OM SYSTEM OM-1 Mark II és két új zoom objektív

Fotó Magazin | 2024. Január 30., Kedd 08:00

OM SYSTEM OM-1 Mark II és két új zoom objektív
Az OM System bemutatta új csúcsmodelljét, valamint két új zoom objektívet.

M SYSTEM OM-1 Mark II cserélhető objektíves fényképezőgép – az új csúcsmodell

A világon elsőként Live Graduated ND funkcióval

 

OM-1 Mark II

FŐBB JELLEMZŐK

 

 • A világon elsőként Live GND felvételkészítés funkcióval
 • Fejlett AF funkciók
 • Továbbfejlesztett AI Detection AF
 • Nagy sebességű sorozatfelvétel Blackout nélkül
 • Nagysebességű elektronikus kereső
 • IP53 szabványnak megfelelő időjárásállóság
 • Nagyteljesítményű IS
 • Tömeg: kb. 511g (csak váz)
 • Elérhetőség: 2024 február
 • Javasolt fogyasztói ár: 959 990.-

 

2024, Január 30, Hamburg – az OM Digital Solutions Corporation nagy izgalommal mutatja be legújabb csúcsmodelljét, az OM SYSTEM OM-1 Mark II fényképezőgépet. Ez a Mikro-NégyHarmad rendszerű, cserélhető objektíves gép egyben egy új funkciót is bevezet a köztudatba: a világon elsőként1 a Live GND (Graduated / átmenetes ND szűrő) felvételt. Ez az úttörő funkció a digitális fotózásra épülve hozza létre egy átmenetes ND szűrő hatásait úgy, hogy valós időben állíthatjuk be a szűrés erősségét és típusát a keresőben, vagy az LCD kijelzőn követve a változást – ezzel bővítve a kreatív lehetőségeket. Az OM SYSTEM OM-1 Mark II készen áll arra, hogy feltárja a csodákat!

 

A legzordabb körülményekre is felvértezve2: az OM SYSTEM OM-1 Mark II IP53 szabványnak megfelelő csepp- és porálló konstrukciót kapott, egy igazán masszív vázzal párosítva – akár -10°C hőmérsékletig fagyálló mivolta erre a legjobb bizonyíték. Az új csúcsmodell a legmodernebb technológiákat kapta, például az akár 8,5 lépésnyi3 kompenzációt az 5-tengelyes vázba épített képstabilizátorral, 20 megapixeles4 Stacked BSI Live MOS érzékelőt, és a TruePic X képprocesszort, mely az OM SYSTEM márka új csúcsmodelljének születésének szimbóluma is egyben.

 

A képérzékelők hagyományos korlátain túlmutató képalkotási lehetőségek között találjuk például az 50M Handheld High Res Shot és 80M Tripod High Res Shot funkciókat, melyek minimalizálják a zajt a RAW felvételekhez, így kivételes képtisztaságot kínálnak. Az OM-1 Mark II kifinomult AWB algoritmusa precíz színreprodukciót biztosít, problémamentesen alkalmazkodva a különféle fényviszonyokhoz, így minden egyes képkockánál pontos színtónust ad.

 

Az AI Detection AF mélytanulás technológiák alkalmazásával került kifejlesztésre, melynek köszönhetően a különféle témák igencsak széles spektrumát ismeri fel – például madarakat, állatokat, autókat, stb. – és már az emberi alakot is. Ennek köszönhetően az automatikus élességállítást a kivételes tisztaság jellemzi, még a bonyolultabb fény- és környezeti viszonyok esetén is.

 

A nagysebességű felvételkészítés teljesítményét tovább erősítve az OM-1 Mark II nagyobb memóriával rendelkezik a sorozatfelvételek számának növelésére. A Pro Capture funkció segítségével akár 120 fps sebességgel ragadhatjuk meg a már elszállt pillanatokat (AF/AE Lock használata esetén / kb. 50 fps sebességgel AF/AE Tracking használata közben).

 

Az áttervezett markolat felületektől a függőleges elrendezésű videók felvételének támogatásáig az OM-1 Mark II még figyelmesebben gondoskodik használója kényelméről és megelégedettségéről. Ráadásként támogatja az UVC/UAC csatlakoztatást számítógéphez, így webkameraként is használhatjuk – ezzel kielégíti az új trendek szerinti csatlakoztatási igényeket és egyben intuitív élményeket kínál.

