OM SYSTEM OM-1 fényképezőgép bejelentés

Fotó Magazin | 2022. Február 15., Kedd 14:00

OM SYSTEM OM-1 fényképezőgép bejelentés
Bemutatták az OM SYSTEM OM-1 cserélhető objektíves fényképezőgépet, új Stacked BSI Live MOS szenzorral és Cross Quad Pixel AF rendszerrel, továbbá két új zoom objektívet is.

2022, Február 15, Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be OM SYSTEM OM-1 fényképezőgépét:

 

Ez a Mikro-NégyHarmad szabványos cserélhető objektíves fényképezőgép a kiváló képminőség és képalkotó jellemzői mellett kompakt és könnyű kivitelével is büszkélkedhet, mely remek hordozhatóságot biztosít. Értékesítése várhatóan 2022.03.07.-én kezdődik. Az OM SYSTEM csúcsmodelljeként egyedülálló élményt kínál használójának, az alkotás iránti vágy ösztönzése mellett. Ez a cserélhető objektíves fényképezőgép ihletet ad már könnyed kialakításával is, hiszen használója szinte bárhová magával viheti és pontosan az elképzelésének megfelelő felvételeket készíthet vele.

 

Az OM SYSTEM OM-1 az új eszközök és legkorszerűbb digitális technológiai megoldások csúcs, mely kiváló képminőségével messze felülmúlja a szenzormérettel kapcsolatos elvárásokat. Autofókusz és sorozatfelvétel teljesítménye ugyancsak meghaladja a hagyományos gépek tudását és jelentősen szélesíti az alapvető felvételkészítési lehetőségek skáláját. A korábbi modellekben bevezetett digitális felvételkészítés-funkciók új távlatokat nyitnak meg a fotósok előtt – mint például a Live Composite és a High Res Shot felvételi mód, mely nem igényel fejlett fotós technikákat, speciális felszerelést, vagy különleges képességeket lenyűgöző felvételek alkotásához. Az OM SYSTEM OM-1 ezeket a fotós funkciókat tovább finomítja, így biztosítva a kifejezőerő minden eddiginél szabadabb szárnyalását.

 

A Mikro-NégyHarmad rendszer által kínált kiváló mobilitásnak köszönhetően az OM SYSTEM OM-1 fényképezőgépet bármikor és bárhová magunkkal vihetjük – kiváló teljesítményét pedig maradéktalanul kiaknázhatjuk, a sokoldalú képi kifejezésmód-lehetőségek és a lenyűgöző képminőség által. Ez már egy olyan, következő generációs Mikro-NégyHarmad gép, melyet az OM SYSTEM fejlesztett!

 

web_OM-1_black__Product_000.jpg

 

OM SYSTEM OM-1 FŐBB JELLEMZŐK

 • Kompakt és könnyű váz, IP53 por- és cseppállóság minősítéssel
 • Fagyálló -10°C-ig
 • Új TruePic X képprocesszor – akár 3x gyorsabb képfeldolgozás
 • Nagysebességű sorozatfelvétel (akár 50 fps C-AF, vagy 120 fps S-AF)
 • AI Detection AF (továbbfejlesztett témafelismerés)
 • 1053 fázisérzékelős Cross Quad Pixel AF
 • Akár 8FÉ lépés hatékonyságú képstabilizátor
 • Hátsó megvilágítású, Quad Pixel Bayer kialakítású Stacked CMOS szenzor
 • 5,76M képpontos, blackout-mentes kereső
 • Fejlett videó funkciók filmkészítőknek (4K 60p, Full HD 240p)

 

 

 

 

FŐBB JELLEMZŐK:

 

1.  Kiváló képminőség, mely messze felülmúlja a szenzormérettel kapcsolatos elvárásokat 

Az új modell csúcskategóriás, ugyanakkor kompakt méretű és könnyű váza az OM SYSTEM fejlesztése, melyben egy új, 20 megapixel1 felbontású Stacked BSI Live MOS szenzort, és egy szintén új fejlesztésű, elődeinél háromszor gyorsabb TruePic X képprocesszort találunk.

