén jelenti be az új mikro négyharmados érzékelővel és új képprocesszorral dolgozó LUMIX GH6 fényképezőgép fejlesztését. A LUMIX G sorozat zászlóshajója 2021 végén kerül kereskedelmi forgalomba a világ piacain.

A LUMIX márka 2001-es indulását követően a Panasonic 2008-ban jelent meg a világ első digitális, tükör nélküli fényképezőgépével*1. Azóta rengeteg innovatív fényképezőgépet és cserélhető objektívet vezetett be, kiaknázva a tükör nélküli kamerarendszer egyedülálló mobilitását és nagy videóteljesítményét. Ezeket a fényképezőgépeket és objektíveket a fotózás mellett filmkészítésre is használják. A képalkotási kultúra fejlődésében 20 éve fontos szerepet játszó LUMIX fényképezőgépek és objektívek sokszínű, elégedett felhasználói táborában profi fotósok és filmesek is megtalálhatók.

A videostreaming iránti igény növekedésével a tartalomkészítők számára egyre fontosabb szempont az általuk nyújtott videós tartalmak kiváló minősége és egyedisége. Nagy felbontás, széles dinamika tartomány, valósághű textúra, lenyűgöző effektusok (pl. lassított felvétel) és a kis méretnek köszönhetően szabadon beállítható felvételi szög –  mind olyan képesség, amit a tartalomkészítők elvárnak a számukra ideális fényképezőgéptől. 

A LUMIX GH6 fejlesztése ezeket a követelményeket figyelembe véve folyik tovább. Az eszköz egyértelműen a LUMIX G sorozat zászlóshajója, a GH termékcsalád kivételes mobilitásáról és innovatív videóteljesítményéről ismert, legújabb modellje. A nagy sebességű érzékelővel és Venus Engine képprocesszorral dolgozó GH6 a videós önkifejezés következő generációját képviseli. 10 bites 4:2:2 DCI 4K/60p rögzítési képességével*2 korlátlan videófelvétel-készítést tesz lehetővé a tanúsított üzemi hőmérsékleten*3. Megbízhatóan készít folyamatos felvételt a kívánt időtartamon keresztül. 10 bites 4K 120p HFR-t (High Frame Rate – nagy kamerasebesség) és VFR-t (Variable Frame Rate – változtatható kamerasebesség) biztosít lassított/gyorsított videónál. Az új fejlesztésű mikro négyharmados érzékelő nyújtotta lehetőségeket maradéktalanul kiaknázva, a GH6 10 bites 5,7K 60p videó rögzítésére is képes. A különböző felvételkészítési üzemmódokkal és fotózást segítő funkciókkal rendelkező GH6 hibrid fénykép-/videókészítésre is használható a tartalomkészítők igényei szerint, többféle célra (pl. filmek, zenei videók, dokumentumfilmek, közösségi médiába szánt rövid klipek).

A G Sorozat a fényképezőgépen kívül új cserélhető objektívvel is bővül, és folyamatban van a LEICA DG 25-50mm F1.7 fejlesztése. 10 mm-től 50 mm-ig (35 mm-es egyenértékre átszámítva 20 mm-től 100 mm-ig) terjedő tartományt fed le, a piacon kapható és a tartalomkészítők által nagyra értékelt LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH objektívval együtt. A két objektív azonos rekesszel, nagy felbontóképességgel, formai kialakítással és működési tulajdonságokkal rendelkezik, így a tartalomkészítők ezzel a két objektívvel minimális munkaráfordítással, egyszerűen létrehozhatják saját egyedi képalkotási terméküket.

Míg a mikro négyharmad szabványra épülő Lumix G sorozat nagy mobilitást biztosít, a LUMIX S sorozatnál a Full-Frame érzékelő nagy felbontóképességet tesz lehetővé. A Panasonic a fenti két sorozaton túlmutatva is elkötelezetten törekszik a maximális termékérték és az olyan fénykép-/videókészítési eszközök biztosítására, amelyekkel a felhasználók szabadjára engedhetik kreativitásukat, és tovább tágíthatják a napjaink új digitális korszakára jellemző, folyamatosan változó fotózási/videózási kultúra határait.

 

*1 Cserélhető objektívű fényképezőgépeknél, 2008. szeptember 12-i állapot szerint. A Panasonic tanulmánya.
*2 A Digital Cinema Initiatives (DCI) által meghatározott 4K (4096×2160) formátumnak felel meg.
*3 A rögzítési idő az akkumulátor és a memóriakártya kapacitásától függ. A fényképezőgép a saját védelme érdekében leállíthatja a rögzítést, ha a hőmérséklet meghaladja a tanúsított üzemi hőmérsékletet.

A mikro négyharmad és négyharmad (Micro Four Thirds és Four Thirds) megnevezések, valamint az azonos nevű logók az OLYMPUS CORPORATION Japánban, az Egyesült Államokban, az Európai Unió országaiban és más országokban nyilvántartásba vett vagy bejegyzett védjegyei.