 

A HLD-10 akkumulátortartó portrémarkolattal és az RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlővel kiegészülő csúcsmodell kivételes funkcionalitással büszkélkedhet. Az OM Workspace képszerkesztővel fejlett szerkesztési funkciókat, az OM Capture kameravezérlő szoftverrel pedig gondtalan kamerakezelést kapunk - a ténylegesen átfogó és kifinomult fotós élmény garantálva!

 

OM SYSTEM OM-1 Mark II – elérhetőség és árak

Az OM-1 Mark II 2024 február közepétől érhető el, 959 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.

 

OM SYSTEM OM-1 Mark II – részletes termékismertető 

Kérjük, tekintse meg a fényképezőgéphez tartozó teljes körű leírást az OM SYSTEM weboldalán:

https://explore.omsystem.com/hu/en/

 

web_C27_OM-1_Mark_II_BLK_WPRight2_1240-2_W_MF.jpg

 

OM SYSTEM OM-1 Mark II – jellemzők és technikai részletek

 

Kiváló minőségű felvételek a Stacked BSI Live MOS érzékelőnek és a TruePic X képprocesszornak köszönhetően 

Az OM SYSTEM OM-1 Mark II lelke a legmodernebb 20 megapixeles Stacked BSI Live MOS érzékelő és az ugyancsak kifinomult TruePic X képprocesszor párosa. Ez a dinamikus duó az ugyancsak jó hírű, nagy felbontású M.ZUIKO DIGITAL objektívekkel összeállva az OM SYSTEM gépek által valaha készített legjobb minőségű felvételeket garantálja. A továbbfejlesztett AWB algoritmus ragyogó színvisszaadást eredményez még az olyan, kihívást jelentő fényviszonyok esetén, mint a például a különféle fényforrások által megvilágított területek. Az ilyen kondíciók ellenére is precíz színvisszaadás a lenyűgöző felvételek egyik kulcsfontosságú jellemzője.

 

Az OM-1 Mark II nagyteljesítményű, 5-tengelyes, vázba épített képstabilizátora akár 8,5 lépésnyi kompenzációra is képes – a váz képstabilizátorának használata esetén és az 5-tengelyes Sync IS5 funkcióval kombinálva is. Ezzel tovább bővültek a kézből kitartható felvételkészítés lehetőségei, így a mozgékonyság és a mobilitás is garantált.

 

Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a világon elsőként1 teszi elérhetővé az átmenetes ND szűrők hatásainak vezérlését és azok megjelenítését a keresőben / monitoron, valós időben 

Bemutatkozik a világ első Live GND (Graduated ND) felvétel funkciója, egy olyan úttörő technológia, mely a digitális fotózás segítségével reprodukálja az átmenetes ND szűrők hatásait, pontosan változtatva a fényerőt és a sötét megjelenítését a felvételen – így lenyűgöző eredményt hoz létre. A Live GND felvétel funkció segítségével gond nélkül állíthatjuk a szűrés erősségét (GND2, GND4, vagy GND8), típusát (Soft, Medium, vagy Hard) és közben, valós időben ellenőrizhetjük a beállítást a keresőben, vagy az LCD-n. Ez az innovatív funkció lehetővé teszi az effekt pozíciójának és szögének pontos beállítását is, így az elképzelt kép elkészítése abszolút gondtalanul történhet. Mivel így nincs szükség valós szűrőkre, olyan objektívek esetén is alkalmazhatjuk az effekteket, melyekhez nem is lehetne szűrőt csatlakoztatni – jelentősen kibővítve a kreatív kifejezésmódok lehetőségeit például látképek fotózásánál. A lehetőségeket tovább növelve az OM-1 Mark II a népszerű Live ND felvételkészítésnél ND128-ig bővíti a beállítási lehetőségeket.

 

Az OM-1 Mark II olyan erőteljes képalkotás-funkciókat kínál, mint a (kb.) 50M Handheld High Res Shot és a (kb.) 80M Tripod High Res Shot. Ezek a funkciók olyan nagyfelbontású képeket hoznak létre, melyek túlszárnyalják a szenzor határait több felvétel készítésével és azok egyesítésével – ráadásul közel két ISO érzékenység lépéssel csökkentik a képzajt. A RAW felvételek mentése 14 biten történik a kiváló, nagy felbontású képek megőrzése érdekében. E funkciókat kiegészítik a digitális felvételkészítés funkciók, például a Live Composite, melynek köszönhetően a különféleképpen megvilágított képrészletek eltérő mennyiségű fényt kapnak a felvételkészítés végén a beégés és a túl kevés részlet rögzítésének elkerülésére, vagy a Focus Stacking, melynek köszönhetően a mélységélesség kontrollálásával precíz élességállítást érhetünk el a téma teljes területén.