Az OM SYSTEM OM-1 által kínált kiváló képminőség messze felülmúlja a szenzormérethez kapcsolódó elvárásokat. Használatával tökéletesen kihasználhatjuk a nagy felbontású M.Zuiko Digital objektívek teljesítményét – minden eddiginél nagyobb felbontást2 használva. Emellett új zajfeldolgozó technológiát alkalmazva a legnagyobb normál érzékenység már ISO 25600 értékre, míg a kiterjesztett legnagyobb érzékenység akár ISO 102400 értékre növelhető. Ráadásul a dinamikatartomány is tovább javult a legújabb képfeldolgozó technológiáknak köszönhetően. Ezek a fejlesztések a színek és tónusok minden eddiginél gazdagabb skáláját kínálják, az árnyékoktól a csúcsfényekig.

Az OM SYSTEM egyik legnagyobb büszkesége a csúcsminőségű képstabilizátor rendszer, mely az új modellben akár 8,0 FÉ lépésnyi3 kompenzációt kínál az 5-tengelyes sync IS kiegészítésével, vagy akár 7,0 FÉ lépést4 csak a váz képstabilizátorának használatával. Az új Handheld Assist funkció még egyszerűbbé teszi a lassabb zársebességek kézből történő használatát – amihez korábban kénytelenek voltunk állványt használni.

 

2.  Digitális felvételkészítés-funkciók, melyek tovább bővítik a képalkotás lehetőségeit az elképzelések megvalósításához 

Az OM SYSTEM OM-1 fényképezőgépben olyan fotós kifejezésmódok érhetők el, melyek korábban csak speciális felszereléssel, vagy komoly számítógépes utómunkával álltak rendelkezésünkre. A fejlett digitális képfeldolgozásnak köszönhetően ezek a funkciók felvételi üzemmódként adoptálhatók lettek akár egy cserélhető objektíves gépben. Az OM SYSTEM OM-1 az új TruePic X képprocesszor, egy szintén új képérzékelő, valamint a legmodernebb technológiák alkalmazása által a digitális felvételkészítés-funkciókat még fejlettebb és még könnyebben használható formában kínálja. A nagy teljesítményű M.Zuiko PRO objektívekkel párosítva a csak az OM SYSTEM OM-1 gépben elérhető kifejezésmódok még kiemelkedőbbek.

 

 • High Res Shot

A feldolgozási idő jelentősen csökkent (Handheld High-Res Shot: kb. 5 másodperc az összegzéshez) 50 MP Handheld High Res Shot használatakor, mely különösen népszerű látképek fotózásakor. E funkcióval több felvétel egyesítésével kb. 50 megapixel felbontású kép készíthető - állvánnyal és a Tripod High Res Shot funkcióval pedig még ennél is nagyobb, akár 80 megapixeles kép hozható létre. A kompozit képfeldolgozási technológia a zajt akár két szinttel is csökkenti, így a lenyűgözően magas pixelszám és alacsony zajszint egyszerre biztosítható. A fényképezőgépen különálló gomb segíti a normál felvételkészítés, illetve a Handheld High-Res Shot / Tripod High Res Shot felvételi módok közötti gyors váltást, a még kiválóbb használhatóság érdekében.

 

 • Live ND

Alacsony zársebesség használata – mintha ND szűrőt használnánk akár ND64 szintig (6 lépésig; ND2 - ND64). Ha az LV Simulation funkciót aktiváljuk, a fotózás előtt ellenőrizhetjük az alacsony zársebesség hatását a keresőben, illetve a kijelzőn. E funkcióval elérhetjük azt, hogy az ND-szűrővel egyébként nem kompatibilis ultra-nagylátószögű objektívekkel is alkalmazhatjuk az ND-szűrő hatást.