A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

 

 

 

 

Firmware-frissítést ad ki a Panasonic a LUMIX G sorozat GH5S, G9 és G100 fényképezőgépeihez

 

Wiesbaden, Németország - 2021. május 25. -

A Panasonic bejelentette, hogy funkciókat bővítő és felhasználói élményt növelő szoftverfrissítést ad ki a LUMIX G sorozathoz tartozó tükör nélküli fényképezőgépekhez. A LUMIX GH5M2 megjelenésének és a GH6 fejlesztésének bejelentése mellett a Panasonic továbbra is elkötelezett a G sorozathoz tartozó mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépek és objektívek választékának és képességeinek bővítése mellett. A Panasonic ezt firmware-frissítésekkel és értéknövelő szolgáltatásokkal valósítja meg.

A DC-GH5S firmware 2.0 verziója, a DC-G9 firmware 2.4 verziója és a DC-G100 firmware 1.2 verziója 2021. június 9-én 15:00-tól lesz letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

A frissítések részletei:


GH5S firmware verzió 2.0

1. Megnövelt AF teljesítmény
- 2x gyorsabban érzékeli a szemeket és az arcokat, és 5x gyorsabban érzékeli az állatokat és az embereket. Ezeket az alanyokat az eddigiekhez képest fele akkora méretben is felismeri a rendszer.
*Az összehasonlítás alapja a firmware-frissítés előtti és utáni állapot.
- Az AF követési és felismerési teljesítményét tovább fokozták, és a rendszer már az emberi fejet is felismeri.
- [1-Area] üzemmódban az AF-nál be- és kikapcsolható az ember/állat felismerés.


2. RAW videó adatkimenet HDMI kapcsolaton
- Apple ProRes RAW formátum mentése Atomos Ninja V rögzítőn.
- [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.7K] 12-bit RAW video adatkimenet HDMI csatlakozáson.

 

 

 

Méret 

Felbontás 

Képráta 

Képarány 

HDMI kimenet 

Mikro négyharmad

4K (4096x2160)

23.98p/25.00p/29.97p/50p/59.94p

17:9

12-bit

Mikro négyharmad
Anamorphic

3.7K (3680X2760)

23.98p/25.00p/29.97p/50p/59.94p

4:3

12-bit

 

Egy kifejezetten a NINJA V eszközön rögzített RAW videókhoz készített LUT (Lookup table) is elérhető az alábbi ügyfélszolgálati oldalon, hogy a V-Log/V-Gamut formátummal azonos fényelést lehessen elérni. A színeket egyszerűen hozzá lehet igazítani a Panasonic Varicam és EVA1 kamerák felvételeihez, hogy azokat össze lehessen vágni.https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/lut/s1h_raw_lut/index.html

* Atomos Ninja V Ver.10.66 szükséges a LUMIX GH5S RAW videó adatkimenetének támogatásához.
*A Ninja V-tel rögzített RAW videók vágásához az Apple ProRes RAW-t támogató szoftver szükséges.
* A konkrét helyzettől függően előfordulhat, hogy nem mindegyik funkció érhető el.

 

3. Új videofunkciók
- Elérhetővé vált a felvételt jelző piros keret [Red REC Frame Indicator].
- Az álló tájolással felvett videókat álló tájolással lehet lejátszani.
- A felhasználó kiválaszthatja, hogy megadja-e a fényképezőgép tájolását a [Vertical Position Info (Video)] menüpontban, hogy elkerülhető legyen a videó lejátszás közbeni nemkívánatos elforgatása.
- A [Video Guide Line] funkció további opciókkal bővült.


4. További új funkciók
- Az energiatakarékos üzemmód [Power Save Mode] akár a hálózati adapter (külön megvásárolható DMW-AC10) használata mellett is aktiválható.

 

G9 firmware verzió 2.4

1. Megnövelt AF teljesítmény
- 2x gyorsabban érzékeli a szemeket és az arcokat, és 5x gyorsabban érzékeli az állatokat és az embereket. Ezeket az alanyokat az eddigiekhez képest fele akkora méretben is felismeri a rendszer.
*Az összehasonlítás alapja a firmware-frissítés előtti és utáni állapot.
- Az AF követési és felismerési teljesítményét tovább fokozták, és a rendszer már az emberi fejet is felismeri.
- [1-Area] üzemmódban az AF-nál be- és kikapcsolható az ember/állat felismerés.

2. Új videofunkciók
- Elérhetővé vált a felvételt jelző piros keret [Red REC Frame Indicator].
- Az álló tájolással felvett videókat álló tájolással lehet lejátszani.
- A felhasználó kiválaszthatja, hogy megadja-e a fényképezőgép tájolását a [Vertical Position Info (Video)] menüpontban, hogy elkerülhető legyen a videó lejátszás közbeni nemkívánatos elforgatása.

3. További új funkciók
- Elérhetővé vált a [Frame Maker] funkció.
- Az energiatakarékos üzemmód [Power Save Mode] akár a hálózati adapter (külön megvásárolható DMW-AC10) használata mellett is aktiválható. 
- A fényképezőgép felismerhető, ha USB tápporton keresztül csatlakoztatják PC számítógéphez.

 

G100 firmware verzió 1.2

1. Új funkciók
- A felhasználó kiválaszthatja, hogy megadja-e a fényképezőgép tájolását a [Vertical Position Info (Video)] menüpontban, hogy elkerülhető legyen a videó lejátszás közbeni nemkívánatos elforgatása.
- A fényképezőgép felismerhető, ha USB tápporton keresztül csatlakoztatják PC számítógéphez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.088415 másodperc.