 

Advanced AI Detection AF - már emberi alak felismerésére is

A mélytanulás technológiákkal fejlesztett AI Detection AF még többféle téma felismerésére képes, mint korábban. A funkció felismeri például az emberi alakot, a formula versenyautókat, a motorokat, a repülőket, a helikoptereket, a vonatokat, a madarakat, vagy például a kutyákat, macskákat. Ez a bővítés remekül egészíti ki a jól bevált Face Priority / Eye Priority AF funkciót, jelentősen finomítva az élességállítást. Kiválóan képes pontosítani a modelleket, akár profilból, elnézve, vagy részben kitakart arccal is.

 

Az AI Detection AF – kihasználva a TruePic X képrocesszor által kínált lenyűgöző számítási teljesítményt – azonnali, valós idejű megjelenítést biztosít a témákról azok mozgása esetén is. Pontosan követi a témát a kompozíción belül, gyakorlatilag állandó élességállítást biztosítva – így biztosan nem maradunk le a legnagyszerűbb pillanatokról. Az élességállítás-követés ráadásul olyan bonyolult részletek esetén is működik, mint az autóversenyző sisakja, vagy egy madár szeme – ezt manuálisan szinte lehetetlen utánozni. A funkció ráadásul több, akár nyolc témát is képes detektálni és követni, így biztosítva azt, hogy mi magunk válasszuk ki a legmegfelelőbb pillanatot a legmegfelelőbb témára kihangsúlyozva – ezáltal mindig lenyűgöző eredményt kapjunk.

 

A használhatóság szempontjából ugyancsak jelentős fejlesztést találunk: a témafelismerés egyszerű beállítását a Super Control Panelen belül. Ez a kifinomult funkció valóban stresszmentes fotózást garantál, hiszen a folyamatok még nagyszerűbben vezérelhetők.

 

web_C18_OM-1_Mark_II_BLK_Right_8-25F4_OM_OFF_MF.jpg

 

Megnövelt memóriakapacitás jelentősen nagyobb számú sorozatfelvétel rögzítéséhez, mely még jobb nagysebességű felvételi teljesítményt eredményez

Az OM-1 Mark II Pro Capture funkciója az exponálógomb félig lenyomott pozíciójában indítja a felvételkészítést (1. kioldás), majd a gomb teljes lenyomásáig (2. kioldás) rögzíti és tárolja a képeket. Ennek köszönhetően az emberi reakcióidő miatti késés kiküszöbölhető, így minden egyes pillanat megörökítésre kerülhet – még a kioldó lenyomása előtt. A nagysebességű sorozatfelvétel akár 120 fps felvételi sebességet is jelenthet AF/AE Lock használatával, illetve kb. 50 fps sebességet AF/AE Tracking használata közben, elérhetővé téve a gyorsan mozgó témák pontos megörökítését is.

 

A bővített puffermemóriával felszerelt OM SYSTEM OM-1 Mark II kb. 99 sorozatfelvétel utólagos rögzítését kínálja Pro Capture módban – mely az előd OM-1 70 képkocájához képest jelentős előrelépés.

Az OM-1 Mark II kb 219 kép rögzítését kínálja JPEG formátumban, illetve 213 kép mentését RAW formátumban, kb. 120 fps sorozatfelvételi sebességgel, mely ugyancsak jelentős előrelépés az OM-1 egyenként kb. 92 képkockájához képest.

 

IP53 szabványnak megfelelő csepp- és porállóság a kihívást jelentő környezetben történő felvételkészítéshez – a mindig megbízható pormentesítő rendszerrel kiegészítve

Az OM SYSTEM OM-1 Mark II a könnyű és masszív magnéziumötvözet vázra épülő, gondosan tervezett tömítésrendszer által védett burkolataival IP53 szabványnak megfelelő por- és cseppmentességet kínál. Ezzel a konstrukcióval mindig megbízható működéssel számolhatunk, akár -10°C környezeti hőmérséklet és igazi kihívást jelentő, zord környezetben is.