 

 • Live Composite

Ebben a felvételi módban a Lighten Composite funkció csak az új felvételek fényesebb képrészleteit adja a kompozit képhez – így elkerüli azt a problémát, hogy a kép túl fényes lesz a hosszú expozíciós idő miatt. Az eredmény: gyönyörű Lighten Composite képek, számtalan variációban. Ez a funkció már a képstabilizátorral is együtt használható, így akár kézből is indítható.

 

 • Focus Stacking

Ez a funkció az élességállítás módosítása mellett több felvételt készít, így a kompozit képen az előtértől a háttérig minden képrészletet éles lesz. A kompozíció elkészülési ideje jelentősen lerövidült, így a funkció minden eddiginél egyszerűbben használható.

 

 • HDR Shooting

Több, különféle expozícióval készült felvételt egyesít egyetlen képben – széles dinamikatartománnyal, beleértve az árnyékokat és a csúcsfényeket.

 

web_OM-1_LCD-Tilt-hi__ProductBlack_001.jpg

 

3. Új fejlesztésű autofókusz elképesztően gyors felvételekhez – akár 50 fps5 sorozatfelvétel AF/AE Tracking funkcióval

Négy részre osztott fotódióda-elrendezés segíti a szenzorba épített fáziseltérés-érzékelést vertikális és horizontális irányban. Az 1053 pontos, kereszt típusú, Cross Quad Pixel AF különféle témák követését teszi lehetővé minden képponton, illetve a teljes képen. Az új TruePic X processzor nagy feldolgozási sebessége, valamint az új AF algoritmus által nagysebességű és nagypontosságú élességállítást tapasztalhatunk – mindegy, hogy a téma hol helyezkedik el a képen. Emellett a gép fel van szerelve az új AI Detection AF funkcióval, mely mélytanulás technológiával került kifejlesztésre. Minden eddiginél gyorsabb és pontosabb 

témafelismerés- és követés jellemzi, ráadásul az új modell felismeri az autókat, motorokat, repülőket, helikoptereket, vonatokat, madarakat, valamint más állatokat is (kutyákat, macskákat). A C-AF mellett ez a funkció az S-AF beállítással is együttműködik, így a felvételi lehetőségek még szélesebb skáláját kínálja. A felismerés pontossága, a követés teljesítménye, valamint a Face Priority / Eye Priority AF észlelési pontossága jelentősen javult.

A sorozatfelvétel funkciók esetében is exponenciális mértékű javulás történt, akár 50 fps felvételi sebességgel, blackout-mentesen, AF / AE követéssel, kb. 20,37 megapixel felbontással – valamint 120 fps sebességgel, rögzített AF / AE esetén, ami rendkívül gyors sorozatfelvétel-készítést jelent. A Pro Capture felvételi mód használatakor – mely a normál fotózással szinte el nem kapható pillanatok megörökítésére alkalmas – a sorozatfelvétel szintén 50 fps (AF / AE Tracking), illetve 120 fps (AF / AE Locked) sebességgel lehetséges.

 

4.  Fokozottan por- és cseppálló váz, nagysebességű, nagy felbontású keresővel 

A por- és cseppálló kivitel tömítések rendszerével érhető el, mely a teljes – masszív és könnyű magnéziumból készülő – váz és a burkolatok közötti optimális elhelyezéssel áll össze védelmi vonallá. A por- és cseppállóság az IP53 szabványnak is megfelel6, ráadásul a fényképezőgép fagyálló is -10°C hőmérsékletig. Mivel egyszerre kompakt, könnyű, ráadásul remek por- és cseppálló kivitellel büszkélkedhet, így nagyszerű társ lehet akár zord körülmények között is. A kereső kiemelkedő teljesítménye különösen fontos volt a tervezés során, hiszen ez lényeges elem a kényelmes felvételkészítés eléréséhez. Az EVF így kb. 5,76 millió képpontos felbontást kínál, akár 1,65x képnagyítás mellett, mindössze 0,005 mp7 késéssel, illetve 120 fps megjelenítési sebességgel. Nem csak az optikai kereső élményét kínálja, hanem a digitális kereső előnyeivel is büszkélkedhet, hiszen a téma és az expozíció ellenőrzése így sötétebb helyeken is lehetséges. A menü felépítése teljes áttervezésre került az OM SYSTEM OM-1 modell fejlesztésekor. A menüpontok felosztása, összevonása és átcsoportosítása mellett a leírás egyszerűsítésével könnyebben megtalálhatók a keresett funkciók, így a beállítások változtatása egyszerűbb lehet a fényképezőgéppel még csak ismerkedő felhasználók számára.

