OM M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív érkezik

Fotó Magazin | 2021. November 04., Csütörtök 08:00

OM M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív érkezik
Bemutatkozik a kompakt és könnyű, nagy felbontást kínáló M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO fix gyújtótávolságú objektív, mely gyönyörű bokeh hatást garantál. Sajtóbejelentés.

2021, November 4, Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO (35mm ekvivalens: 40mm) objektívjét. Ez a Mikro-NégyHarmad objektív egyszerre kínál lenyűgöző Feathered Bokeh hatást, illetve az M.Zuiko PRO sorozatra jellemző kiemelkedő felbontást és teljesítményt. A kompakt és könnyű, ugyanakkor kiváló minőséggel büszkélkedő, fix objektív a 40mm ekvivalens* gyújtótávolságra jellemző természetes látószög révén sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen ideális portrékhoz, pillanatképekhez, de nagyszerűen használható tájképekhez is. Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO az első termék, mely már a nemrég bemutatott "OM SYSTEM" márkajelzést kapja. Az új objektív várhatóan november végén kerül a boltokba.

 

Kompakt és könnyű PRO objektív, lenyűgöző Feathered Bokeh hatással 

Az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző kiemelkedő felbontást a gondosan tervezett felépítésnek köszönhetjük: a 11 elemből, 10 lencsetagból álló konfigurációban Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencséket is találunk, melyek ideális elhelyezésével kiváló képreprodukciót kapunk a kép közepétől a széléig. Ez a nagyfelbontású objektív a fényképezőgép teljesítményét maradéktalanul kiaknázza, ide értve a High Res Shot funkcióval elérhető, elképesztő képminőség biztosítását is. A becsillanás és a szellemkép minimalizálására az objektív ZERO bevonatot kapott – ebben segít az objektív szerkezetében keletkező tükröződéseket csökkentő tervezés és optimalizálás is.

 

Feathered bokeh: a háttér tökéletes elmosódását biztosító M.Zuiko PRO F1.2 sorozat fejlesztése során megszerzett tudás segítségével valósítottuk meg a Feathered Bokeh hatást, mely finoman vezeti át a éles képterületeket az életlen, elmosódott háttérbe. Az aberrációt mérő eszköz segítségével vizsgálható bokeh hatás erősség és a szférikus aberráció optimális szabályozása által az új objektív egyszerre kínál lenyűgöző felbontást és gyönyörű bokeh-t.

Kompakt méretű és könnyű kialakítás, F1.4 legnagyobb rekeszértékkel: az objektív tömege 247 gramm, így, ha az Olympus OM-D E-M5 Mark III vázzal párosítjuk, a rendszer mindössze kb. 661 gramm**. Ennek és a kis méretnek köszönhető az a mobilitás, melynek eredménye a gondtalan és gyors fotózás lehetősége.

 

web_LENSES_ES-M2014_PRO_weather_resistant__Technology.jpg

Kényelmes és gondtalan felvételkészítés a legkülönfélébb körülmények között

Rendkívül megbízható, por-, csepp- és -10°C hőmérsékletig fagyálló konstrukció: a tömítésrendszerrel zárt objektív IPX1 szabványnak megfelelő cseppállóságot biztosít. Egy szintén por-, csepp- és fagyálló kivitellel büszkélkedő vázzal párosítva zord időjárás – akár eső, vagy havazás – esetén is gondtalan használhatóságot kínál. A frontlencse fluorin bevonata által a vízcseppek legördülnek annak felületéről, illetve a tisztítása is a lehető legkönnyebb.

 

Nagysebességű, nagypontosságú AF: a kiváló optikai tervezéssel és lencsekialakítás-technológiák alkalmazásával könnyebb fókuszállító lencsék készítése lehetséges. Ennek köszönhetően gyorsabb és még pontosabb autofókusz érhető el, ami a használója számára gondtalan, villámgyors és precíz AF-használatot jelent.

 

web_OM-D_E-M5_Mark_III_ES-M2014_PRO_LH-61G_slv_blk___Product_010.jpg

 

Különféle kifejezésmód szinten bármilyen jelenethez

A közelképekkel a Feathered Bokeh előnyei maximálisan kihasználhatók: az objektív tervezésekor a lenyűgöző közelképek készítésének igénye is meghatározó volt. A legkisebb tárgytávolság 25 cm, a maximális nagyítás pedig 0,22x* a közelképekhez. A gyönyörű Feathered Bokeh hatás finoman vezeti át az elmosódott részeket a kreatív makrófotózás biztosítása érdekében.

 

Egy látószög, mely a természetes perspektívát és a bokeh lehetőségeinek kihasználását is biztosítja: a 40mm ekvivalens gyújtótávolsághoz tartozó látószög valamivel nagyobb, mint egy standard objektívé, de mégis ideális mindenes lehet, hiszen a portré- és pillanatképek mellett látképek megörökítésére is kiválóan alkalmas.

 

web_LENSES_ES-M2014_PRO__Product_090.jpg

 

Elérhetőség és árak 

Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív 2021 november végétől kapható, 249 990.- Ft *** ajánlott fogyasztói áron. Az M.Zuiko objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással**** kapható – ehhez mindössze az új objektív my.olympus-consumer.com oldalon történő regisztrálása, illetve a hírlevélre történő feliratkozás szükséges.

 

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva.  A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: https://www.olympus.hu/site/hu/c/lenses/index.html

 

* 35 mm ekvivalens

** Az OM-D E-M5 Mark III tömege: a váz tömege, kiegészítők nélkül

*** Ajánlott fogyasztói ár

**** A  vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal

 

web_OM-D_E-M1_Mark_III_ES-M2014_PRO_LH-61G_blk__Product_010.jpg

 

 

 

 

 

 

AZ OM DIGITAL SOLUTIONS CORPORATION-ről

Az OM Digital Solutions Corporation a többszörös díjnyertes digitális képalkotó és audio megoldások vezető szolgáltatója, mely a precíziós optikákról és az úttörő technológiákról híres.

 

Az Olympus vállalattal 2021-ben történt különválást követően az újonnan alapított OM Digital Solutions a képalkotásban szerzett 85 évnyi örökséget – beleértve a különféle technológiákat, termékeket, szolgáltatásokat és a márkanév örökségét – kiemelkedően dinamikus cégként viszi tovább, az üzleti tevékenység teljes potenciálját felfedve.

 

Ma az OM Digital Solutions a saját kategóriájukban kiemelkedő, előre mutató termékeket fejleszt, melyek a tervezés, kivitelezés és a funkcionalitás határait feszegetik, miközben a fogyasztók és a profi felhasználók igényeit egyaránt kielégítik.

 

 

 

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.119839 másodperc.