 

Keresője egy 5,76 millió képpontos OLED kijelző, mely kiváló felbontást és jól látható, 0.83x nagyítást kínál, minimális, 0,005 másodperces6 késleltetéssel, illetve nagy, 120 fps sebességű megjelenítéssel. Ezzel az optikai keresők képtisztaságát kapjuk, miközben – akár gyenge fényben is – lehetővé válik a téma ellenőrzése és a kioldó lenyomása előtt a kép megjelenítése, ami az elektronikus keresők nagy előnye. A kereső ráadásul páramentesítő bevonattal is rendelkezik, mely esős időben is tiszta látómezőt biztosít.

 

Az OM-1 Mark II megbízható pormentesítő rendszerrel védi a gép belső részeit, különösen az érzékelő felületét az objektívcsere során esetlegesen bekerülő porszemek lerakódásától. Ez a masszív rendszer hatékonyan távolítja el a szemcséket, ezzel is biztosítva a képek tisztaságát és a rendszer megbízhatóságát.

 

További jellemzők

 • Továbbfejlesztett, jobbra rendezett menü, menüparancsokkal, ami különösen előnyös teleobjektív használatakor.
 • Az AF/AE Tracking nagysebességű sorozatfelvétel funkció (SH2) beállítási lehetőségei között már a 12,5 fps és 16,7 fps sebesség beállítás is elérhető.
 • 25 fps, vagy lassabb sorozatfelvétel esetén a minimális zársebesség 1/160 sec.
 • Jobb tapadás a vezérlőtárcsákon ujjaink számára elasztomer felületekkel.
 • UVC (USB Video Class) / UAC (USB Audio Class) kompatibilitás, lehetővé téve számítógép gondtalan csatlakoztatását és a gép webkameraként történő alkalmazását.
 • A médiaplatformokhoz ideális, függőleges elrendezésű videofelvételek készítése kényelmesen, a gép normál fogásával.

 

web_C33_OM-1_Mark_II_BLK_Rightvertical_1240-2_W_AF_HLD10.jpg


Felvételkészítést és szerkesztést támogató szoftverek és alkalmazások 

OM Workspace képszerkesztő szoftver, 2.3 verzió

A frissített Olympus Workspace képszerkesztő szoftver fejlett RAW feldolgozási- és szerkesztési lehetőségeket kínál. Az OM-1 Mark II géphez csatlakoztatva USB RAW adatszerkesztés biztosít, megkönnyítve a feldolgozás és az utómunkák folyamatait a fényképezőgépen és a számítógépen egyaránt – például a tónusgörbe-beállítást. Emellett egy kifejezetten a RAW feldolgozásra9 tervezett AI Noise Reduction funkciót is kínál, mely még tisztább és kifinomultabb képeket eredményez a támogatott10 géptípusokkal készített RAW fájlok esetén

 

OM Capture kameravezérlő szoftver, 3.1 verzió 

Ez a szoftver átfogó kameravezérlő programként szolgál számítógépeken, kielégítve a stúdiófotózás igényeit. Megkönnyíti a zökkenőmentes képátvitelt Wi-Fi-n keresztül, valamint hatékony asszisztensként szolgál a stúdiófelvételek munkafolyamataiban. Támogatja a nagysebességű kommunikációt az 5 GHz-es sávon belül és teljes mértékben kompatibilis az OM-1 Mark II műveleteivel. Ezenkívül lehetővé teszi a tápellátást USB-n keresztül a kamera vezérlése közben.

 

OM Image Share okostelefon alkalmazás (OI.Share) 

Ez az okostelefon alkalmazás Wi-Fi kapcsolatot hoz létre a fényképezőgéppel, lehetővé téve a felvétel adatainak átvitelét és távvezérlést. Az OM-1 Mark II esetében az OI.Share használható firmware frissítésre (a váz esetében) és lehetővé teszi a gép beállításainak mentését és visszaállítását.

 

Opcionális kiegészítők

HLD-10 akkumulátortartó-portrémarkolat;  ajánlott fogyasztói ár: 139 990 Ft

Masszív akkumulátortartó-portrémarkolat, mely IP53 osztályú por-és cseppállóságot biztosít az OM-1 Mark II géphez csatlakoztatva – és ugyanolyan vezérlőgombokat kapott ugyanolyan elrendezésben, mint amit az eredeti markolaton láthatunk. Ha két BLX-1 lítium-ion akkumulátort használunk a gépben és a hozzácsatlakoztatott HLD-10 portrémarkolatban, kb. 950 felvételt készíthetünk egy feltöltéssel (CIPA tesztek alapján). Ha az OM-1 Mark II géphez csatlakoztatjuk, a HLD-10-be helyezett BLX-1 lítium-ion akkumulátor tölthető a nagyobb kényelem érdekében.