 

web_OM-1_EZ-M1240II_PRO_W_MF__Product_010.jpg

 

5.  Továbbfejlesztett videofelvétel-funkciók filmkészítéshez (10bit 4K 60p, Full HD 240p)

A kompakt és könnyű kialakításnak, valamint az élvonalat képviselő képstabilizátornak köszönhetően kézből is stabil videofelvétel-készítés érhető el. A kreatív filmes funkciók között találjuk a lélegzetelállító minőségű 4K 60p felvételi módot, valamint az akár 240p nagysebességű videofelvételt, ami Full HD felbontással érhető el. A kamera támogatja a H.264 (8bit), H.265 (10bit) és Multi Frame Rate felvételt akár 30 perc hosszúságú filmek készítéséhez. A RAW adatok 12 bit 4:4:4 továbbítása is elérhető külső eszköz számára, utómunkák elvégzéséhez. Ráadásul az OM SYSTEM OM-1 támogatja az OM-Log funkciót, mely nagyobb szabadságot kínál a fényeléshez, így a fényes és árnyékos részek túl- és alulexponálás nélkül jelenhetnek meg a kész munkán. Mindezek mellett új HLG (Hybrid Log Gamma)8 videó felvételi mód segíti a HDR filmek készítését.

 

 

További jellemzők 

 • Megbízható SSWF (Supersonic Wave Filter) pormentesítő rendszer, mely másodpercenként 30,000x rezgéssel azonnal eltávolítja a porszemeket az érzékelőről
 • Kiemelkedően tartós zármechanizmus, mely akár 400,000 működést is gond nélkül bír (belső vizsgálatok és tesztelési körülmények mellett)
 • Lépcsőzetes felépítésű, UHS-II kompatibilis kettős SD kártya foglalat, mely megkönnyíti az adathordozók eltávolítását
 • Öt minősítés-kategória a felvételek rendszerezéséhez – már a fényképezőgépben
 • Night View – éjszakai mód a téma megjelenítéséhez sötétben
 • Starry Sky AF felvételi mód – a csillagok fotózásának minden eddiginél egyszerűbb módja
 • Felvétel helyadatok rögzítése a lehető legkisebb energiaigénnyel (okostelefon segítségével)
 • Különálló AEL és AF-ON gomb

 

 

 

Elérhetőség és árak: OM SYSTEM OM-1

 

Javasolt fogyasztói ár: 799 990.- Ft

Kapható: 2022. március közepétől

 

Külön elérhető kiegészítők:

 

HLD-10 portrémarkolat extra akkumulátor foglalattal (külön kapható) 

Ez a kifejezetten az OM SYSTEM OM-1 fényképezőgéphez tervezett portrémarkolat a vízszintes elrendezésnél megszokott kezelőszerveket biztosítja függőleges pozícióban. Az OM SYSTEM OM-1 géphez csatlakoztatva – a váznak megfelelően – tudja az IP53 por- és cseppálló minősítésnek megfelelő tulajdonságokat. Ha a gépbe és a csatlakoztatott HLD-10 portrémarkolatba is teljesen feltöltött BLX-1 akkumulátorokat helyezünk, kb. 1000 felvételt készíthetünk újratöltés nélkül (CIPA szabvány szerint). Az OM SYSTEM OM-1 vázhoz csatlakoztatott HLD-10 portrémarkolatban elhelyezett BLX-1 lítium-ion akkumulátort tölthetjük is9.

