Fotó MagazinPanasonic 100 éves évfordulója

Fotó Magazin | 2018. Február 27., Kedd 20:00

A Panasonic 100 éves évfordulójához kapcsolódó ünneplés Európában, a Mallorcán megrendezett Panasonic Convention eseményen kezdődött, ahol több új terméket és üzletágat is bemutattak.

 

A Panasonic idén ünnepli 100. évfordulóját, ezért ez a lenyűgöző mérföldkő állt a Palma de Mallorcán megrendezett, új termékeket is bemutató Panasonic Convention 2018 középpontjában. A Panasonic több mint 2.000 vendéget hívott meg, hogy együtt ünnepeljék az elmúlt 100 év legjelentősebb Panasonic innovációit, amelyek a társadalom fontos kérdéseinek megoldásához járultak hozzá és javították a felhasználók életminőségét. Az eseményen Laurent Abadie, a Panasonic európai vezérigazgatója felvázolta a vállalat jövőképét és az „A Better Life, A Better World” („Egy jobb életért, egy jobb világért”) filozófia megvalósítását célzó terveket.
 
banner_6.png
A rendezvényen bemutatott termékek és megoldások jól szemléltették a Panasonic kínálatának széles választékát és rendkívül erős innovatív jellegét. Az újdonságok közül is kiemelkednek a Panasonic első, HDR10+ dinamikus metaadat-technológiával rendelkező LED televíziói, a kiváló hangminőséget és hangvezérlést nyújtó hi-fi rendszerek, valamint a Lumix G digitális képalkotó portfolió legújabb tagjai. Ráadásul, az új szakállvágók és epilátorok tovább bővítik a népszerű szépségápolási termékek választékát. A konyhai kisgépek kategóriájában az új Slim-Line mikrohullámú sütők még nagyobb kapacitást kínálnak, a ropogós héjú kenyérsütők prototípusa pedig pékmester minőségű vekniket készít.
 
A Panasonic B2B üzletága is tovább erősödik, és idén a Panasonic Convention résztvevői is megszemlélhették a forradalmian új termékek széles palettáját, amelyben a hálózatba kapcsolt üzletviteli szolgáltatások és a légkondicionáló megoldások egyaránt megtalálhatók. Ezenfelül a Panasonic egy új kiskereskedelmi egységet is elindított, amely a piacvezető kiskereskedőknek nyújt csúcstechnológiás megoldásokat.
 
A Panasonic a kezdetektől fogva igyekezett választ adni a társadalom kihívásaira, és olyan új technológiákat fejlesztett ki, amelyekkel az emberek jobban boldogulnak a világban. Mindig azt nézzük, mik a lehetőségek, és hogyan tudunk azokból még többet kihozni. Ez vezérelt minket már a kettősfoglalat megalkotásakor, amelyet 1920-ban kezdtünk el gyártani. Ezek a precíziós termékek használt izzók menetes részének újrafelhasználásával készültek. Manapság általános jelenség az újrahasznosítás, de mi már akkor is éreztük a társadalmi felelősségünket, és javítani akartunk a mindennapok életminőségén. Ez a szemlélet jelentős mértékben hozzájárult az elmúlt 100 évben a Panasonic innovációihoz” – tekintett vissza Laurent Abadie, a Panasonic európai vezérigazgatója.
 
bc_banner_1226_100years_of_ideas.jpg
Közelebb hozni a jövőt
A Panasonic Convention résztvevői betekintést nyerhettek a Panasonic múltjába és jövőjébe is. A vállalat elindítása óta óriásit változott a világ, de a Panasonic vezérelvei a mai napig változatlanok. A Panasonic mindig is arra törekedett, hogy egy jobb életet és egy jobb világot hozzon létre az egyéneknek és a társadalom egészének is. A filozófia egyik alapeleme az együttműködésekben való részvétel, amelyet jól példáznak azok a Panasonic által kötött partnerségek, amelyeken keresztül a világ számos pontján valósulnak meg a jövő előhírnökeinek számító okosváros projektek.
 
Senki sem tudja előre, hogy melyik innovációból lesz valóság, de azt biztosan tudjuk, hogy nem csak követni akarjuk a fejlődést, hanem mi akarunk új lehetőségeket teremteni, hogy aktívan lépjünk előre a jövőbe” – fejtette ki Laurent Abadie.
 
A Panasonicot 1918-ban alapította Konosuke Matsushita. Ebben az évben mutatta be a Panasonic a továbbfejlesztett csatlakozódugóját. A következő újítás a kettősfoglalat volt, amivel egyetlen forrásból egyszerre lehetett árammal ellátni izzókat és készüléket is. Lehet, hogy apróságoknak tűnnek, de ezek a termékek kényelmesebbé tették a mindennapokat és új lehetőségeket kínáltak: például egy foglalattal lehetett villanyfénynél vasalni.
 
A Panasonic 100 évvel ezelőtti elindulása óta a vállalat számtalan alkalommal lehetett büszke az újdonságaira (https://www.panasonic.com/global/100th.html):
• 1927: A Panasonic bemutatja első háztartási készülékét, egy elektromos vasalót
• 1937: Az első modell bemutatása óta töretlen a Panasonic hajszárítóinak népszerűsége
• 1952: A Panasonic bemutatja első televízióját
• 1958: Megjelenik a Panasonic első szoba-légkondicionáló készüléke
• 1965: A Panasonic bemutatja első, Technics márkanéven gyártott termékét
• 1977: A Panasonic egy készülékben egyesíti a konvekciós és a mikrohullámú sütőt
• 1982: A Panasonic bemutatja az első fogyasztói videokamerát és hordozható magnetofont
• 2008: A Panasonic elindítja a Lumix G sorozatot, a világ első tükör nélküli fényképezőgépét, amely nagymértékű változást hoz a fényképészet világába
• 2018: A Panasonic az autós multimédia-rendszereknél is bevezeti a hangvezérlést
 
Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom




Impresszum
Betöltés: 3.317611 másodperc.