 

 

BLX-1 lítium-ion akkumulátor;   ajánlott fogyasztói ár: 35 990 Ft

Az OM-1 Mark II tartozéka 1db BLX-1 akkumulátor; A feltüntetett ár csak külön, további akkumulátorként történő megvásárlás esetén kerül feltüntetésre.

Ez a nagykapacitású (2,280 mAh) lítium-ion akkumulátor kb. 500 töltési ciklussal rendelkezik (CIPA tesztek alapján).

 

RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlő;  ajánlott fogyasztói ár: 31 990.- Ft

Ez a vezeték nélküli távvezérlő IP57 osztályú8 por és cseppállóságot kínál. Az OM-1 Mark II géphez csatlakoztatva lehetővé teszi a távoli felvételkészítést (a váztól 5 méteres távolságon belül) bármilyen környezetben. Energiakímélő rendszere lehetővé teszi a Bluetooth® Low Energy alkalmazását a kommunikációban, a videofelvételek indítására és leállítására. Emellett ez a z eszköz vezetékes távvezérlőként is alkalmazható, ha a tartozék kábellel csatlakoztatjuk.

 

 

1 A tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek között, 2024 januári adatok szerint – az OM Digital Solutions házon belüli kutatásai alapján.

2 Csak kompatibilis csepp- és porálló objektív használata esetén (a szabványnak megfelelő csepp- és porállóság esetén). Nem érvényes töltés, illetve HDMI kábel csatlakoztatása közben.

3 A 8,5-lépésnyi korrekció a váz képstabilizátor használatakor a következő objektívvel tesztelve: M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO II, gyújtótávolság: f = 40mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f = 80mm), CIPA szabvány szerint. A korrekció két tengelyen történt (yaw/pitch).

4 Az effektív képpontok száma: kb. 20,4 megapixel. Teljes pixelszám: kb. 22,9 megapixel.

5 Az 5-tengelyes Sync IS képstabilizátorhoz használt objektív a 8,5 lépés korrekciónál: M.ZUIKO DIGITAL ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO, gyújtótávolság: f = 150mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f = 300mm), félig lenyomott exponálógomb esetén is működő képstabilizátor funkció: kikapcsolva, nagysebességű sorozatfelvétel, CIPA szabvány szerint. A korrekció két tengelyen történt (yaw/pitch).

6 120 fps felvételi sebesség kiválasztva

7 A BLX-1 lítium-ion akkumulátor nem tölthető külön, a HLD-10 portrémarkolatba helyezve, a géptől különválasztva.

8 A fényképezőgép vezeték nélküli használatakor. IP51 kábel csatlakoztatásakor.

9 A használatra alkalmas számítógépek bizonyos funkcióik alapján korlátozottan érhetők el.

10 Támogatott fényképezőgépek: OM SYSTEM OM-1 Mark II, OM SYSTEM OM-1, E-M1 Mark II, E-M1 Mark III, E-M1X, OM SYSTEM OM-5, E-M5 Mark III. A kompatibilitás érdekében további programok és támogatott adatok letöltése válhat szükségessé.

 

 

 

 

web_C52_M_Zuiko_150-600mm_F5.0-6.jpg

M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 F5.0-6.3 IS objektív


Vadon élő madarak gondtalan megörökítése és szuper-telefotók készítésére akár kézből kitartva, nagyteljesítményű képstabilizátor hatékony segítségével.

M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS

FŐBB JELLEMZŐK

 

 • Szuper-telezoom akár 1200mm1 (35mm ekv.) kézből történő használatához
 • Kiemelkedő képstabilizátor-teljesítmény
 • Sync-IS kompatibilitás
 • Akár 0,7x1 leképezés tele-makrófotózáshoz
 • IPX1 por és cseppállóság
 • Fluorin bevonat
 • Tömeg: kb. 2064 gramm.(csak az objektív)
 • Elérhetőség: 2024 március
 • Javasolt fogyasztói ár: 1 099 990.- Ft

 

2024, Január 30, Hamburg – az OM Digital Solutions Gmbh nagy örömmel mutatja be M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS (35mm ekvivalens érték: 300-1200mm) modellt, mely a szuper-telezoom objektívek csúcsa. Ez a Mikro-NégyHarmad rendszerű szuper-telezoom maga a megtestesült innováció, mely akár 1200mm gyújtótávolságot (35mm ekvivalens érték) tud önmagában, illetve 2400mm gyújtótávolságot (35mm ekvivalens érték) egy opcionális M.ZUIKO DIGITAL MC-20 2x telekonverter használatával, emellett újradefiniálja a sokoldalúságot és tökéletes képalkotást kínál.