Javasolt fogyasztói ár: 124 990.- Ft
Kapható: 2022. március közepétől

 

RM-WR1 vezeték nélküli távirányító (külön kapható) 

Ez a vezeték nélküli távirányító IP5710 por- és cseppálló konstrukcióval rendelkezik. Lehetővé teszi a távirányítással vezérelhető felvételkészítést (kommunikációs hatótáv: a váz 5 méteres környezete) bármilyen környezetben - az OM SYSTEM OM-1 géppel együtt használva. Vezérelhetjük vele a kioldót, az autofókuszt, a képek és videók megjelenítését, valamint a kioldót hosszú expozíciós felvételeknél. A kis energiaigényű csatlakozást a Bluetooth® Low Energy rendszer biztosítja. Használhatjuk videofelvétel indításához és leállításához, valamint tartozék kábellel is csatlakoztathatjuk a géphez. Az RM-WR1 vezetékes távirányítóként alkalmas több Mikro-NégyHarmad szabványos fényképezőgépmodell3 vezérléséhez – amennyiben rendelkeznek egy kompatibilis távvezérlő kábel csatlakozóval – ilyen modell például az Olympus OM-D E-M1X, vagy az Olympus OM-D E-M1 Mark III.

Javasolt fogyasztói ár: 28 990.- Ft
Kapható: 2022. március közepétől

 

 

BLX-1 lítium-ion újratölthető akkumulátor (tartozék / külön megvásárolható) 

Nagy kapacitású, 2 280 mAh lítium-ion akkumulátor. Kb. ötszázszor tölthető újra.

Javasolt fogyasztói ár: 31 990.-
Kapható: 2022. március közepétől

 

BCX-1 akkumulátortöltő (külön megvásárolható)11 

Ezzel a dedikált töltővel egyszerre két BLX-1 lítium-ion akkumulátor tölthető. Az akkumulátorok teljes feltöltésének ideje kb. 150 perc. Miután az akkumulátor az USB Power Delivery szabványnak megfelel, akár power bank segítségével is tölthető (9V/3A kimenet).

Javasolt fogyasztói ár: 46 990.- Ft
Kapható: 2022. március közepétől.

 

 

Alkalmazások / Szoftverek a felvételkészítés és szerkesztés támogatásához

 

OM Image Share okostelefon alkalmazás (OI.Share) 

Ez az okostelefon-alkalmazás Wi-Fi-n keresztül csatlakozik a fényképezőgéphez. Segítségével a felvételek és az azokhoz kapcsolódó adatok áttölthetők, valamint a gép távirányítása lehetséges. Az OM SYSTEM OM-1 géphez csatlakoztatva az OI.Share használható a váz firmware-jének frissítésére, valamint gép beállításainak mentésére / visszatöltésére.

 

OM Workspace v2.0 képszerkesztő szoftver 

Ez a képszerkesztő szoftver fejlett RAW feldolgozási és szerkesztési funkciókat kínál. Felturbózza az OM SYSTEM OM-1 USB RAW adatszerkesztés funkció képességeit és olyan szerkesztési lehetőségeket kínál, mint a tónusgörbe, vagy a Dehaze beállítás – a gépen elérhető beállítási lehetőségek mellett. A RAW feldolgozáshoz kapcsolódik az AI Noise Reduction funkció is. Ha támogatott géppel12 készült RAW fájlokra alkalmazzuk, segítségével tisztább felvételeket kaphatunk.

 


Részletes termékleírás az OM SYSTEM OM-1 géphez 

 

 

web_EZ-M1240II_PRO_AF__Product_090_MASTER.jpg

Bemutatkozik egy igazi „újklasszikus” standard zoom és a világ legkompaktabb és legkönnyebb telezoom objektívje

M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II és

M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

 

2022, Február 15, Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be két új Mikro-NégyHarmad szabványú M.Zuiko PRO objektívjét:

 

Az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II (35mm ekvivalens érték: 24-80mm) egy nagyteljesítményű standard zoomobjektív fix F2.8 fényerővel a teljes zoomtartományban, a 24mm ekvivalens nagylátószögtől a közép-telefotó tartományt jelentő 80mm ekvivalens1 értékig. A 2013. november 29-én bemutatott, immáron klasszikussá érett és igen népszerű M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO Mikro-NégyHarmad standard zoom objektív utódjaként – a legújabb technológiai megoldásoknak köszönhetően – még kiemelkedőbb képminőséget és időjárásállóságot kínál.

 

Az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO (35mm ekvivalens érték: 80-300mm) egy kompakt és könnyű telezoom objektív, mely igencsak széles gyújtótávolság-tartományt fed le, a közép-tele 80mm ekvivalens2 értéktől a telefotós 300mm ekvivalens2 értékig. Ez a kiváló teljesítményt nyújtó, fix F4.0 legnagyobb fényerőt kínáló M.Zuiko PRO objektív a világ legkompaktabb és legkönnyebb modellje1.

 

FŐBB JELLEMZŐK

 

M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

 • Megbízható, időjárásálló kivitel a gondtalan felvételkészítéshez – akár zord körülmények között is
 • Kiváló képminőség és kompakt, könnyű kialakítás egy standard zoomobjektívben, fix F2.8 legnagyobb rekeszértékkel
 • Sokoldalú alkalmazhatóság - akár makrófotózáshoz is

 

M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

 • A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje kiváló képminőséggel, korszakalkotó jellemzőkkel
 • Megbízható, időjárásálló kivitel a gondtalan felvételkészítéshez – akár zord körülmények között is
 • 70 cm legkisebb tárgytávolság (a teljes gyújtótávolság-tartományban), illetve makrófelvételek 0,41x2 legnagyobb képnagyítással

 

 

AZ OBJEKTÍVEK KÖZÖS JELLEMZŐI

 

Megbízható időjárásállóság a gondtalan felvételkészítéshez zord körülmények esetén is

 

 • Fejlett, IP53 szabványnak megfelelő por- és cseppállóság, illetve fagyállóság -10°C hőmérsékletig

Mindkét objektív megfelel az IPX3 és magasabb szintű cseppállóságot vizsgáló teszteknek, messze felülmúlva a hagyományos IPX1 minősítést, valamint a porállóságot vizsgáló teszteket. Az IP53 por- és cseppállóság megnyugtató a kemény környezetben történő használat esetén. Megbízható működést kapunk alacsony hőmérséklet esetén is, akár -10°C hőmérsékletig, Az objektíveket hasonló por- csepp- és fagyálló vázzal párosítva a felvételkészítés akár esőben, hóesésben és poros környezetben is biztosított, anélkül, hogy aggódnunk kellene a felszerelésünk miatt.

 

 • Fluorin bevonat

A víz-, olaj- és porlepergető tulajdonsága mellett a frontlencsén található fluorin bevonat hatékonyan csökkenti a súrlódást is. Mindkét objektív frontlencséje így szennyeződés esetén könnyedén tisztítható, akár tisztító fúvókával, vagy törlőkendővel, és a felvételkészítés szinte azonnal folytatódhat tovább.