A 2024 februárjának végétől elérhető új objektív a – például – szintén újdonságként megjelent OM-1 Mark II vázzal együtt használva az 5-tengelyes Sync IS funkció minden előnyét maximálisan kiaknázza (akár 7 fényérték-lépésnyi képstabilizátor teljesítményével2). Nem a Sync IS rendszerben használva akár 6 zársebesség-értéknyi képstabilizátor-teljesítmény is kaphatunk3, így pedig ugyancsak tűéles képtisztaság érhető el igen nagy távolságokból – akár állvány nélkül, lehetővé téve a gyors cselekvést a legizgalmasabb pillanatok megörökítése érdekében.

 

A nagyfokú ellenálló-képesség elérését szem előtt tartva készült  M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS kiemelkedő, IPX1 szabványnak megfelelő csepp- és porállóságot kínál. A frontlencsén fluorin bevonatot találunk, mely segíti a gondtalan használhatóságot még a legzordabb körülmények között is. Kompakt és könnyű kialakítása kiváló mobilitást, valamint egyszerű manőverezhetőséget biztosít, amikor a legkülönlegesebb témákat keressük.

 

Az OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS új fejezetet nyit a fotózás élvezetében: páratlan elérést, rugalmasságot és teljesítményt kínálva újraírja a határokat és segít a legkülönlegesebb pillanatok megörökítésében.

 

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS  – elérhetőség és árak

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS objektív 2024 februárjának végétől érhető el, 1 099 990.- Ft ajánlott fogyasztói áron.

 

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS  – részletes termékismertető

Kérjük, tekintse meg az objektívekhez tartozó teljes körű leírást az OM SYSTEM weboldalán:

https://explore.omsystem.com/m-zuiko-ed-150-600mm-f5-0-6-3-is

 

 

web_C57_OM-1_Mark_II_BLK_Right3_150-600_T_AF.jpg


OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS -  jellemzők és technikai részletek

 

Egy zoomobjektív, mely akár 1200mm1, vagy egy opcionális 2× telekonverterrel akár 2400mm1 gyújtótávolságot is tud

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS önmagában 300mm - 1200mm1 gyújtótávolság-tartomány lefedésére képes, emellett kompatibilis az M.ZUIKO DIGITAL MC-14 1,4x telekonverterével, valamint az M.ZUIKO DIGITAL MC-20 2× konverterrel is. Ha az MC-20 típussal együtt használjuk, a lenyűgöző 600-2400mm (35mm ekvivalens) 1. gyújtótávolság-tartomány áll rendelkezésünkre. Az ezzel biztosított sokoldalúság felbecsülhetetlen a szuper-telefotózáshoz, különösen a csak messzebbről elérhető vadvilág megörökítésekor, amikor a megközelítés komoly kihívást jelent. A teljes méretű, majdani vágás nélküli képek rögzítése a képminőséget jelentősen javítja. Négyszeres zoomtartományával rugalmas kompozíció készítését biztosítja, és tiszta, nagyfelbontású felvételek készítését teszi lehetővé a teljes zoomtartományban.

 

Képstabilizátor, valamint csepp- és porálló kivitel a fotós agilitásának támogatásához

Ez az objektív beépített képstabilizátorral rendelkezik. Ha egy 5-tengelyes Sync IS vázba épített képstabilizátorral rendelkező vázzal kombináljuk, akár 7 zársebesség-lépésnyi kompenzációt kapunk2, de önállóan használva is akár 6 zársebesség-lépésnyi képstabilizátor-teljesítményt3 biztosít. Ez a teljesítmény pedig kézből történő használatot is lehetővé tesz, akár szuper-telefotók és gyenge fényviszonyok esetén is. Ezzel az állvány használatának szükségességét csökkenthetjük és segít abban, hogy a legérdekesebb pillanatokat is meg tudjuk örökíteni a vadvilág fotózásakor.

 

IPX1 szabványnak megfelelő por- és cseppállósággal is büszkélkedhet, mely gondtalan használatot garantál például esős napokon, vagy olyan helyzetekben, ahol szinte elkerülhetetlen némi fröccsenő vízzel való találkozás. A frontlencse fluorin bevonatot kapott, mely abszolút megkönnyíti az esőcseppek, por és más szennyeződések eltávolítását, így gyakorlatilag egy törlés és máris folytathatjuk a fotózást.