 

 

web_OM-1_EZ-M1240II_PRO_W_MF_LH-66D__Product_010.jpg

 

FŐBB JELLEMZŐK: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

 

1.  Még kiemelkedőbb képminőség és a kompakt, könnyű kivitel minden előnye egy standard zoomobjektívben, a teljes gyújtótávolság-tartományban F2.8 legnagyobb fényerő mellett

 

 • 14 lencsetag 9 csoportba rendezve a teljes zoomtartományban elérhető kiváló felbontás érdekében

14 lencsetag (köztük 1 EDA, 2 aszférikus, 1 DSA, 2 ED, 1 HD, 2 HR lencse) 9 csoportban, négy aszférikus lencsével – köztük egy DSA lencsével – melyek elhelyezése optimális a kompakt és könnyű kialakításhoz, illetve az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző gyönyörű rajzolat eléréséhez. A zoom használatakor fellépő aberrációk hatékony kompenzálása kiváló felbontást eredményez a kép közepétől a széléig, a teljes zoomtartományban, a 24mm ekvivalens1 nagylátószögtől a telefotós középtartományt jelentő 80mm ekvivalens1 értékig. Ez a nagyteljesítményű objektív lenyűgöző optikai jellemzőivel teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a vázak technológiai előnyeit – például a High Res Shot felvételi mód alkalmazásakor.

 

 • Minden eddiginél tisztább, élesebb képalkotás

A legújabb gyártási technológiák jelentősen csökkentik az aszférikus lencsék felületi fényszórását, egyben jelentősen csökkentve a hagyományos objektívekre jellemző becsillanást, mely tiszta képrajzolatot eredményez. Az optimális hatékonyságú bevonatrendszer – beleértve a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatot – javítja a szemből érkező fények hatásai ellen védekezést.

 

 

2.  Sokoldalú funkciók sokféle alkalmazáshoz – többek között makró felvételekhez

 

 • Kiváló minőségű közelképek 0,6x1 legnagyobb képnagyítással

 

Az objektív a teljes zoomtartományban 20cm tárgytávolságot tesz elérhetővé. A nagylátószög tartományban makrófotózásra is kiváló, látványos perspektívákat – a telefotós végén pedig a félmakró objektívekkel vetekedő 0,6x legnagyobb képnagyítást használhatunk kiváló közelképekhez. Az objektív a legkülönfélébb makrófelvételekhez is használható, valamint támogatja a Focus Stacking funkciót, mely különösen hatékony a közelképek alkotásához.

 

 • MSC mechanizmus a gyors és halk AF érdekében

Az élességállításért felelős kompakt és könnyű fókuszegység két ragasztott lencséből és lineáris MSC (Movie and Still Compatible) mechanizmussal biztosít gyors és csendes AF teljesítményt. E kialakítás rendkívüli módon megkönnyíti kiváló minőségű fotók és videók készítését. Az objektív akár 50 fps (AF/AE Tracking) sorozatfelvételre is képes az OM SYSTEM OM-1 vázzal, a továbbfejlesztett kameravezérlési technológiáknak köszönhetően.

 

 • Átgondolt tervezésű és kialakítású kezelőszervek

A kézi fókuszáláshoz egyszerűen csak magunk felé kell húzni a fókuszgyűrűt (Manual Focus Clutch mechanizmus), az objektív egyujjas vezérléséhez pedig az L-Fn (Lens Function) gomb használható. Ezek a funkciók lehetővé teszik a beállítások gyors elérését és módosítását – így a felvételkészítés késedelem nélküli folytatását.

 

Elérhetőség és árak: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

 

Javasolt fogyasztói ár: 359 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

 

 

Tartozékok: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

 

LH-66D objektív napellenző

Kifejezetten az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO és M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II objektívhez tervezett napellenző. Csökkenti a túlzott mennyiségű fény bejutását ellenfényben, valamint védi az objektívet.

 

Javasolt fogyasztói ár: 15 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

 

 

 

 

web_EZ-M4015_F4_PRO__Product_090.jpg

FŐBB JELLEMZŐK: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

 

1.  A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje kiemelkedő képminőséggel

 