 

web_C61_OM1MarkII_BLK_Top_M_Zuiko_150-600mm_F5.0-6.jpg

 

Könnyed használhatóság és közelképek megörökítésének lehetősége a még kényelmesebb fotózásokhoz

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS egyéni igényekre szabható zomgyűrű-nyomaték beállítási lehetőséget kínál, lehetővé téve a Smooth (S) és Tight (T) módok közötti választást a Zoom Torque/Lock kapcsolóval, a különféle fotós témákhoz ideális beállításnak megfelelően. A Lock (L) mód bekapcsolásával az objektívet a nagylátószögű végállásban rögzíthetjük, megakadályozva, hogy szállítás közben, véletlenszerűen a tele módba váltsunk (a kinyúlással együtt). Ezen kívül találunk még egy Focus Limiter, egy Focus Mode és egy IS (képstabilizátor) kapcsolót, valamint egy L-Fn (Lens Function) gombot, mely tovább 

növeli a fotózás kényelmét.

Ráadásként ez az objektív kiváló közelkép-felvételi teljesítményt is kínál, 0,56 m közelponttal a nagylátószög végén és 2,8 m közelponttal a tele végén. A legnagyobb leképezés 0,7x1 a nagylátószögű végén és 0,39x1 a tele végén, így telemakró objektívként is használhatjuk olyan apró témák, mint a rovarok és virágok kisebb részleteinek felfedezésére. Telekonverterrel kombinálva egy makróobjektív tudásával versenyezhet, tovább bővítve a természetben elérhető felhasználási lehetőségek széles skáláját.

 

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS támogatja a Focus Stacking3 felvételi módot, mely több felvételt készít egy témáról különféle gyújtótávolsággal, majd egy, kiterjesztett élességtartományú képet hoz létre a különféle éles részletek kombinálásával.

 

Opcionális kiegészítők 

LC-95 objektívsapka (tartozék / opcionálisan is elérhető);  javasolt fogyasztói ár:      9 990.- Ft 

Extra védelem szállítás közben.

 

LH-103 napellenző (tartozék / opcionálisan is elérhető);  javasolt fogyasztói ár:        39 990.- Ft 

Minimalizálja a nem kívánt mennyiségű fény bejutását ellenfényben, egyben védi az objektívet a kisebb sérülésektől, ütődésektől.

 

 

1 35mm ekvivalens

2 CIPA szabvány alapján: félig lenyomott exponáló gomb IS funkció kikapcsolva, ha a korrekció két tengelyen (yaw/pitch) történik

Váz: OM-1 Mark II 150mm (35mm ekvivalens érték: 300mm) gyújtótávolság használatakor

3 CIPA szabvány alapján: félig lenyomott exponáló gomb IS funkció kikapcsolva, ha a korrekció két tengelyen (yaw/pitch) történik.

Váz: E-M10 Mark IV 150mm (35mm ekvivalens érték: 300mm) gyújtótávolság használatakor

4 Csak kompatibilis modellek esetén

 

 

 

web_C02_M_Zuiko_9-18mm_F4.0-5.jpgM.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II objektív (35mm ekvivalens: 18-36mm)

a páratlan hordozhatóság érdekében visszahúzó mechanizmussal

 

Instant kreativitás az ultra-nagylátószögű zoom objektív egyedülálló fotós lehetőségeivel

 

M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II

FŐBB JELLEMZŐK

 

 • Ultra-nagylátószögű zoomobjektív
 • Kompakt és könnyű kivitel
 • Új fejlesztés
 • A szintén új fejlesztésű, virágszirom formájú LH-55D napellenző tartozék
 • Tömeg: 154 g
 • Elérhető 2024 márciusától, 279 990.- Ft javasolt fogyasztói áron

 

2024, Január 30, Hamburg – Az OM Digital Solutions nagy örömmel mutatja be megújult M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II objektívjét (35mm ekvivalens érték: 18-36mm). Ez a nagylátószögű objektív a Mikro-NégyHarmad rendszer használói számára egy igencsak sokoldalú eszköz a legkülönfélébb fotós lehetőségek széles skálájának felfedezésére. Az objektív 2024 márciusától érhető el.

 

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II a három ultra-nagylátószögű M.ZUIKO DIGITAL objektív közül a legkönnyebb és a legkompaktabb verzió.[i] A fotósok a nagylátószög előnyeit teljes mértékben kiaknázva készíthetnek átfogó tájképeket, makrókat például virágokról, vagy fákról, miközben az alacsony látószögbe belekomponálhatják az ég kékjét is. Ez a hangsúlyt a perspektívára helyezi úgy, hogy közelebb hozza a témát – így a fotós kreatív lehetőségeit bővíti a természettel kapcsolatos témák megörökítésekor.

 

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II – elérhetőség és árak

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II objektív 2024 márciusától érhető el, 279 990.- Ft ajánlott fogyasztói áron.

 

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II – részletes termékismertető 

Kérjük, tekintse meg az objektívekhez tartozó teljes körű leírást az OM SYSTEM weboldalán:

web_C12_OM-5_SLV_Right_M_Zuiko_9-18mm_F4.0-5.jpg

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II – jellemzők és technikai részletek

 

Ultra-nagylátószögű zoomobjektív a sokoldalú fotós alkalmazhatóság határainak további bővítéséhez

Jellemzők: 9-18mm gyújtótávolság (35mm ekvivalens érték: 18-36mm), 25cm közelpont a teljes tartományban, 0,11× legnagyobb leképezési arány nagylátószög beállításnál, illetve 0,2× telefotónál (35mm ekvivalens érték). Ez az objektív szinte felbecsülhetetlen eszköz a természet témájú fotózás lehetőségeinek bővítéséhez.

 

Lenyűgöző, átfogó tájképek, az ultra-nagylátószögű fotózásban rejlő jellegzetes képességek kiaknázása, vagy makrók készítése például virágokról, fákról, miközben az alacsony látószögbe belekomponáljuk az ég kékjét (miközben a perspektívát variáljuk a téma közelhozásával) – ez az objektív a kreatív lehetőségek igencsak széles skáláját kínálja. Sőt, a nagylátószög kiválóan alkalmas a festői tájak videofelvételen történő bemutatására is.

 

Lenyűgöző hordozhatóság és könnyű kivitel (méretek: φ56,2 × 49,3 mm, tömeg: 154 g) – kiemelkedő képminőséggel párosítva

Elképesztően kompakt és könnyű kivitel, φ56,2 × 49,3 mm méret és mindössze 154g tömeg – ráadásul kiváló képminőség biztosításával.

 

Az objektív rendkívül átgondolt kialakítással büszkélkedhet – erre példa a két DSA (Dual Super Aspherical) lencse alkalmazása az objektív elején, mely figyelemre méltó, 100° széles látószöget kínál. Emellett a hátsó részen elhelyezett DSA lencsék hatékonyan korrigálják a torzításokat, ezzel is hozzájárulva a kiemelkedő képminőséghez a kompakt kialakítás mellett. Ha egy OM SYSTEM OM-5 vázhoz csatlakoztatjuk, egy különösen felhasználóbarát, könnyű rendszert kapunk – mely mindössze 568g.

 

Emellett az objektív olyan visszahúzó mechanizmust kapott, mely minimálisra csökkenti az egyébként terjedelmes ultra-nagylátószögű objektívekre jellemző méreteket – így mindössze 49,3 mm hosszra zsugoríthatjuk parkolóállásban, a könnyed használhatóságot tovább javítva.

 

Új tervezésű objektív, szintén új, innovatív kialakítású, szirom alakú LH-55D napellenzővel

Teljesen új színek és recézett felületek – felhasználóbarát kialakítás és prémium esztétika jellemzi a többi M.ZUIKO objektívvel harmonizálva. Bónuszként az ugyancsak újonnan bemutatkozó, virágszirom formájú LH-55D napellenző is megtalálható a tartozékok között – mely használaton kívül az objektíven megfordítva, kényelmesen tárolható.

 

Opcionális kiegészítők 

LH-55D napellenző (tartozék / opcionálisan is elérhető) 

Minimalizálja a nem kívánt mennyiségű fény bejutását ellenfényben, egyben védi az objektívet a kisebb sérülésektől, ütődésektől. A virágszirom formájú kialakítás kényelmes tárolást kínál használaton kívül, egyszerűen csak fordítva felhelyezve azt az objektívre.

Javasolt fogyasztó ár: 13 990.- Ft

 

LC-52D védősapka (tartozék / opcionálisan is elérhető) 

Extra védelem szállítás közben.

Javasolt fogyasztói ár: 5 990.- Ft

 

1  E három objektív közül: M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm F4.0-5.6 II, M.ZUIKO DIGITAL ED 8-25mm F4.0 PRO és M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm F2.8 PRO.

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 3.270831 másodperc.