 • Kiváló felbontás a teljes 80 - 300mm zoomtartományban

Ez az objektív is azt az alapvető felépítést használja, mint az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO, mely kiváló felbontásáról híres: 15 lencsetagot (köztük 2 ED, 1 Super ED, 1 HR és 2 aszférikus lencsét) 9 csoportba rendezve. A speciális lencsék optimális elrendezése hatékonyan csökkenti a teleobjektívek használatakor gyakran megjelenő kromatikus aberrációt és kiváló felbontást eredményez a legnagyobb rekeszértékkel, a teljes zoomtartományban és képterületen – ugyanakkor a kompakt és könnyű kivitel minden előnyét kínálja. Az objektívet jellemzi a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat, mely jelentősen redukálja a szellemképek és becsillanás hatásait a kristálytiszta képalkotás érdekében, bonyolult fényviszonyok esetén is, például ellenfényben. Ez a nagyteljesítményű objektív lenyűgöző optikai jellemzőivel teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a vázak technológiai előnyeit – például a High Res Shot felvételi mód alkalmazásakor.

 

 • A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje, mely páratlan hordozhatóságot biztosít – belső zoomrendszere pedig a használhatóságot javítja

A visszahúzó mechanizmusnak köszönhetően a világ legkompaktabb és legkönnyebb modellje a fix fényerős, 300mm ekvivalens (35mm ekvivalens) telezoom objektívek között. Kb. 99,4 mm hosszú (124 mm használat közben) és kb. 382 g, így igazán könnyedén hordozható. Tervezésénél a fő cél a könnyed használat elérése volt. Ehhez olyan mechanizmus tartozik, mely az objektív visszahúzását és a tároláshoz tökéletes alapállapotra váltását egyszerűen csak a zoomgyűrű elforgatásával végzi. Belső zoomrendszere az objektív hosszát a teljes tartományban azonos méreten tartja, mely az objektív tömegközéppontjának minimális változását eredményezi. Az objektív elején alkalmazott kompakt és könnyű lencsék jelentősen csökkentik a nehézkesség érzetét, kiküszöbölik a hosszú teleobjektív-házak problémáit, így a felvételkészítés még könnyebbé és kiegyensúlyozottabbá válhat.

 

2. 70cm legkisebb tárgytávolság (a teljes gyújtótávolság-tartományban), illetve makrófotós használhatóság 0,41x2 legnagyobb képnagyítás mellett 

Ez a modell 70cm legkisebb tárgytávolságot kínál a teljes zoomtartományban, csakúgy, mint az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO. A telefotó végén a közelképek készítése 0,41x legnagyobb képnagyítás mellett lehetséges. Bár egy telezoom objektívről beszélünk, mégis kiváló közelkép-felvételi képességeket találunk, számos alkalmazáshoz. Például a Focus Stacking3 felvételi mód is támogatott, mely több felvételt készít eltérő élességállítással, majd az éles képrészletekből automatikusan egyetlen, végleges képet. Kompatibilis vázzal párosítva ez a mód kiválóan alkalmas olyan makrófelvételek készítésére, melyek a teljes témát egységesen élesen mutatják meg.

 

web_EZ-M4015_F4_PRO__Product_092.jpg

 

Elérhetőség és árak: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

Javasolt fogyasztói ár: 324 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

 

 

Tartozékok: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

LH-66E objektív napellenző 

Kifejezetten az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO objektívhez tervezett napellenző. Csökkenti a túlzott mennyiségű fény bejutását ellenfényben, valamint védi az objektívet.

Javasolt fogyasztói ár: 14 990.-

Kapható: 2022. március közepétől

 

 

 

Részletes termékleírás az objektívekhez

Kérjük, tekintse meg az objektívekhez tartozó teljes körű leírást:

 

M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

 

M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

 

 

 

1 2022. február 15-i adat. A világ legkompaktabb és legkönnyebb objektívje a fix fényerős, 300mm ekvivalens (35mm ekvivalens) telezoom objektívek között (saját kutatások alapján)

2 35mm ekvivalens

3 A funkció használatához szükség lehet a fényképezőgép firmware-jének frissítésére. A támogatott gépekkel és firmware verziókkal kapcsolatos információkért kérjük, tekintse meg weboldalunkat.

 

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.117169 másodperc.